domelek Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam poszukuję jakiejś dobrej i w miarę taniej płytki (tak do 150zł) do kręcenia durona 1800, teraz mam płytę ECS K7VZA, z którą za wiele nie da się zrobić jak wiecie, chodzi mi też o ta żeby płyta była na SDRAM bo takowe używam teraz a nie będę miał pieniążków aby zmienić na DDR-y. Zgóry dziękuję za udzielone odpowiedzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Z obsługą DDR i SDRAM masz ECS K7S5A i jest jeszcze Shuttle (chyba AK 32 na kt266A). Podaje te gdyż pozwoli Ci to rozłożyć w czasie przesiadkę na DDR. Z innych to pewnie cos używanego na allegro, Abit KT7A (kt133A). Tylko szukaj nowszej rewizji (rev 1.3 bodajże), dalsze info znajdziesz na stronie Abita. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 (...) do kręcenia durona 1800, teraz mam płytę ECS K7VZA, z którą za wiele nie da się zrobić jak wiecie, chodzi mi też o ta żeby płyta była na SDRAM bo takowe używam teraz a nie będę miał pieniążków aby zmienić na DDR-y.(...)Na tej płycie (rev. 3.0) można spokojnie podkręcić takigo durona trzyba tylko chcieć i wiedzieć jak to zrobić :] Pozatym jak nie będziesz zmieniał pamięci to zmiana płyty nie ma kompletnie najmniejszego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelek Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 a więc w takim razie jaka byłaby najlepsza platforma do tego durona do podkręcania może być na pamięciach DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ech to jest już jasne:) Wybór można dość znacznie ograniczyć do: NF7 NF7-S lub NF7-Sl (wersja sl niema tylko przejściówki serillell ATA) DFI Infinity DFI Lanparty Ultra B. Poczytaj o nich, są osobne topici. Osobiście polecam NF7-S bo ... taką mam :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...