Skocz do zawartości
Barti14

Czy to znaczy że...? Spalony procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kolejne z serii moich pytań dotyczących procesorów itp. ;) Sory że taki natrętny jestem ale... ;) No więc przejdźmy do rzeczy: czy jeśli na procesorze, przy kwarcu jest małe przyciemnienie, tzn że procesor jest na 100% spalony?

BTW. IMHO jest to dobry dział bo chodzi tu o Durona, ale jeśli to zły dział to proszę o przesunięcie. :)

Pozdrawiam,

Barti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@_Azazel_

Spaliłem sam 2000+ a kupel 2200+ i nic się nie pokazała niby miał być jakiś napis czy to znaczek pod spodem jedni mówili ze zaraz pod rdzeniem inni ze pomiędzy nóżkami ale i tak nic nie było :P Gwarancja na oba uznana… ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bodajze pod prockiem sie cos pokazywalo jak sie zjaral....

1203960[/snapback]

Jakby Ci sie napis pokazał to mozesz zapomieć o uznaniu gwarancji, mowa tu o VOID co oznacza mniejwiecej naruszenie gwarancji czy jakoś.

Dosłowne spalenie procka powoduje własnie to ze się on pokazuje, to ze procek nie działa i nie ma napisu to nie znaczy ze sie zjarał jak to sie popularnie mówi, po prostu nie dziala bo coś padło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

To nie jest regułą, po prostu takie przebarwienia występują naturalnie na prockach i tyle, ja miałem juz 5 i na każdym były i kazdy działał.

1204994[/snapback]

mój barton jak się spalił, to:

1. śmierdział strasznie.

2. pod spodem miał CZARNĄ wypukłość.

3. śmierdzi do tej pory.

4. żadnego napisu na nim nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o przebarwienia to oznaczja one najczęściej spalenie rdzenia("krzemu"- jak ktos napisal) i pojawiaja sie pod spodem procesora-dotyczy to starych duronówdo 13000MHz i Athlonów do 1400MHz i Athlonów Xp na rdzeniu palomino.Natomiast w wypadku Przegrzania(przegrzanie czytaj spalenie) na prockach na rdzeniu Thoroubred B0 i Barton, w wyniku przegrzania pod spodem procesora , tworzy sie obrys wokól rdzenia i szachownica-wtedy nie uwzgledniaja reklamacji. Tak moze w skrócie, mam nadzieje ze napisalem to dość jasno i zrozumiale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi