JeRRy3D Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Witam, Kupiłem Arctic Cooling - Copper Silent 2 Thermal Control Rev 2 http://allegro.pl/show_item.php?item=38509438 Stoi tam jak byk, że: " (...) Wentylator posiada czujnik temperatury, który w zależności od potrzeb reguluje szybkość pracy od 1400 do 2800 obrotów (...) " a ja u siebie nie widziałem jeszcze więcej (!) jak wspomniane minimum 1400 (Sempron w stresie 60') a na luzie przy 50-54' potrafi nie osiągać 1000 i śmigać ostro poniżej 1K. W sumie wolniej - ciszej, tylko czy tak ma być? Ktoś ma ten cooler? Jak u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 u mnie przy 60 stopniach juz mial 3k obrotow. przy 50 stopniach kolo 1.3k ale wiesz odczyt temperatury przez moja mobo a twoja to sa 3 rozne sprawy. zawsze mozesz odtegowac termistor i samemu regulowac obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD55 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 kupiłem u tego samego sprzedawcy 4 wentyle i jest ok ale u ciebie jest chyba wadliwy czujnik bo przy tej temp powinien smigać na maxa więc oddaj go na gware.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AthlonPower Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Mam tego samego colerka i to nie jest jego wada, on po prostu tak działa, na moim antku przy rozruchu po np. nocy wiatrak sie kreci przez jakies 2min na 100-400 rpm jak kiedys to zobaczyulem to myslalem ze mi colerek wlasnie siada ale to nic dziwnego, choc prawda jest taka ze Arctiki sa bardzo ciche i ledwie slyszalna dopiero od 2500obr/min :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow236 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Mam Radka 9250 Excalibure i niewiem jakie dac dodatkowe chlodzenie moze cos doradzicie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 poszukaj sobie na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam Radka 9250 Excalibure i niewiem jakie dac dodatkowe chlodzenie moze cos doradzicie ? :D 1201775[/snapback] kup jakis wiatrak 40x40 dokrec wkretami do radiatora i bedzie git a jak ci to bedzie malo to sciagnij radiator i przesmaruj jakims silikonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam, Kupiłem Arctic Cooling - Copper Silent 2 Thermal Control Rev 2 1198810[/snapback] Witam! Miałem innego niż TY ale ten sam producent Arctic Cooling Arctic Cooling - Super Silent 4 ULTRA Termal Control a czemu miałem i dziada bo to "cos z aluminium" było do chłodzenia ale nie procesora tylko chyba -chipsetu...!!! Procesor miał 55C w idle a 65C stress nie mowcie mi ze źle założyłem czy cos !!! a obroty i tak poniżej 1K okolo 500 !!! Pozbyłem sie tego i Tobie też radzę i mam teraz Coolerek Boxowany od Intelka i jest GIT nie tak cicho ale chlodno!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...