Barti14 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam! Kolejne z serii moich pytań dotyczących procesorów itp. ;) Sory że taki natrętny jestem ale... ;) No więc przejdźmy do rzeczy: czy jeśli na procesorze, przy kwarcu jest małe przyciemnienie, tzn że procesor jest na 100% spalony? BTW. IMHO jest to dobry dział bo chodzi tu o Durona, ale jeśli to zły dział to proszę o przesunięcie. :) Pozdrawiam, Barti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 hehe jakiego Kwarcu?:P chyba Krzemu :) a działa czy sie nie włacza? jezeli nie odpala to mozliwe ze zdechł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Właśnie że nie ma jak sprawdzić. ;) Sory - krzemu. Poprostu chodzi mi o to czy jeśli jest troszkę przyciemniony w okolicach krzemu to ma jeszcze jakieś szanse działać? Jeśli tak to jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 normalne takie przebarwienia moga powstac podczas produkcji lesi proceros jest spalony to i tak tego nie zauwazysz przegrzanie powoduje zmiane barwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 A czy przegrzanie = spalenie? :/ Jeśli nie to jak sie przegrzeje to na zawsze zostanie takie przyciemnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 nie przegrzanie moze doprowadzic do spalenia czy zostaje czy nie to zalezy od procesu technologiczne i partii jaka Ci sie trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 jesli jest spalony ty tego nie sprawdzisz moze sie przegżal albo posta tak zaczeła na niego dzialac zanies do servisu oni ci doradza ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 bodajze pod prockiem sie cos pokazywalo jak sie zjaral.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 @_Azazel_ Spaliłem sam 2000+ a kupel 2200+ i nic się nie pokazała niby miał być jakiś napis czy to znaczek pod spodem jedni mówili ze zaraz pod rdzeniem inni ze pomiędzy nóżkami ale i tak nic nie było :P Gwarancja na oba uznana… ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 bodajze pod prockiem sie cos pokazywalo jak sie zjaral.... 1203960[/snapback] Jakby Ci sie napis pokazał to mozesz zapomieć o uznaniu gwarancji, mowa tu o VOID co oznacza mniejwiecej naruszenie gwarancji czy jakoś. Dosłowne spalenie procka powoduje własnie to ze się on pokazuje, to ze procek nie działa i nie ma napisu to nie znaczy ze sie zjarał jak to sie popularnie mówi, po prostu nie dziala bo coś padło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Na innym forum napisano mi taką rzecz: "durony jak się spalą to wokoło jądra są czarne smugi. zazwyczaj." Czy to prawda? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 To nie jest regułą, po prostu takie przebarwienia występują naturalnie na prockach i tyle, ja miałem juz 5 i na każdym były i kazdy działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 To nie jest regułą, po prostu takie przebarwienia występują naturalnie na prockach i tyle, ja miałem juz 5 i na każdym były i kazdy działał. 1204994[/snapback] mój barton jak się spalił, to: 1. śmierdział strasznie. 2. pod spodem miał CZARNĄ wypukłość. 3. śmierdzi do tej pory. 4. żadnego napisu na nim nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Jesli chodzi o przebarwienia to oznaczja one najczęściej spalenie rdzenia("krzemu"- jak ktos napisal) i pojawiaja sie pod spodem procesora-dotyczy to starych duronówdo 13000MHz i Athlonów do 1400MHz i Athlonów Xp na rdzeniu palomino.Natomiast w wypadku Przegrzania(przegrzanie czytaj spalenie) na prockach na rdzeniu Thoroubred B0 i Barton, w wyniku przegrzania pod spodem procesora , tworzy sie obrys wokól rdzenia i szachownica-wtedy nie uwzgledniaja reklamacji. Tak moze w skrócie, mam nadzieje ze napisalem to dość jasno i zrozumiale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...