Ibin Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Sam mi się kom włącza, tylko nie wiem dlaczego, musze go wyłączać z prądu. A to jest już wnerwiające. Casami zaraz po wyłączeniu a czasem tak normalnie bez niczego. Nawet dużo później niż chodził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Może w obudowie przycisk jest jakiś "przycięty"?? I większe drganie tak na niego wplywa. Ale wtedy sam też by sie wyłączał. Dziwny problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 a nie jest przypadkiem przetaktowany/ nie stoi kolo grzejnika/ nie masz listwy antyprzepieciowej/ zasilacz za slaby/ pamieci sie gryza? czlowieku wiecej szczegolow!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benyman Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam ;) Przyznam szczerze ze mialem taki przypadek na plycie gigabyte 7vrx :P i przyznam ze wiem co to znaczy. Z mojego doswiadczenia powiem Ci ze u mnie chodzi o zasilanie,a szczegolowo to o napiecie w gniazdku. A wiec moj przypadek wygladal tak ze takie cuda dzialy mi sie z kompem w akademiku ;) w domu nigdy. I teraz najlepsze zamiana tasm do dykow pomagala,a mianowicie dysk byl wpiety w kontroler do CD a CD w dysk. Sprobuj tego ustawienia choc nie gwarantuje sukcesu.MOze wymiana zasilacza pomoze. I powiem Ci ze jesli chodzi o ta plyte to oprocz tego ze mi sie sam wlaczal to czasami po wlaczeniu przez uzytkownika komp niby chodzil(wszystkie kontrolki sie palily...swiatelka :lol: ) a bios nawet sie nie ladowal,tak jakby test grafiki nie byl zdany.Niby nie piszczal ale czarny ekran. No nic moim zdaniem sprobuj wymienic zasilacz lub trik z tasmami.Ale jazda z tymi kompami jest. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 No dość to dziwne. A gniazdko masz uziemione (czytaj czy jest z bolcem?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 A może Wake Up On Lan… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jak masz kartę sieciową to wejdz w jej konfiguracje i wyłącz w zakładce zaawansowane Wakeup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibin Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 ton nie wina płyty i taś bo mam nową płyte i działo się to na starej i na nowej. Uziemnione jest gniazdko. Komp chodzi dobrze , co ma do tego pamięć i jaek konflikty jeśli on się sam włącza a nie wyłącza. Mam listwe i UPSa i zasiłkie megabajta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 nie no fakt pamieci to troche przesadzilem :wink: my foult :D a wiesz co? wyjmij mu kable odplyty do obudowy odpowiedzialne za wlaczanie. jak bedziesz chcial wlaczyc to rob to srobokretem albo czym tam masz... dziwne, moze duchy?? egzorcyste wzywales?? 8) a i sprobuj bez upsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 mialem cos takiego na starym kompie (tylko pod win 2000) po zmienie systemu wszytko chodzilo super :) myśle, ze to bylaw wina tez i zasiłki (Cedegen 300w) teraz mam XP-a i zasilacz TRACERA 400W i nawet nie ma mowy o czyms takim na początek spróbuj przeinstalowac system jak to niepomoże załatw sobie leprzy zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 sprawdz czy jest włączone Wake on LAN ! to tez moze byc przyczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibin Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Wake on LAN wyłączony. system był przeinstalowany a mam winXP SP2. Z śrubokrętem to jeszcze więcej zabawi niż wyłączanie z gniazdka. Odłącze upsa to zabacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibin Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Odłączyłem UPSa i jak na razie jest dobrze, zastawie na noc i się przekonamy czy będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 a w biosie takie cos jak restore power on ac loss czy jakos tak masz oznaczone? wogole ostatnio tez sie dziwilem czemu ciagle rano komp wlaczony, ale okazalo sie ze kochana kicia w drodze na parapet gdzie spi zawsze musi przejsc po klawiaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Tez coś takiego mialem ale po zmianie karty sieciowej z 10 Mbi na 100 (jedno i drugie realtek) wyłaczylem wake up on LAN i dalej sie właczał oa jak nie podłaczyłem sieci to sie nie właczał. Jeszcze jedna opcje wylacz PME ewent ja tez musiałet to wylaczyć i juz mi sie komp nie włacza. Czasami robi to sam zasilacz........... a ty nie masz najlepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 a jednak ! wina upsa ! może masz go walnietego ?? sprawdzałes ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...