MonsterMax Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Witam. Mam ogromne problemy co do wyboru procesora wraz z płytą główną. proszę ni piszcie że to było już maglowane bo po prostu chcę mieć to teraz tu. Więc tak na proca mogę wydać jakeś 550 zł a na płytę główną około 450 zł. Jeżeli jest coś lepszego za kapke większą cene to też piszcie ale lepiej żeby sie zmieściło. Mam pare pytań. 1. 939 vs 754 co mi da każdy ten soket i który wydajniejszy?? 2. Czy są płyty z chipem nforce do tego? A jestem maniakiem wydajność No i agp ma być. Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c42 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 no coz przymierzam sie do podobnego zakupu i zdecydowalem sie na 754. wiadomo kasa a z drugiej strony 939 zadnej rewolucji nie wnosi. to sa moje typy do ktorych sie przymierzam: - AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 754) - 580zl (cena komputronik) - wersja 939 cos ze 150zl wiecej... co mnie smieszy 754 ma taktowanie 2000MHz a wersja 939 1800MHz :> ogolnie uslyszysz ze 754 to przezytek, socket bez przyszlosci itp. jak dla mnie slowa nie poparte faktami - jedno jest pewne socket A umiera! wersja 939 oferuje dwukanałowy kontroler pamięci, wieksza mozliwosc OC oraz mozliwosc wsadzenia Athlonow wyprodukowanych w technologii Winchester (0.09) - niestety te rzeczy mnie nie grzeja :-) - plyta głowna to Asus K8N nVidia nForce 250 - cena 325 - i tutaj pytanie czy ktos mial ja juz w rekach i moze cos o niej powiedziec www.sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14373 jak dla mnie ma wszystko to co chce, firma niczego sobie, cena tym bardziej :-) dodam ze nie uprawiam OC! no i pamietaj o wentylu! ja juz kupilem pentagrama 100... pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterMax Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Wiesz ja teraz się zdecydowałem na MIS NEO PLATINUM. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13335 Płytka jest wypasiona. W teścię Chipa gdzie inne miały po 360 fp/s na Quaku 3 ta płytka miała 430 fp/s poważnie. Sam zobacz. A co myślisz o boxowym chłodzonku? http://rankingi.chip.pl/ranking_19427.html Ja biore Msi a poza tym ma on fajny system który podkreca sam proca wtedy kiedy potrzebujesz mocy. A później przywraca nmormalne ustawienia. No i ma obsłógę Dual ddr i ma karte 1000 mb a nie 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eksel Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 70fps roznicy to chyba tylko mowi wiele o testach z chipa :) tak samo pamieci w dualu to kompletna bzdura pod s754. Atuomagiczne podkrecanie dziala mi tak, ze po wlaczeniu musze resetowac bios bo bootowac sie juz nie chce ;] Plyta jest IMO bardzo dobra szczegolnie ze zmodyfikowanym biosem, tylko dosc wybredna jesli chodzi o pamieci (te, ktore krecily mi sie na epoxie tu nawet nie wstaja). Firmowo ma radiatory na mosfetach co jest mila rzecza, ale chyba tylko MSI wpadla na tak idiotyczny pomysl zeby przyklejic plastik od socketa z tylu plyty. Jakbys chcial wsadzic tam cos lepszego z chlodzenia to suszarka+karda telefoniczna i troche wyczucia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...