Skocz do zawartości
leox

osprzęt do FPP

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsza jest optyczna myszka z trzecim guzikiem,ktory nie jest na rolce.Bardzo mi jest potrzebna taka myszka gdyz gram strzalkami i czasem mam problem z ustawianiem guzikow.Znacie moze cene takiej?Najtansza oprtyczna z trzecim guzikiem ktory nie jest na rolce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawodowo nie gram ;) rowniez zaden ze mnie wymiatacz.. ale jestem nerwowy ;p

nie lubie jak mi sie mysz zatnie, podczas mierzenia w cel, bo wlasnie zjadla okruchy z mojego posilku :D

sens to glownie 3-4 (ciagle probuje na niskim grac ale jakos nie moge.. ta podroz celownika ze srodka ekranu w jego rog wydaje sie trwac wiecznie :D

Edytowane przez shade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od jakiegos czasu uzywam Copperheada i Steelpad QCK :}

copperhead miazdzy, jak ktos jezdzi na turnieje/lany to jest to perfekcyjna mysz - wbudowana pamiec pozwala zapisac 5 konfiguracji myszy, wkladamy w usb i mamy swoje ustawienia. wielkosc podobna do diamondbacka i mx310.

od lewej: copperhead / diamondback / mx310

podkladka fajna, ale strasznie sie brudzi, allsop setki razy wytrzymalszy.

niedlugo powinna przyjsc paczka z sluchawkami i podkladka ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam keidyś na forum.unreal.pl

dostałem bana w takim tamacie....za moja wypowiedź , dlatego teraz postaram się mniej bluzgać^^

JA ^$%$^$ kurde o co wam chodzi, niedługo będzie temat, jakie macie gacie jak gracie? jak nogi trzymacie? na czym siedzicie?

Na początku tego topica napisał ktoś mądry LICZY SIĘ SKILL i nic więcej, (wypowiedzi opieram na grze w UT sens 2,5) po przesiadce z kulki na mojego syfnego labteca, pogorszył mi się skill na pewien czas ( zmiana , przyzwczaić się trzeba itd)

Ale tak jak mowie jechałem nie jedna osobe z mx500, no i hehe nie jedna osoba z badziewnym a4 techem na kuleczce mnie jechała^^

tak więc mowie do wszystkiego można się przyzwyczaić i na wszystkim wyrobić SKILLAAAAAAAAAAAA;]

no chyba że chcecie być pro elo młodzieżowi i posiadać to co najlepsi gracze na lan party;] hehe prosze bardzo, ale nie myślcie sobie że qpicie myszke za 200zł i juz zaczniecie wymiatać;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najwazniejsze:(cs source)

-fps przynajmniej te 50 klatek

-rozdziala 1280x1024,detale max afx16 i aax2

-myszka moze byc z [gluteus maximus] tylko trza nia chwile pograc

-podklad to moje biurko

I tak sie gra dobrze. Jak tylko ide do kumpla na athlona 2000 z 512 ram i gf 4 ti to zaczyna sie dramat i nie umiem grac. A on za to pocina jak przecinak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie wszystko zależy od umiejętności ;) dobry gracz dostosuje sie do każdych warunków :)

moja podkładka jest taka sama jak kolegi wyżej czyli biurko :D

a sama mysz to noname ale nie nażekam na nią... chociaż pewnie niedługo ją trzeba bedzie wymienic na jakiegos MX'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skill przedewszystkim, ale.... jesli bys gral tak jak ja na very low sens to rzucal bys myszka po scianie gdyby Ci sie gubila w polowach akcji, spytajcie gnz jak sie wkur**** gdy mialem podpietego mx510 pod ps2 (zmienialem na usb, wiecej hz odswiezania pomoglo) i potrafilem nawet ta myszke zgubic :( mx wytyrzmuje przeciazenia 15G czyli 1m/s a jesli ja robilem 50cm w ulamku sekundy chcac sie obrocic o 180 stopni a myszka obracala mnie o ~90...

wiadomo ze dobra myszka nie zastapi skilla, ale posiadajac taka i kaleczac granie to nie masz wymowki "mam kijowa myszke" tylko po prostu jestes za slaby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie raz mi sie zdazaly tzw kolowrotki :D. Ale myszka to ostatnia rzecz ktora dla mnie jest i stotna. Nabylem jakiegos a4techa optyka za 49 zika i narazie hula w miare. Tyle razy co z biurka poleciala a dokladniej mowiac j ebła bo noga za kabel pociagnelo mi sie i zyje do tej pory, a jak sie wkurze to se nia trzasne o blat , a takimi logitechami czy razorami to troszka by by lo potem szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mądrym krokiem byłoby kupienie Copperheada zamiast DiamondBack którego obecnie posiadam?

Nie gram na jakiś ultra niskich sensach.

copperheada dostalem za darmo, wiec gram na nim. i tak samo bedzie gdy wyjdzie nowa mysz razera, po prostu ja dostane ;-) i wtedy bede wiedzial czy bede jej uzywal. diamondbacka uzywalem od kiedy sie pokazal, i uwazam ze jest to wysmienita mysz, znacznie lepsza niz konkurencyjne logitechy czy ms (gram samymi palcami, nie dlonia). jezeli masz duzo pieniedzy, mozesz zmienic, jezeli nie to lepiej olej, diamondback to nadal doskonala mysz.

a co do gadania na temat talentu.

bez odpowiednich warunkow do gry (stale fps, np w q4 musi byc ciagle 63, w painkillerze 100, w q3 120, w q2 100, w qw 72, w cs 100 itp, dobra mysz, dobra podkladka, dobre sluchawki), nie damy rady w pelni pokazac swoich umiejetnosci. wtedy grajac z dobrym przeciwnikiem, ale wyposazonym w dobry sprzet, roznica ta nabiera sporego znaczenia. mozliwosc przystosowania sie wychodzi dopiero na turniejach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam mx310, strasznie lubie ta mysz ^^ co prawda jesli chodzi o sama prace to nie dorownuje dzisiejszym wynalazkom, ale jest to nadal swietna mysz :D gram samymi palcami, reka srednia mysle, wszystko cacy :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy neo 256 wystarczy aby spokojnie pograc w kazda gre z miare niskim pingiem ?

miedzy neo 512 a 2Mbit w polsce roznica pingow wynosi jakies 10ms, w grze troszke wiecej. za granica to juz ping okolo 50-55, czyli sporawy :(

ogolnie w polsce pograsz na pewno ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi