Skocz do zawartości
Sid

Snołbord ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wam powiem, że jazda tego typu nie jest taka trudna pod warunkiem....że są warunki :D :D :D...

Jeżeli jest -10, ubite elegancko i 0 ludzi na stoku (własnie tak ja na tym filmiku) to narta się trzyma choćbyś nie wiem jak mocno ja przechylił. W miękkich warunkach, to narta Cię nie utrzyma i choćbyś nie wiem jak się starał, to za ciula tak nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem z nart i mam kilka nowych spostrzezen...

otoz juz stanie siedzenie lezenie na srodku stoku nie wystarcza, spotkalem sie z deskarzem siedzacym zaraz za gorka z ktorej mozna bylo sie wybic i cale szczescie ze polecialem troche w inna strone... a drugi przypadek to zjazd na strzale, bez jakiegokolwiek krawedziowania nie wiem czy zawodowiec czy idiota...

Podobno jestem uprzedzony :D

a tak pozatym to probowalem sie tak polozyc jak na zdjeciu wczesniej opublikowanym... i cos nie bardzo wychodzilo... wg mnie to ostre narty, dobre zbocze stoku... i odpowiedni snieg to podstawa, no chyba ze o czyms nie wiem :wink: no i moze bardziej taliowane narty bo promien 20 metrow to dosc sporo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jak kuicets pisal gdzies wczesniej aby tak sie polozyc, trzeba miec odpowiednie warunki, nie wystarczy sam sprzet. Ja probowalem jezdrzac na jakichs Fischerach znajomgo (nawet nie wiem co to za model) zrobic cos takiego, to nie wychodzilo mi na poczatku zbytnio, ale potem coraz lepiej, coraz lepiej, az.... musialem mu oddac narty :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że topic przesuwa się coraz niżej, to postanowiłem go odświeżyc swoimi dzisiejszymi przygodami.

Otóż, mało nie wybiłem sobie barku. Robiłem znany nam wszystkim trik karwingowy, aż doszedłem do tego, że udawało mi się łopatką po ziemi jechać. Raz jednak narta mi odskoczyła, i ratowałem się ręką, którą szarpnęło mi do tylu. Koniec jazdy na dzisiaj :D Boli mnie jak jasna cholera...

Edytowane przez kuicets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... no nie ciekawie... Ja dzis mialem jechac na narty w moje okolice (stok telegraf), ale niestety plany legly w gruzach. Prawdopodobnie mam zapalenie wezlow chlonnych, wiec pojezdrzone na dzis bylo :(

Ale za to wciaz daje do zrozumienia swojej rodzine, ze prezentem na osiemnastke, ktora mam w marcu sa Atomici SL9 ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale czy aby przypadkiem to nie jest nowy model, ktory masz na mysli? Na oficjalnej stronie atomica raczej nie widze, zadnego info na temat sprzetu na sezon 05/06. Ale wg sprzedajacego ta narte na allegro, to jest wlasnie taki model. Wiadomo, ze napisac mogl wszystko, tylko czy to jest prawda....

A jesli chodzi o nizsza cene, wydaje mi sie, ze nie bedzie juz nizsza, skoro za 1500zl (bez kosztow trans.) da sie na allegro kupic nowki 04/05.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skoro obiecujesz :P Zobaczymy jak to bedzie... Bo jesli dostane kase, to kupie je w pozniejszym terminie. Chyba, ze beda mi chcieli dac prezent w dniu urodzin, no ale w sumie to by oznaczalo, ze bym je jeszcze w tym sezonie zalozyl na swoje nogi :)

Swoja droga, to ladnie nam sie rozwinal topic o snowboardzie ;)

@Slim Jim jesli tu zagladasz jeszcze, to pokaz filmik ktory obiecales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi