/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Wczoraj zrobiłem głupią rzecz odnośnie dysku: podzieliłem go za pomocą Partitionmagic7. Dostałem nowiutki z jedną partycją na której zainstalowałem windowsa, chciałem utworzyć 4 partycje na 160GB dysku. 3 utworzyły się i miała się tworzyć czwarta o pojemności 20GB. Niestety coś poszło nie tak i ... 20GB zniknęło. Pousuwałem wszystkie partycje w nadziei że jeszcze odzyskam to co straciłęm przez głupotę. Niestety nawet w instalatorze XP widzi tylko 130GB. Da się coś zrobić?? Jestem otwarty na wszelkie formaty itp :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 wejdz w panel sterowania/wydajnosc/narzedzia administracyjne/zarzadzanie komputerem/magazyn/zarzadzanie dyskami i tam masz wszystko latwo :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Właśnie tam pokazuje 127,99 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 no a w partiton magicu co pokazuje ? ściągnij sobie wersję 8.0 może to Ci pomoże . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 zainstaluj service packa 1 - win xp bez tego nie obsluguje dyskow wiekszych niz 130GB - czytaj instrukcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 no właśnie ja mam instalkę winxppro + sp2 i całkiem o tym zapomniałem. rzeczywiście jest coś takiego. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Może się też zdarzyć, że z SP1 jego dysk będzie nadal 128 GB, bo może mobo nie obsługiwać HDD pow. 128 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 i dla tego dobrze by było żeby każdy miał konfig w opisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 NF7 mam. SP2 kiedyś ściągnąłem to nie mogłem zainstalować bo pirata mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 to w sp2 nie ma tych samych poprawek c ow sp1 + jakies nowe? jesli tak to jaki sens jest instalowac windowsa XP z płyty ze zintegrowanym sp2? a może jak jest płyta WonXP + sp2 to ten sp1 jest nie składnikiem sp2 tylko samego WinXP? już sięgubię sam ze sobą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 sp2 zawiera w sobie sp1 jednak jeżeli sp2 nie chciał się zainstalować to i sp1 nie pójdzie(zabezpieczenia anty..) jedyne rozwiązanie to znależć innego "oryginalnego " winaxp z innym kluczem i zintegrowac sobie sp1 lub sp2 z windowsem i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Jesteś pewny że SP1 pomoże ?? W jaki sposób te 20GB będzie widziane ??? Gdzie znajdę "oryginalnego" XP ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 pomóc powinien bo to raczej o to chodzi ale nie wiem czy nie było przypadkiem czegoś w rodzaju łatki oprócz sp1 do winxp która ten problem rozwiązywała. jak coś znajdę to dam znać . co do "oryginalnego" winaxp to popytaj znajomych :D albo ściągnij z sieci. o tutaj popatrz : http://search.microsoft.com/search/results...+pojemno%C5%9Bc ale w twoim przypadku potrzeba nowego wina ponieważ potrzeba koniecznie sp1 !!!! poczytaj tu : http://twojepc.pl/news7708.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Dzięki chłopaki za pomoc !!!! http://support.microsoft.com/kb/305098/PL/ wystarczyło to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Mam troche dziwne pytanie ale win98 , Me obsługuje do 137 gb i nic wiecej (fat32) czy jest wógóle jakaś mozliwość ustawienia pełnej pojemności na 98/ME ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Po mojemy nic nie zrobisz w 98. Dlaczego trzymasz 98 skoro masz tak wielki dysk bo miejsca chyba Ci nie szkoda ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Mam troche dziwne pytanie ale win98 , Me obsługuje do 137 gb i nic wiecej (fat32) czy jest wógóle jakaś mozliwość ustawienia pełnej pojemności na 98/ME ??? może o to chodzi : http://support.microsoft.com/default.aspx?...id=kb;pl;327202 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...