ropersik Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Od jakiegos czasu u mojej baby windows zapuszczal sie coraz dluzej wczesniej bylo ok. pare sek i po klopocie -stwierdzilem ze trzeba przeinstalowac windowsa i tak zrobilem -qupa-nic nie pomoglo-co moze byc nietak a oto sprzet: ECSk7s5a-stabilny duron 1gh-niepokoi mnie na nim temp-47 stopni w samym widowsie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 stawiam na dysk pożycz od kogoś twardego i sprawdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 A robiłeś defragmentacje i ustawiłeś odpowiednie UDMA na twardzielu? Czy to Win XP PRO?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 brzmi to jak bad sector albo cos w tym stylu na hdd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 U mnie też tak było na Win 98SE i przeszłem na Win XP pro i po kłopocie. Ale na win W98 tekie coś pojawiało sie czasami po 2 miesiącach a czesami po 3, 4 starcie systemu. Zmieniłem bios i też nic. Ale napewno U MNIE nie był to dysk, ani o/c bo wszystko ustawilem standardowo. Moja rada: zainstaluj Win XP pro (ale tylko to a nie dwa systemy->nowa, zaawansowana instalacja) Może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 dzieki sprawdze u siebie -ale kiedys u niej dysk nowy mial badblocki i defragmentacja zapuszczala sie przy starcie systemu -pozatym co sadzicie o temp durona 1000 w spoczynku 47 stopni u mnie na kreconym nigdy tyle nie bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a masz kartę sieciową? a wyjmij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a masz kartę sieciową? a wyjmijni ma tam sieciowki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 jakie masz chlodzenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 powodem długiego wczytywania może być zmienianie konfiguracji biosu przez acpi. spróbuj odpalić kompa np bez cd-romu i innych kart. spróbuj też odpalić uruchamianie selektywne (msconfig -> tylko najpotrzebniejsze sterowniki, tzw uruchamianie diagnostyczne), cholera, nie pamiętam na 100% czy 98 to ma, ale chyba tak. i wtedy zobacz jak długo się odpala. nie myśle oczywiście o trybie awaryjnym - ten wchodzi godzinę :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 jakie masz chlodzenie?to nie moj komp-ale widzialem standardowy wiatraczek-no name Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 powodem długiego wczytywania może być zmienianie konfiguracji biosu przez acpi. spróbuj odpalić kompa np bez cd-romu i innych kart. spróbuj też odpalić uruchamianie selektywne (msconfig -> tylko najpotrzebniejsze sterowniki, tzw uruchamianie diagnostyczne), cholera, nie pamiętam na 100% czy 98 to ma, ale chyba tak. i wtedy zobacz jak długo się odpala. nie myśle oczywiście o trybie awaryjnym - ten wchodzi godzinę :wink: .sorki ze nie dopisalem ale ten komp chodzi na xpeku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 powodem długiego wczytywania może być zmienianie konfiguracji biosu przez acpi. spróbuj odpalić kompa np bez cd-romu i innych kart. spróbuj też odpalić uruchamianie selektywne (msconfig -> tylko najpotrzebniejsze sterowniki, tzw uruchamianie diagnostyczne), cholera, nie pamiętam na 100% czy 98 to ma, ale chyba tak. i wtedy zobacz jak długo się odpala. nie myśle oczywiście o trybie awaryjnym - ten wchodzi godzinę :wink: .sorki ze nie dopisalem ale ten komp chodzi na xpekutym bardziej :D xp ma to na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 powodem długiego wczytywania może być zmienianie konfiguracji biosu przez acpi. spróbuj odpalić kompa np bez cd-romu i innych kart. Arkady, czy moglbys powiedziec cos wiecej na ten temat? Swego czasu mialem w w2k prof sytuacje, ze po odlaczeniu cd-rom'u komp uruchamial sie ok. 1 minute krocej. Nie udalo mi sie dojsc przyczyny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 powodem długiego wczytywania może być zmienianie konfiguracji biosu przez acpi. spróbuj odpalić kompa np bez cd-romu i innych kart. Arkady, czy moglbys powiedziec cos wiecej na ten temat? Swego czasu mialem w w2k prof sytuacje, ze po odlaczeniu cd-rom'u komp uruchamial sie ok. 1 minute krocej. Nie udalo mi sie dojsc przyczyny... najprawdopodobniej chodziło o to, że komp ustalał tryb pio pracy napędu, warto wejść w ustawienia kontrolerów i ustawić dma dla cdromów a szczególnie dla cdrw (większość je obsługuje). warto zobaczyć czy w biosie jest opcja przydzielenia dma dla kontrolerów. warto ustawić w biosie napędy cd. podstawą jest ustawnienie na master cdrw i na slave cd jak są na jednej taśmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jak sie okazalo padl dysk-sprawdzilem go programem freshdiagnoze i wykazalo ze segate u6 40 giga ma szybkosc odczytu 2 mb na sekunde co jest 10 razy slabiej od mojego starego segata 10 gigowego-ciekawe dlaczego???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...