Skocz do zawartości
weronica

allegro -- > jakis $^@*&$^@) mnie oszukal :(

Rekomendowane odpowiedzi

Grrrrrrrrrrr...

zostalam oszukana na allegro. Kupilam Gameboy'a advance, mial byc nowy a tymczasem dostalam sprzet z porysowanym ekranikiem. Rysy nie sa duze, ale ja jestem wrazliwa na wszelkie obtarcie/ryski i to mnie denerwuje. Zdecydowalam sie na kupno tylko dlatego ze sprzedawca opisal towar jako nowy.

Zreszta widac po guziczkach ze konsolka byla uzywana... nevermind...

w kazdym razie zaproponowalam chamowi zeby odeslal mi kase ja mu odesle paczke. Na to mi odpisal:

"witam-sprzet mial 100% prawdziwy opis! - konsola jest nowa- jak psialem wczesniej przywioziona zostala z Canady i byla w pudelku bez tej folii wiec latała w nim i ryski mogły powstać od tego- z pewnoscia nie ma rys na obudowie tylko na szkielku moga byc-konsolka byla raz wlaczona w celu sprawdzenia-dyskietka byla uzywana tak jak psialem w gba Sp wiec sa na niej slady"

dzwonilam do niego wyraznie mnie unika, nie odpisuje na @, nie odzywa sie na gg. Wlascicielem konta jest jego brat, ktory twierdzi ze on nie jest odpowiedzialny za ta transakcje. Najgorsze jest to ze gosc zakonczyl aukcje przed czasem kiedy ja zaliycytowalam 50zl i nie mam szans na ubezpieczenie. Postraszylam go troche ale chyba sie nie przejal tym zbytnio.

Pytanie do was, co zrobic zeby gnoja udupic?? czy wogole jest sens zglaszania sie na policje?? poradzcie mi bo jestem w "kropce"

prosze moderow o nie zamykanie tematu, jezeli umiescilam go w nieodpowiednim dziale to przepraszam ale nie wiedzialam gdzie sie nadaje post w stylu "oszustwo na allegro"

[pzdr]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz kilku rzeczy nie rozumiem.

Zakonczyl przed czasem i nie zostala osiagnieta Cena Minimalna? Czy zakonczyl i sie doghadaliscie ze placisz wiecej czy kosztowalo Cie to tylko 50 zl? (w to nie wierze)

Jesli dogadalsicie sie na wiecej to jest to tylko Twoja wina oszukalas Allegro a kupujacy Ciebie on ominal prowizje a Ty sie na to zgodzilas tak to moglabys ubiegac sie o odszkodowanie.

Co najwyzej kup nowa obudowe ale taki bajer kosztuje 55 zl np TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

Jezli sprzet działa w 100% sprawnie a ryski sa małe to nie wiem po co sie tak bulwersować, stracisz na tym wiecej kasy i nerwów niż to warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to drugie... :/

wiem, wiem co chcesz powiedziec ale chcialam to miec jak najszybciej. coz za bledy sie placi...

na odszkodowanie nie mam co liczyc - tak mi sie wydaje

ale zawsze moge spowodowac zeby mi oddal kase "po dobroci"

poza tym mozna z tym isc na policje...

? chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.. Skoro gość sprzedaje konsole GBA, to istnieje szansa, że nie jest pełnoletni (w dodatku konto należy do brata, wiec prawie na pewno nie jest) :P W takim przypadku robisz tak... Dzwonisz na centrale i niech Ci podadzą jego numer domowy (mogą to ustalić na podstawie adresu). Potem zadzwoń o takiej godzinie, zeby odebrał ktos z jego rodziców i powiedz ze syn robi jakies przekrety przez internet, oszukał Cię i jak nie dostaniesz kasy spowrotem do zgłaszasz sprawe na policje:> Troche to chamskie ale skuteczne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież sama napisałać ze konto jest jego brata!! To jego moga byc te pozostałe aukcje. Pewnie gość wystawił aukcje młodszemu bratu i teraz g.... go to obchodzi :P Mowie zadzwoń na domowy i pogadaj, chyba ze masz jakies skrupuły przed mieszaniem w sprawe jego biednych rodziców....hehe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież sama napisałać ze konto jest jego brata!! To jego moga byc te pozostałe aukcje. Pewnie gość wystawił aukcje młodszemu bratu i teraz g.... go to obchodzi :P Mowie zadzwoń na domowy i pogadaj, chyba ze masz jakies skrupuły przed mieszaniem w sprawe jego biednych rodziców....hehe ;)

konto jest jego brata, ale gosc w aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38374383

podaje swoj nr telefonu komorkowego a nie nr brata! Przedtem dzwonilam do jego brata, ktory zapewnil ze brat (idiota ktory mi sprzedal GBA) oddzwoni a tu [gluteus maximus]!

btw w katalogu gg ma wpisane 33 lata

to moze byc sciema...

a jego wytlumaczenie ze niby ryski powstaly podczas transpotru jest chyba dla debili!

warto ruszac sprawe i zglaszac na policje

? cos wskuram?

ale to nie zmienia faktu ze jutro zadzwonie do tego kretyna do domu i zobaczymy jak bedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilam za 260 z gra, ale to i tak drogo.

Ile kosztuje w MM??

Szczerze mowiac nie pamietam dokładnie :lol: Chyba jest własnie za 260 :D A moze taniej... nie pamietam :lol: W kazdym razie przepłaciłas jak na Allego :) Mam nadzieje, ze odzyskasz kase :) (Ta gra to pewnie pirat jest :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moim zdaniem dałaś sie złapać na jego piękny opis.... ;]

ponieważ jak sam napisał sprzęt jest NOWY. Tak samo po kupnie nowego samochodu i przejechaniu nim 50km nikt ci nie powie że autko nie jest nowe.

dlatego niestety chyba za bardzo sie napaliłaś na tą konsolke i dałaś sie złapać ;]

gdyby napisał że sprzęt jest nie używany to rozumiem twoje pretensje... ale jeżeli nie, to niemasz co do niego startować z pretensjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jest taki problem ze 99.9% rzeczy z allegro i jak ludzie mowia ze jest nowe to znaczy ze nie uzywane albo w stanie takim jak po wyjeciu z pudelka. Jak ktos napisze "jak nowy" to wtedy wiadomo ze uzywany ale wyglada jak by nie byl uzywany czyli w stanie inealnym.

Przy tej aukcji dochodzi jeszcze to ze gosciu zyczyl sobie cene jak za nowke a nie jak za uzuwany.

Z opisu nic nie wynika a nie wierze zeby weronica nie dopytala sie czy to napewno jest nowy GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi