Skocz do zawartości
/\/\

20GB poszło ...

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zrobiłem głupią rzecz odnośnie dysku: podzieliłem go za pomocą Partitionmagic7. Dostałem nowiutki z jedną partycją na której zainstalowałem windowsa, chciałem utworzyć 4 partycje na 160GB dysku. 3 utworzyły się i miała się tworzyć czwarta o pojemności 20GB. Niestety coś poszło nie tak i ... 20GB zniknęło. Pousuwałem wszystkie partycje w nadziei że jeszcze odzyskam to co straciłęm przez głupotę. Niestety nawet w instalatorze XP widzi tylko 130GB. Da się coś zrobić?? Jestem otwarty na wszelkie formaty itp :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w sp2 nie ma tych samych poprawek c ow sp1 + jakies nowe? jesli tak to jaki sens jest instalowac windowsa XP z płyty ze zintegrowanym sp2? a może jak jest płyta WonXP + sp2 to ten sp1 jest nie składnikiem sp2 tylko samego WinXP? już sięgubię sam ze sobą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sp2 zawiera w sobie sp1 jednak jeżeli sp2 nie chciał się zainstalować to i sp1 nie pójdzie(zabezpieczenia anty..)

jedyne rozwiązanie to znależć innego "oryginalnego " winaxp z innym kluczem i zintegrowac sobie sp1 lub sp2 z windowsem i po sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomóc powinien bo to raczej o to chodzi ale nie wiem czy nie było przypadkiem czegoś w rodzaju łatki oprócz sp1 do winxp która ten problem rozwiązywała. jak coś znajdę to dam znać . co do "oryginalnego" winaxp to popytaj znajomych :D albo ściągnij z sieci.

o tutaj popatrz : http://search.microsoft.com/search/results...+pojemno%C5%9Bc

ale w twoim przypadku potrzeba nowego wina ponieważ potrzeba koniecznie sp1 !!!!

poczytaj tu : http://twojepc.pl/news7708.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi