Skocz do zawartości
domelek

Jaka płyta główna do durona 1800??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję jakiejś dobrej i w miarę taniej płytki (tak do 150zł) do kręcenia durona 1800, teraz mam płytę ECS K7VZA, z którą za wiele nie da się zrobić jak wiecie, chodzi mi też o ta żeby płyta była na SDRAM bo takowe używam teraz a nie będę miał pieniążków aby zmienić na DDR-y. Zgóry dziękuję za udzielone odpowiedzi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z obsługą DDR i SDRAM masz ECS K7S5A i jest jeszcze Shuttle (chyba AK 32 na kt266A). Podaje te gdyż pozwoli Ci to rozłożyć w czasie przesiadkę na DDR.

Z innych to pewnie cos używanego na allegro, Abit KT7A (kt133A). Tylko szukaj nowszej rewizji (rev 1.3 bodajże), dalsze info znajdziesz na stronie Abita.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) do kręcenia durona 1800, teraz mam płytę ECS K7VZA, z którą za wiele nie da się zrobić jak wiecie, chodzi mi też o ta żeby płyta była na SDRAM bo takowe używam teraz a nie będę miał pieniążków aby zmienić na DDR-y.(...)

Na tej płycie (rev. 3.0) można spokojnie podkręcić takigo durona trzyba tylko chcieć i wiedzieć jak to zrobić :] Pozatym jak nie będziesz zmieniał pamięci to zmiana płyty nie ma kompletnie najmniejszego sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech to jest już jasne:)

Wybór można dość znacznie ograniczyć do:

NF7

NF7-S lub NF7-Sl (wersja sl niema tylko przejściówki serillell ATA)

DFI Infinity

DFI Lanparty Ultra B.

Poczytaj o nich, są osobne topici.

Osobiście polecam NF7-S bo ... taką mam :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi