Skocz do zawartości
dade

Przekierowanie, jak to zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko mam serwer na slackwarze 8.0, ktory udostepnia dla sieci wewn internet. Na jednym z komputerów w sieci jest winows 2k serwer z ktorym chcialbym sie polaczyc za pomoca zdalnego pulpitu. Lacze to dsl, i ja tez lacze sie z zewn ip. kompy sa skonfigurowane do laczenia sie za pomoca zdalnego pulpitu. Napiszcie czy jest mozliwosc polaczenia sie (raczej jest) i jak to zrobic lub gdzie mozna znalezc opis.

pozdr i z gory dzieki

kadziara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ipchains jedyne co moge powiedziec ze to zabytek i najwyzszy czas przejsc na iptables i jajko przynajmniej 2.4.2x. W ipchains z tego co mi wiadomo to lancuchy tez byly nieco inaczej zorganizowane niz w iptables wiec musisz jesli juz sie do nich upierasz znalezc jakis tutor na necie i czytac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

setsockopt failed: Invalid argument

Albo brak zaladowanych odpowiednich modulow, albo brak w ogole zaznaczonych opcji

w stylu:

Config_Experimental=y

Config_IP_Masquerade=y

Config_IP_Masquerade_Mod=y

Config_IP_Masquerade_IPAutofw=y

Config_IP_Masquerade_IPPortfw=y

Config_IP_Masquerade_MFW=y

(jakich konkretnie? google odpowie)

Moze prosciej bedzie Ci po prostu skompilowac sobie i odpalic programik z:

http://portfwd.sourceforge.net/

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a uzywales moze tego jakbys mogl wymodzic na szybkensa zawartosc cfg do tego aby przekierowac polaczenie z przych na zewn ip na porcie 3389 ktore bedzie przekazane na wewn ip na port 3389

No przeciez masz na stronie przyklady itp itd. <_<

Przykladowo wystarczy taki konfig

tcp { 3389 { => 192.168.1.5:3389 } }

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi