brujah Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Jak w temacie. W CPU-Z wygląda to mniej więcej tak: Name: AMD Athlon MP Code Name: Throughbred Core Speed: 899.1MHz Multiplier: x9.0 FSB: 99.9MHz Bus Speed: 199.8MHz Moj sprzęt: AMD Sempron 2200+ BOX (to już wiecie :wink: ) K7VT4A+ (to też :lol: ) Sparkle Geforce4 MX440 64MB TWINMOS DDRAM 256/400 CL2,5 RAM swoją drogą też mi chyba źle rozpoznaje: Frequency 131.6MHz FSB-DRAM: FSB+33MHz Na płycie głównej moge zmienić jakieś FSB Jumpers na: 200MHz(tak mam w tej chwili - od początku nic nie zmieniałem), 266MHz, 333MHz, 400MHz. Czytałem podobne posty na tym forum i z tego co wiem to musze coś przestawić w BIOSie albo na płycie głównej albo tu i tu. :lol: Zamiast jednak kombinować i coś popsuć wole posłuchać fachowej rady. Napiszcie tylko tak żebym wiedział o co chodzi. Dzięki, pzdr. No i szczęśliwego nowego roku! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 FSB Jumpers przestaw na 333 i powinno pujść. Jakby coś to pisz. W manualu powinno być dokładnie wyjaśnione z tymi zworkami i ustawieniami w BIOSie, poczytaj a znajdziesz. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Po pierwsze, System rozpoznaje Ci proca jako Athlona ponieważ najprawdopodobniej masz starą wersję biosu. To nic złego więc nie musisz sie przejmować. Drugie: źle masz ustawione FSB, w tym Sempronie powinno lecieć na 333 MHz więc sobie przestaw. Trzecie: pamięci w biosie powinieneś ustawić na wartość "by SDP", lub "Auto". Dodam także że ta pamięć to dobry wybór...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 na plycie masz zworki ktore musisz ustawic na 166MHz w instrukcji obslugi masz napisane /// FSB Jumpers ustaw na 333 zeby bylo synchro FSB masz teraz 100 i dlatego chodzi ci wolniej bo masz lacznie 900MHz ustaw na 166 a bedziesz mial ~1500 i bedzie ok niemasz sie co bac poniewaz to jest proste w instrukcji jest wyraznie napisane nawet jak bys ustawi na 400 (czego nie polecam bo nie wiem jakie masz chlodzenie) to zakumasz to po temperaturach Dzieki i nawzajem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brujah Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 No właśnie manual do mojej płyty głównej jest wyjątkowy ubogi. BIOS mam najnowszy jaki wyszedł. W każdym razie już jest wszytko jak należy. Wystarczyło, że przestawiłem zworke FSB Jumpers na 333Mhz i w BIOSie przestawiłem RAM na DDR400. Fajna sprawa - najpisałem posta, obejrzałem film, wróciłem i już mam odpowiedź. :) Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...