Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Wyprgonozujcie mi wynika na takim Radonku ;) Konfig jak w podpisie i GIGABYTE MAYA Radeon 9000 Pro Wczoraj robilem tescik na 1700xp, 256ddr i r9000 supergrace i w 3dmarku se wyszlo jakies 7800 z kantem Jak naten sprzet to masz bardzo wysoki wynik. Gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja tak BTW zapytam, ile dales za karte??? 560 złotych. Ha, nie wiedziałem, że jest wydajniejsza od Matroxa Parhelia 512(przynajmniej tak twierdzą na bechmark.pl :):) Dobry żart, do parhelii to jeszcze twojemu radziowi brakuje ze 20 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja tak ... karte??? 560 złotych. ... (przynajmniej tak twierdzą na bechmark.pl :):) Dobry żart, do parhelii to jeszcze twojemu radziowi brakuje ze 20 lat. Chyba nie jest to żart. Widziałem testy obu kart i wypadają podobnie 8O Mnie też tio zdziwiło. Ale wszyscy wiedzą, że parhelia to nie wypał jeśli chodzi o osiągi. Nawet podobno ostatnio staniała, bo nikt tego qpować nie chciał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja tak ... karte??? 560 złotych. ... (przynajmniej tak twierdzą na bechmark.pl :):) Dobry żart, do parhelii to jeszcze twojemu radziowi brakuje ze 20 lat. Chyba nie jest to żart. Widziałem testy obu kart i wypadają podobnie 8O Mnie też tio zdziwiło. Ale wszyscy wiedzą, że parhelia to nie wypał jeśli chodzi o osiągi. Nawet podobno ostatnio staniała, bo nikt tego qpować nie chciał. I tu sie mylisz, 512 bit gpu engine, 256 bit memory architecture, dx9 compatible, zajebista jakość obrazu we wszystkich rozdziałach, środowiskowe mapowanie przemieszczeń, obsługa do trzech monitorów, poza tym co do osiągów to zobaczymy jak wejdą gry na dx9, wtedy nawet gf 4 ti 4600 wysiądzie, chociać już wysiada przy właczonym jakimśtam antyaliasingu czy filtrowaniu anizotropowym. poza tym kto napisał ze ta karta jest do gier ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja tak ... karte??? 560 złotych. ... (przynajmniej tak twierdzą na bechmark.pl :):) Dobry żart, do parhelii to jeszcze twojemu radziowi brakuje ze 20 lat. Chyba nie .... Nawet podobno ostatnio staniała, bo nikt tego qpować nie chciał. I tu sie mylisz, 512 bit gpu engine, 256 bit memory architecture, dx9 compatible, zajebista jakość obrazu we wszystkich rozdziałach, środowiskowe mapowanie przemieszczeń, obsługa do trzech monitorów, poza tym co do osiągów to zobaczymy jak wejdą gry na dx9, wtedy nawet gf 4 ti 4600 wysiądzie, chociać już wysiada przy właczonym jakimśtam antyaliasingu czy filtrowaniu anizotropowym. poza tym kto napisał ze ta karta jest do gier ? Nio tio sorki. Mnie chodziło o wydajność w grach :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 A po co komu filtrowanie anizotropowe czy antyaliasing na pulpicie Windowsa i w Wordzie :wink: Parhelia miala byc rowniez do gier jej specyfikacja robila ogromne wrazenie a tu ...... kicha. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 A po co komu filtrowanie anizotropowe czy antyaliasing na pulpicie Windowsa i w Wordzie :wink: Parhelia miala byc rowniez do gier jej specyfikacja robila ogromne wrazenie a tu ...... kicha. Pozdro Dexter Gdzie jest napisane że miała być do gier ? Poza tym chyba jest wystarczająco szybka do dzisiejszych gier ? bo napewno bedzie dobra do gier na dx9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 A po co komu filtrowanie anizotropowe czy antyaliasing na pulpicie Windowsa i w Wordzie :wink: Parhelia miala byc rowniez do gier jej specyfikacja robila ogromne wrazenie a tu ...... kicha. Pozdro Dexter mi nie chodziło o pulpit tylko o gry, nie chce mi sie szukać, ale widziałem że była lepsza od gf4 ti 4600 przy włączonych tych wszystkich bajerach Inaczej: spadek wydajności w grach jest prawie niewidoczny przy włączonym antyaliasingu i filtrowaniu anizotropowym, czego nie można powiedzieć o g4 ti 4600, gdzie spadek jest nawet 70-cio procentowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Skro nie miala byc do gier to po co implementowac AA, FSAA 512 bit GPU i tak dalej. Jezeli mialaby byc tylko do biura to dobry obraz oraz obsluga 3 monitorow w zupelnosci wystarczy i z kosztami mozna zejsc az o polowe. Nie napisalem ze miala byc tylko do gier ale ze do gier rowniez. Jak zostala ogloszona jej specyfikacja to na papierze bila na glowe GF4Ti4600 a tak sie nie stalo. Dlatego napisalem ze kicha, cos panom z matroxa to nie wyszlo. Karta ogolnie jest swietna tylko nalezaloby oczekiwac od niej czegos wiecej. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Skro nie miala byc do gier to po co implementowac AA, FSAA 512 bit GPU i tak dalej. Jezeli mialaby byc tylko do biura to dobry obraz oraz obsluga 3 monitorow w zupelnosci wystarczy i z kosztami mozna zejsc az o polowe. Nie napisalem ze miala byc tylko do gier ale ze do gier rowniez. Jak zostala ogloszona jej specyfikacja to na papierze bila na glowe GF4Ti4600 a tak sie nie stalo. Dlatego napisalem ze kicha, cos panom z matroxa to nie wyszlo. Karta ogolnie jest swietna tylko nalezaloby oczekiwac od niej czegos wiecej. Pozdro Dexter Po to ma te wszystkie bajery by można było na niej TEŻ czasami pograć, a to że nie ma 300 klatek a np. 100 to akurat mi nie robi różnicy, jeszcze raz mówie, poczekajmu na coś co będzie chodziło na dx-ie 9, np. nowy 3dmark2002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Decnis. Jakbym chcial plynna gre i nie robi mi roznicy 300 fps a 100 fps to kipilbym gf2 + procka z plyta gl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Hotkey, przesiądź się na innego OS i zwiększ FSB. Chyba, że te 4213ptk Ci wystarcza Jezeli przyjdzie Ci ochota na wyzszy wynik w 3DMarku to musisz pokombinowac z procem O ja :!: :!: Zapuściłem proca na 7x133(933) i poszedł na Win98(a już 8x133 nie chce chodzić <- ktoś to rozumie??). Mało tego wynik podniusł się do....... 5031 ptk. :!: :!: :!: WoW. Jestem pod wrażeniem. Jutro zobacze cio mi da 1066Mhz :) Acha. Axcel o jaki konkretnie os ci chodzi?? XP?? na 933 5000 z chakiem w 3demarku troszki mało ja na 1000 durniu miałemprawie 6000 i mam radlka 9000 bez pro a juzz na 1150 durniu mam 6000 ..to ty powinienes miec na tej 933 koło 6000 bo masz wersje pro...a taka ciekawostka mój brat na p4 2,4 ghz i na radku 9000 takim jak ja mam tylko o 1000 marków wiecej niz ja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ...a taka ciekawostka mój brat na p4 2,4 ghz i na radku 9000 takim jak ja mam tylko o 1000 marków wiecej niz ja :lol: Ja na C 1.2 @ 1.5 i gf2mx mialem 3200, a na P4 2.4 maja 3400. Wiec latwo zauwazyc dlaczego tak sie dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Decnis. Jakbym chcial plynna gre i nie robi mi roznicy 300 fps a 100 fps to kipilbym gf2 + procka z plyta gl. jak jestes taki mondry to se kup Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Po to ma te wszystkie bajery by można było na niej TEŻ czasami pograć, a to że nie ma 300 klatek a np. 100 to akurat mi nie robi różnicy, jeszcze raz mówie, poczekajmu na coś co będzie chodziło na dx-ie 9, np. nowy 3dmark2002 No wlasnie to caly czas mowie a Ty pare postow wczesniej upierales sie ze to karta nie do gier 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Po to ma te wszystkie bajery by można było na niej TEŻ czasami pograć, a to że nie ma 300 klatek a np. 100 to akurat mi nie robi różnicy, jeszcze raz mówie, poczekajmu na coś co będzie chodziło na dx-ie 9, np. nowy 3dmark2002 No wlasnie to caly czas mowie a Ty pare postow wczesniej upierales sie ze to karta nie do gier 8) Pozdro Dexter Kurna, dlaczego nie do gier ? poprostu nikt jej nie reklamował jako karte do gier. Przecież można na niej pograć w każdą gre, mówie POCZEKAJ NA DX 9 I NA APLIKACJE POD NIEGO A ZOBACZYSZ ŻE WSZYSTKIE DZIFKI WYSIĄDĄ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 poczekamy... zobaczymy... a według mnie nie ma sensu robienie nowej qrefsko drogiej karty, która nie sprawdzi sie w grach... tutaj matrox mnie zawiódł - no ale poczekamy na tego dxshit9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 na 933 5000 z chakiem w 3demarku troszki mało ja na 1000 durniu miałemprawie 6000 i mam radlka 9000 bez pro a juzz na 1150 durniu mam 6000 ..to ty powinienes miec na tej 933 koło 6000 bo masz wersje pro...a taka ciekawostka mój brat na p4 2,4 ghz i na radku 9000 takim jak ja mam tylko o 1000 marków wiecej niz ja FFFFFkońcu ciosik sensownego :) Dzięki za wynik. Na jakich sterach byłeś?? Jaki systemik?? Nio i jeszcze : czy robiłeś na tym 3Dmarku, który zaniża Ati?? Z góry ThX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 na 933 5000 z chakiem w 3demarku troszki mało ja na 1000 durniu miałemprawie 6000 i mam radlka 9000 bez pro a juzz na 1150 durniu mam 6000 ..to ty powinienes miec na tej 933 koło 6000 bo masz wersje pro...a taka ciekawostka mój brat na p4 2,4 ghz i na radku 9000 takim jak ja mam tylko o 1000 marków wiecej niz ja FFFFFkońcu ciosik sensownego :) Dzięki za wynik. Na jakich sterach byłeś?? Jaki systemik?? Nio i jeszcze : czy robiłeś na tym 3Dmarku, który zaniża Ati?? Z góry ThX ja mam stery 9050 sa najszybsze i do tego najnowszy panel ..nowsze stery sa sporo wolniejsze . system windows me ...jak dla meni najlepszy :) a jesli chodzi o 3dmarka to ja słyszałem ze ten bez tego bulid330 to nie to ze zaniza wyniki ati tylko zawyza nvidi bo na tym i na tym mi tak samo wychodzi ...a robiłem na tym co ma zekomo zanizac ...pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ostatnio sie przyjrzalem co Windows mi nabroil w przerwaniach. I to co zobaczylem to katastrofa. Na jednym biednym przerwaniu umiescil mi graficzna, dzwiekowa, i sieciowke. Troche pokombinowalem i udalo mi sie zrzucic dzwiekowke na IRQ10. Z sieciowka nadal mi sie nie udaje. O dziwo wynik w 3DMarku skoczyl mi o 100 punktow a w Q3 1024x768 wszystko na maksa skoczyl o 20 FPS na 144. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 A ja mam to co w opisie i 6500 w 3dmarku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 A ja mam to co w opisie i 6500 w 3dmarku. dlaczego w opisie masz durnia z 1200 przetaktowanego na 1167??? a moze ja czegos nie rozumie ale czym wiecej mhz tym lepiej przynajmenin u amd ....i cos niski ten twój wynik 6500 na radku 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A ja mam to co w opisie i 6500 w 3dmarku. dlaczego w opisie masz durnia z 1200 przetaktowanego na 1167??? a moze ja czegos nie rozumie ale czym wiecej mhz tym lepiej przynajmenin u amd ....i cos niski ten twój wynik 6500 na radku 8500 Zobacz jaką ma magistrale, lepiej chyba mieć 137 niż 100, wydaje mi sie że w ten sposób ma dużo wieksza wydajność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 A ja mam to co w opisie i 6500 w 3dmarku. dlaczego w opisie masz durnia z 1200 przetaktowanego na 1167??? a moze ja czegos nie rozumie ale czym wiecej mhz tym lepiej przynajmenin u amd ....i cos niski ten twój wynik 6500 na radku 8500 Zobacz jaką ma magistrale, lepiej chyba mieć 137 niż 100, wydaje mi sie że w ten sposób ma dużo wieksza wydajność a robiłes testy na normalnej magistrali i na tej podkreconej i które lepiej wychodza ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ja mam stery 9050 sa ......pozdro szpak Szpaku niestety dużo mi ten numerek nie mówi :cry: Mógłbyś napisać skąd je masz?? Adresik śakiś?? Please, bo mam problem z GTA3. Niestety nadal nie mam mgły, przez cio może nie pyka non stop, ale w dość znaczny sposób utrudnia grę. Wprawdzie chciałem zainstalować nowe driverki(ze stronki ATI), ale po wybraniu opcji Radeon Display Driver(nie chciałem innych rzeczy) zaczynają się instalować sterki i wypada taki o to komunikat: Tytuł :Severe Treść :INF error Video driver not found i qpa Please HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 http://download.ati.com/drivers/wme-radeon...01-9050-efg.exe ......ten link jest z programu za pomocy którego zciagałem ale jesli czhesz to na www.benchmark.pl wchodzisz na pliki i sierpniu na spisie sa w ostatniej rubryczce to bedziesz mił pewne na pewno znajdziesz pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 http://download.ati.com/drivers/wme-radeon...01-9050-efg.exe ......ten ...to bedziesz mił pewne na pewno znajdziesz pozdro szpak THX szpaku za link. Działa Ci dobrze GTA3, znaczy się, czy jest mgiełka(ale nie ta po piwie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 GTA mam ale nie gram ale chyba mgła i taka smuga po deszczu była ..a jak stery dobre ?? a po piwie to jest faza oczywiscie eni po jednym i mgiełki nie ma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Niestety dopiero sie sciagaja :( U qmpla.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...