Skocz do zawartości
Ernix

Topower 420w Seria P6

Rekomendowane odpowiedzi

Cze all, wczoraj dorwałem zasilke. Z wyglodu jest super - lusterko, ukłon w strone moderów, wszystkie styki pozłacane, U mnie zasiłka jest baaardzo cicha,po odłoczeniu wszystkich wiatraków i dyska trzeba ucho przylożyć na 10 cm aby cuś usłyszeć, a jeśli chodzi o tem. to obudowa zasilacza jest zimna, tylko tylni wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ciepławe (nie gorące) powietrze, lecz gdy zasiłka jest poddana wiekszemu obciożeniu tylnia ścianka zasiłki lekko sie grzeje i tem. idzie troche do góry i jeszcze takie tam bajerki ale nie o tym chciałem pisać. Chce przedstawić sytuacje napieć (na Abit IC7) na liniach 3.3 , 5 i 12 V, które jak wiadomo w seri P6 są odzielnymi liniami 8) . Napiecia poniżej: :roll:

Dołączona grafika

Jak widać napiecia podawane z speedfana (biosu) nie są takie jak powinny być są zaniskie buu :? :? , wiec postanowiłem sprawdzic zasilania miernikiem cyfrowym na jednym z molexów i sytuacja przedstawia sie następujaco:

Dołączona grafika

Jak widać napiecia przedstawiają sie zupełnie inaczej 8O 8O na mierniku niz te z biosu. Prawdopodobnie jest to winna płyty, ponieważ kiklka krotna zmiana biosu nie przyniosła rezultatu. :x Po sylwku ide do dystrybutora Abita w polsce, aby coś z tym zrobić. Ale jak wiadomo płyty Abita maja problemy z odczytem wartości z czujników.Ok to by było na tyle,a wracając do zasiłki jest poprsotu super napiecia mur beton 8) 8) , godna polecenia za taką kase (350zł utargowałem w angeli :lol: ) Ogólnie zadowolony :wink:

Jak wymienie płyte moge podać napiecia przy podkrecania kompa itd. POzdro

Edytowane przez Ernix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo napisałeś na extremalnym .... :-)

Nie ma to jak zaśmiecać

Na exstramalnym sie tylko wypowiedziałem, ja nie założyłem 2 topicu, żadnego zaśmiecania. A czemu tak zrobiłem ponieważ chciałbym usłyszeć wiecej wypowiedzi na ten temat, a na temat exstramanego nie wszyscy go odwiedzają :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi