kuebk Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Witam! Prolem dotyczy kompa podanego w podpisie. A mianowicie gdy próbuje procka puścić na FSB133 czyli 1066 to pokazuje mi się logo WinXP i zaraz blue screen z czymś takim: *** Hardware Malfunction Call your hardware vendor for support *** The system has halted *** Problem ten nie dotyczy Win98SE gdyż na nim wszystko jest OK :!: 3DMark i PCMark działają pare godzin obliczeń w SETI bez żadnego problemu. Problem ten dotyczy tylko WinXP :!: Gdyż na tych samych ustawieniach w biosie Win98SE działa OK Wszystkie dzielniki mam dobrze ustawione, napięcie nie zmieniane (stantardowe 1,75V) Prosze o jakieś konkretne rozwiązania tego problemu ewentualnie jakieś sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Witam! Ponieważ WinXP jest bardzo wrażliwy na wszelkie OC :D Podnieś napiecie na tym Celku tylko z umiarec co np ile ta masz co 0.025V czy 0.05V ? a pamięci masz 133MHz jedną kość a drugą 100MHz pewnie sie nie zgrywają pod XP'ekiem i to jest problem zalatw sobie druga identyczną 133 i może bedzie lepiej :D POWODZENIA !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Próbowałem nawet 2,0V a skoki mam co 0,05V RAM napewno jest sprawny ustawiam je na CL3 i w MemTesta na lajcie przechodzi natomiast na CL2 już są błędy. Dlatego mam ustawione na CL3. A jakiś inny sposób, żeby to chodziło :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 probowalem kiedys takiego samego Celka puscic na FSB 133 - rowniez na Abicie BX-owym - i kupa, nic z tego nie wyszlo :( maksymalnie poszedl mi na 1000MHZ z groszami rowniez probowalem podwyzszac napiecie i nic to niestety nie dalo chociaz slyszalem, ze niektore egzemplarze pracowaly na FSB133! zalezy jaki sie trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zmieniłem płyte na innego bx133r i zaczął działać normalnie. Teraz zaczęły mi po jakimś czasie zwisy liczyć w 3dmark 2001i aquamarku 3 i podniosłem napięciu I/O Valtage z 3.50 na 3.60 i zaczął działać lajt... no przez 2 dni... teraz znowu to samo :mad: i dziś wymieniam na niej kondziory i sprawdze na ile pójdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...