Coolguy Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Witam. Czy NEC 3520 to ten sam model co 3500, tylko z nowym biosem? Różnią się prędk. zapisu płyt DL. Bo jeśli można do 3500 wgrać biosik od 3520 to po co przepłacać? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 różnia sie chipsetami - bylo w newsie na CDrinfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Rózne chipset wiec zapomnij o flashowaniu 3500. W przyszłym tyg kupuję tą nagryware bo długo na nią czekałem i mam nadzieję że się nie zawiodę Tutaj mały test http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specif...ArticleId=11859 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 jak kto jeszcze znajdzie jakies testy tej nagrywarki to niech zapoda linka bo sam jestem nią zinteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Dzięki. Też będę miał ją w tym tygodniu. Jak by co, to troszkę ją opiszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 JA też chce ją kupić waham się jeszcze troche między nią a Lite-on jak ktoś ma tego NEC-a to niech się wypowie jak się sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Mam NECA,tylko mam z nim problem.Plyty cdr nagrywa na 32,a dvd wszelkie na 4.Jesli kupie np.Verbatimy to moge nagrac na max.predkosci ale sa bardzo drogie.Poleci ktos tanie dobre plyty? Jesli chodzi o cdr---> nagrywarka NECa bardzo kaprysna. Jesli chodzi o DVD-calkiem niezle,po prostu nie moge znalezc szybzych plyt,aczkolwiek nagrywa bez bledow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Ja dostałem tą nagryware od wczoraj i spoko. Od razu kupiłem sobie płytki TDK i wszystko cacy tylko mnie dziwi +r Na samym końcu jest straszny spadek przy - nie ma czegoś takiego http://forum.cdrinfo.pl/attachment.php?attachmentid=14927 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hands0me Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 3520 to nowa nagrywarka która jeszcze nie ma dopracowanego biosa i jakość zapisu ma gorszą niz NEC 3500, ale miejmy nadzieję ze niedlugo sie to zmieni wraz z wydaniem nowego biosu. Ci którzy posiadają już 3520 polecam wgranie zmodyfikowanego biosa ze stronki: http://www.micheldeboer.nl/firmware/ (LD3520beta1.zip), który poprawia jakość zapisu przez zmienione strategie zapisu. pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Co lepiej brać? 3500 za 280zł czy 3520 za 295? potrzebuję szybko zdecydować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz71 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 zdecydowanie 3520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Pytanie do uzytkownikow!!!! Ja ksie wam spisuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 bierz 3500 za 260 zl w proline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wziąłem 3520A! Jutro odbiorę i zabieram się do testów! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Tez sie pochwale!!!! Ja dzis odebralem swoja 3520 czarna. Szukalem jej tydzien w 3miascie nigdzie nie bylo ale sie w koncu udalo. Na razie malo wyplalilem bo plytek brak :sad: i "session impossible". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Jak sie wam sprawuje ta nagrywarka, jak z jakoscia zapisu danych? Ktory bios polecacie jakby co.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) ja powinienem ja miec w przeciagu tygodnia, no gora dwoch tygodni. z wiekszych zmian w stosunki do modelu ND-3500A to dodana mozliwosc nagrywania plytek Dual Layer ale tych z minusem :) bo plusiki to juz poprzedni model obslugiwal ps. dla potwierdzenia cytacik ze stronki Nec'a "Supports minus dual layer recording as well as plus" Write Speed: DVD-R:16x (max.22,000 Kbyte/s) DVD-RW: 6x ZCLV (max8,200 Kbyte/s) DVD-R DL1: 4x (max. 5,500) DVD+R: 16x (max22,000 Kbyte/s) DVD+R9: 4x CLV (max 5,500 Kbyte/s) DVD+RW: 8x ZCLV (max11,500 Kbyte/s) CD-R: 48x (max 7,200 Kbyte/s) CD-RW: 24X (MAX. 3,600 Kbyte/s) Edytowane 26 Stycznia 2005 przez daFojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 a firmware z 3520 mozna wgrac do 3500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Podobno się nie da, bo 3520 jest zrobiona na trochę innych częściach niż 3500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witajcie, zauważyłem nowy bios na stronie podanej przez Handsoma; plik 3520ritek.zip czy ktoś już go testował. pozdrawiam Karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 ja polecam zdecydowanie pioneer 108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez+ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 a w czym wedlug Ciebie jest lepszy ten pioneer ?? bo ja wlasnie mam klopot czy wybrac neca czy pioneera.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Nie bądź rura, bierz NECa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 no to ja Ci mowie, zebys bral pioneera :) nie zawiedziesz sie. Nagrywa pieknie CD i DVD, ideal jakosci. Nagrywa na wszystkim i pozniej na wszystkim odtworzysz. Jest bardzo cichy. Dziala zawsze bez problemowo, zero zawieszen, niszczenia plyt etc. W serwisach bardzo malo jest ich oddawanych na gwarancje (pytalem w 4 roznych) plyty dvd x8 nagrywa bezproblemowo jako x12 polecam aktualizacje softu do najnowszego, z nim jest demonem jakosci i predkosci. co wiecej ? :) co wybierzesz to bedziesz mial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Jak sie nastawiacie na pioneera to może warto poczekać na wersję 109. Podobno wkrótce ma się ukazać. MfG karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 brac neca :) jaka roznica miedzy pioneerem a nec iem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 polecam potestowac oba modele, a jelsi nie macie takich mozliwosci to pochodzic i popytac po serwisach komputerowych (nie sklepach ! a serwisach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbg Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam. nie bede zakladac nowego tematu tylko dopisze sie do tego :wink: ostatnio kupilem neca nd-3520A i jesli chodzi o nagrywanie plyt dvd to niemam zadnych zastrzezen TDK x8 pali x16 i nie ma pozniej problemow z odtwarzaniem ich :P Moj problem z ta nagrywarka dotyczy glosnosci pracy. Niestety zwykle 700 czyta wydajac przy tym nie milosierny chalas - szumi- ( oczywiscie "nie milosierny chalas" to pojecie wzgledne dla mnie zdecydowanie za glosno) , plyty dvd czyta/nagrywa praktycznie bezglosnie ale... zdaza jej sie nagrywac/czytac z rownym chalasem jak 700(zadko ale nie jest to mniej denerwujace) o dziwo ta sama plyte potrafi odtworzyc nie wydajac przy tym najmniejszego dzwieku. No i teraz pytanie do ludzi ktorzy znaja sie na rzeczy/ posiadaja ta nagrywarke : co jest 5 ? Reklamowac czy poprostu jestem przewrazliwiony ? Dodam ze aktualnie jest to najbardziej polecana nagrywarka dvd w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) mam ja juz ponad tydzien, jesli chodzi o glosnosc to rzeczywiscie ludzie narzekaja ze mocno szumi przy odtwarzaniu. mi osobiscie to nie przeszkadza. jesli chodzi o nagrywanie plyt dvd to jest naprawde rewelacyjna, nagralem na niej jedna plytke, takie jakies badziewie za 1zł i chodzi ok a druga taka nagralem u kumpla na lite on i niestwety kaszana straszna bo zaden czytnik tego nie chce czytac, nawet ta nagrywara ktora sama to nagrala :lol: Ja osobiscie nagrywam tylko na plytkach TDK, Verbatim oraz Memorex. Edytowane 12 Lutego 2005 przez daFojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Zakupiłem sobie wczoraj ten sprzęcik i od razu zabrałem się do wypalania bo czekało na nią już pare krążków od dłuższego czasu :) . 1. Jeśli chodzi o głośność - jak ktoś miał/ma nagrywarkę CD Lite-On'a to jest ten sam poziom hałasu, słyszalna przy wypalaniu x16 a przy mniejszych prawie nie zauważalna, dla mnie ok. 2. Nagrywanie CD to faktycznie troche gorzej, chodzi mi o szybkość nagrywania. Wcześniej płytki Platinum x52 LiteOn wypalał na maksa to NEC robi to maks.x32, ale bez jakichkolwiek problemów. Płytka jest cała i zdrowa tylko trzeba troche dłużej poczekać na nagranie. 3. Nagrywanie DVD to czysta przyjemność. Nie dość, że nagrywa zgodnie z nominałem to jeszcze potrafi zrobić to szybciej w przypadku kilku płytek. Co też ważne - czas na nagranie obszaru LeadOut jest bardzo krótki więc nie czeka się za długo. Testowałem na TDK, Verbatim, Memorex, Platinum, i jakieś noname. Zauważyłem, że szczególnie "lubi" płytki z "+". Polecam ją z czystym sumieniem. O obsłudze RW napisze jak sprawdze, bo na razie miałem potrzeby nic przenosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...