Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam NECA,tylko mam z nim problem.Plyty cdr nagrywa na 32,a dvd wszelkie na 4.Jesli kupie np.Verbatimy to moge nagrac na max.predkosci ale sa bardzo drogie.Poleci ktos tanie dobre plyty?

Jesli chodzi o cdr---> nagrywarka NECa bardzo kaprysna.

Jesli chodzi o DVD-calkiem niezle,po prostu nie moge znalezc szybzych plyt,aczkolwiek nagrywa bez bledow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem tą nagryware od wczoraj i spoko. Od razu kupiłem sobie płytki TDK i wszystko cacy tylko mnie dziwi +r

Na samym końcu jest straszny spadek przy - nie ma czegoś takiego

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.php?attachmentid=14927

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3520 to nowa nagrywarka która jeszcze nie ma dopracowanego biosa i jakość zapisu ma gorszą niz NEC 3500, ale miejmy nadzieję ze niedlugo sie to zmieni wraz z wydaniem nowego biosu.

Ci którzy posiadają już 3520 polecam wgranie zmodyfikowanego biosa ze stronki:

http://www.micheldeboer.nl/firmware/

(LD3520beta1.zip), który poprawia jakość zapisu przez zmienione strategie zapisu.

pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powinienem ja miec w przeciagu tygodnia, no gora dwoch tygodni.

z wiekszych zmian w stosunki do modelu ND-3500A to dodana mozliwosc nagrywania plytek Dual Layer ale tych z minusem :) bo plusiki to juz poprzedni model obslugiwal

ps. dla potwierdzenia cytacik ze stronki Nec'a

"Supports minus dual layer recording as well as plus"

Write Speed: DVD-R:16x (max.22,000 Kbyte/s)

DVD-RW: 6x ZCLV (max8,200 Kbyte/s)

DVD-R DL1: 4x (max. 5,500)

DVD+R: 16x (max22,000 Kbyte/s)

DVD+R9: 4x CLV (max 5,500 Kbyte/s)

DVD+RW: 8x ZCLV (max11,500 Kbyte/s)

CD-R: 48x (max 7,200 Kbyte/s)

CD-RW: 24X (MAX. 3,600 Kbyte/s)

Edytowane przez daFojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja Ci mowie, zebys bral pioneera :) nie zawiedziesz sie.

Nagrywa pieknie CD i DVD, ideal jakosci. Nagrywa na wszystkim i pozniej na wszystkim odtworzysz.

Jest bardzo cichy. Dziala zawsze bez problemowo, zero zawieszen, niszczenia plyt etc.

W serwisach bardzo malo jest ich oddawanych na gwarancje (pytalem w 4 roznych)

plyty dvd x8 nagrywa bezproblemowo jako x12

polecam aktualizacje softu do najnowszego, z nim jest demonem jakosci i predkosci.

co wiecej ? :) co wybierzesz to bedziesz mial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

nie bede zakladac nowego tematu tylko dopisze sie do tego :wink:

ostatnio kupilem neca nd-3520A i jesli chodzi o nagrywanie plyt dvd to niemam zadnych zastrzezen TDK x8 pali x16 i nie ma pozniej problemow z odtwarzaniem ich :P Moj problem z ta nagrywarka dotyczy glosnosci pracy. Niestety zwykle 700 czyta wydajac przy tym nie milosierny chalas - szumi- ( oczywiscie "nie milosierny chalas" to pojecie wzgledne dla mnie zdecydowanie za glosno) , plyty dvd czyta/nagrywa praktycznie bezglosnie ale... zdaza jej sie nagrywac/czytac z rownym chalasem jak 700(zadko ale nie jest to mniej denerwujace) o dziwo ta sama plyte potrafi odtworzyc nie wydajac przy tym najmniejszego dzwieku. No i teraz pytanie do ludzi ktorzy znaja sie na rzeczy/ posiadaja ta nagrywarke : co jest 5 ? Reklamowac czy poprostu jestem przewrazliwiony ?

Dodam ze aktualnie jest to najbardziej polecana nagrywarka dvd w sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ja juz ponad tydzien, jesli chodzi o glosnosc to rzeczywiscie ludzie narzekaja ze mocno szumi przy odtwarzaniu.

mi osobiscie to nie przeszkadza.

jesli chodzi o nagrywanie plyt dvd to jest naprawde rewelacyjna, nagralem na niej jedna plytke, takie jakies badziewie za 1zł i chodzi ok a druga taka nagralem u kumpla na lite on i niestwety kaszana straszna bo zaden czytnik tego nie chce czytac, nawet ta nagrywara ktora sama to nagrala :lol:

Ja osobiscie nagrywam tylko na plytkach TDK, Verbatim oraz Memorex.

Edytowane przez daFojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem sobie wczoraj ten sprzęcik i od razu zabrałem się do wypalania bo czekało na nią już pare krążków od dłuższego czasu :) .

1. Jeśli chodzi o głośność - jak ktoś miał/ma nagrywarkę CD Lite-On'a to jest ten sam poziom hałasu, słyszalna przy wypalaniu x16 a przy mniejszych prawie nie zauważalna, dla mnie ok.

2. Nagrywanie CD to faktycznie troche gorzej, chodzi mi o szybkość nagrywania. Wcześniej płytki Platinum x52 LiteOn wypalał na maksa to NEC robi to maks.x32, ale bez jakichkolwiek problemów. Płytka jest cała i zdrowa tylko trzeba troche dłużej poczekać na nagranie.

3. Nagrywanie DVD to czysta przyjemność. Nie dość, że nagrywa zgodnie z nominałem to jeszcze potrafi zrobić to szybciej w przypadku kilku płytek. Co też ważne - czas na nagranie obszaru LeadOut jest bardzo krótki więc nie czeka się za długo.

Testowałem na TDK, Verbatim, Memorex, Platinum, i jakieś noname.

Zauważyłem, że szczególnie "lubi" płytki z "+".

Polecam ją z czystym sumieniem.

O obsłudze RW napisze jak sprawdze, bo na razie miałem potrzeby nic przenosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi