Skocz do zawartości
v1t4m1n

Tego chyba jeszcze nie było :o

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś latałem po necie sciągnełem pare rzeczy <normalka> a tu po restarcie kompa działa mi tylko Internet explorer :o

inne aplikacje internetowe (Opera, gg, mIRC) nie chcą działać ponieważ nie mogą sie połączyć z żadnym sewrwerem

Czy ktoś może mi pomóć, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Skanowałem już antywirusem itp. ale dalej nic :f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co do drugiego : mam net przez kablówke

a działają mi tylko porty 80 i 8080 :f i pare innych

ale już np. opera, gg ,mirc itp. sie nie łączą

Opera mi wyświetla : Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło sie

czy to może być wina dostawcy usług ?

o co tu może chodzic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz system. Pamietaj, ze Windows XP (czysty lub z SP1) rowniez posiada firewalla, ktore domyslnie jest dosc restrykcyjnie ustawiony i nieznanych programow (w tym przypadku gg, mirca czy przegladrki innej niz IE nie przepusci). Ten firewall mozna wylaczyc w zaawansowanych opcjach polaczenia sieciowego (internetowego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś latałem po necie sciągnełem pare rzeczy <normalka> a tu po restarcie kompa działa mi tylko Internet explorer :o

inne aplikacje internetowe (Opera, gg, mIRC) nie chcą działać ponieważ nie mogą sie połączyć z żadnym sewrwerem

Czy ktoś może mi pomóć, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Skanowałem już antywirusem itp. ale dalej nic :f

1200169[/snapback]

Padly DNSy, a explorer dziala bo pewnie masz wpisane proxy, proxy ma swoje DNS. Nie wiem czy masz DNSa lokalnego czy gdzies z 'daleka', trudno tu cos powiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi