Skocz do zawartości
romek

Drukarka Do Domu - Pomoc Wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem drukarki do domu. Przeglądałem wiele recenzji drukarek atramentowych i stwierdziłem, że najtańszy druk mają Canony. Drukarka ma mi służyć do drukowania tekstów większości czarno-białych no i nieraz potrzebuje wydrukować jakiś rysunek w kolorze.

Biorę pod uwagę trzy modele drukarek:

Canon i250

Dołączona grafika

Canon i350

Dołączona grafika

Canon iP1500

Dołączona grafika

I teraz pytanie do was, czy posiadacie, którąś z tych drukarek.

Poszukuje wypowiedzi właśnie użytkowników, bo oni wiedzą jak spisuje się ten sprzęt.

Proszę o wasze wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ip1500 gdzieś od miesiąca - kupiłem bo akurat nie mieli w sklepie i350 a musiałem jakąś kupić. Całkiem fajna drukarka, wadą może być to że nie ma podstawki pod wychodzący z niej papier. Bardzo szybko drukuje tekst, w komplecie jest kilka sztuk papieru wysokiej jakości do drukowania zdjęć - fotki wychodzą jak z zakładu :). Ma tryb nocny - wtedy działa troche ciszej ( a raczej mniej głośno ). Wg mnie za tą cenę warto, choć i350 jest chyba bardzo podobna. Poczytaj opinie na komputroniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą tacką to wiem ale to nie stanowi problemu bo drukara ma stać w taki sposób, że papier nigdzie i tak nie ucieknie.

Opinie na komputroniku czytałem i jeszcze w kilku sklepach.

Wszystkie te 3 drukarki korzystają z tych samych zasobników, czyli BCI-24 kolor i BCI-24 czarny. Są one bardzo tanie a jak jest z ich wydajnością realnie. Na ile wystarczają normalnego druku. Producenci podają wydajność w stronach przy zapisie strony 5% więc to nic nie wyznaczy, tak samo z szybkością.

Nie potrzebuje super wydruków na papierze foto bo od tego mam znajomego fotolabie i Rossmana. Interesuje mnie bardziej cena eksploatacji, poczęści szybkość i cena drukarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecił Canona iP2000 - trochę bogatszy model niż iP1500. Posiada tackę na wydrukowane dokumenty i jest troszkę szybsza niż iP1500. Dodatkowo ma wejsie pozwalające na bezpośrednie podłączenie aparatu cyfrowego i kosztuje tylko 30 złociszy więcej niż iP1500 8). W sklepach twierdzili że kartridż starczy na wydrukowanie ok 120 stron tekstu. Posiadam owy sprzęcik i jestem zadowolony.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na tych drukarkach. Mam HP bo zależy mi na jakości wydruku i to nawet głupiego tekstu. Ale moje zdanie jest takie. Postaraj się zdobyć wydruki z tych drukarek najlepiej od kogoś znajomego czy z innego źródła bo te karteczki testowe co pokazują w sklepach to kicha. Każda jest taka że pokazuje drukarkę w lepszym świetle niż faktycznie jest.

Dowiedz się czy można bez przeszkód samemu napełnić zasobnik z tuszem. Jest to naprawdę oszczędność. Nie wiem jakie są ceny oryginalnych kartridży do tych drukarek ale późniejsze ładowanie samemu zmniejsza koszty nawet 10-cio krotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi