Skocz do zawartości
paluszek

Wysokie temp Pentium4 2.4 Prescot

Rekomendowane odpowiedzi

Masz 2 wentylatorki w obudowie wciągające powietrze, no to może jeden przełóż na drugą stronę obudowy i zamontuj tak, żeby wyciągał powietrze. Po co masz kupować trzeci wentylator, będzie więcej hałasu, zwiększy się pobór mocy, no i będziesz musiał wydać kasę.

Jak ja swój wentyl w obudowie przestawiłem tak żeby wdmuchiwał chłodniejsze powietrze (myslałem, że będzie chłodniej wewnątrz), to chyba wystąpiło jakieś zaburzenie przepływu powietrza i z dziurek po bokach obudowy leciał żar (tak jak u ciebie z tych dziurek u góry).

Jak otworzyłem obudowę, i włożyłem tam dłoń, to mi się prawie włosy na ręku z gorąca poskręcały :lol: , a procek przy obciążeniu miał 55*C.

Jeżeli jeszcze z tymi wentylatorami nie kombinowałeś to spróbuj ten jeden przełożyć tak żeby wyciągał powietrze.

Pozdro !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam tak :

Arcting Coolin PRO TC + no name które wyciągaja powietrze i temp są takie << obydwa z tyłu a u góry są dziurki i leci chłodne powietrze :D

Płyta główna - 35*C

Procek - 46-48*C

Aux - 24-26*C

HDD - 39-42*C

temperaturki po całym dniu włączonego kompa

nie mam zadnego wentyla wciągającego powietrze ale mam 1 odłączony bo chodzi non stop na max i hałasuje

Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi