Skocz do zawartości
vlad_drank

cd z poziomy dos- jak to zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam taki problem. Win 98se nie chce zobaczyc cd-roma , po uprzednim odlaczeniu go i podlaczeniu na nowo! Kable, tasmy itp prawidlowo podlaczone , sprzet sprawny, tylko winda nie daje za wygrana. Ale znalazlem inny sposob. Mam plyte startowa wiec jak wszystko zapuszczam z cdka to mi sie laduje moj LG i jest git. To jest sterownik oak czy jakos tak. Pod dosem sie kreci- do momentu jak startuje z plytki. Tak sobie mysle ze jest i sposob na winde jakby tak podlozyc tego oaka pod autoexec lub cofiga; tylko jak to napisac? Ostatni raz dosem to sie bawilem na powaznie jakies 5 lat temu wiec moze ktos pomoze- jakby co to moge pokazac jaki jest autoexec i config na plycie startowej cd. bede wdzieczny za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czego masz google?

http://www.techadvice.com/tech/C/CDROM_DOSSU.htm

http://www.gilanet.com/Ohlandl/misc/CDROM.html

Autoexec.bat

C:WINDOWSCOMMANDMSCDEX.EXE /D:NCI000 /V

Config.sys

Muisisz przegrac drivery do cdromu z cd na dysk do jakiegos katalgu i zmienic sciezki ponizej tak zeby pasowaly (nazwe sterownika tez zmien ;-))

DEVICE=C:CDROMIDE-CD.SYS /D:NCI000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie dzieki za pomoc :D

Cd widac nawet sie kreci pod winde ale gdy wchodze na plyte do jakiegos katalogu- niebieski ekran- krytyczny wyjatek 06 BFBP:000FFF0 :!: hmm bez wzgledu na plyte, jak laduje system z cd wszystko ladnie czyta, no ale wtedy nie dostane sie do windy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi