kbula Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Witam. Mam problem. Mam neostrade podzieloną na 3 kompy przez ADSL MODEM ROUTER ADE-4110. Często jest tak, zę jak gram w Call of Duty przez neta to mam pingi 300 ms :( Czy jest możliwość wprowadzenie ograniczeń przepustowości przesyłanych danych tak aby każdy komputer miał limit, którego nie może przekroczyć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam. Mam problem. Mam neostrade podzieloną na 3 kompy przez ADSL MODEM ROUTER ADE-4110. Często jest tak, zę jak gram w Call of Duty przez neta to mam pingi 300 ms :( Czy jest możliwość wprowadzenie ograniczeń przepustowości przesyłanych danych tak aby każdy komputer miał limit, którego nie może przekroczyć. Pozdrawiam 1202954[/snapback] to chyba bedziesz zmuszony postawic serwer :( na routerze tego nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jakbyś wymienił router to mógłbyś to zrobić, a tak możesz albo postawić serwer tak jak best-boy pisze, albo zainstalować na każdym komputerze net-limitera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Tu masz strone z Routerami ADSL Modem+Router+Firewall są i takie z ograniczaniem przepustowości tyle że cena :/ dla przykładu ZyXEL ADSL Prestige 653HWI-11 -1500zł oczywiscie są i tańsze właśnie dzis zaczołem o tym myśleć bo szlak mnie trafia jak są problemy z serverem i nie mam neta a tak może coś wyczytam , ktoś coś doradzi i się naszą sieć zmodernizuje z tego co narazie wyczytałem to w cenie 1400zł do 1900zł są dwie perełki firmy ZyXEL wyapasione automaty do rozdziałki neta na łączu typu DSL posiadają FireWalla/Ustawianie Priotytetu poszczególnym userom-IP/Podział pasma jeśli ktoś zna temat to poprosze o info ,może jest coś tańszego ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Ja pierdziele 3 temat o tym samym pod rząd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larius Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dokladnie.... ale dlaczego mi nikt nie odpisal... :unsure: Bylem pierwszy hehe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Znalazłem ciekawy Router Repotec IP0613B Cena w polsce okolo 690zł info: http://www.repotec.com/broadband_router/RP_IP0613B.htm Działa z NEO+ jak i z DSL posiada ograniczanie Upstream/Downstream dla poszczególnych userów sieci ,niestety brak szczegółowej informacji ile reguł można w nim wpisać żeby nie było że 5-6 reguł i koniec możliwosci :/ Jeśli ktoś posiada jakąś wiedzę na temat tego sprzęta Repotec IP0613B to bardzo prosze sie nią podzielić ;) Edytowane 9 Lutego 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) nie sądze by miał ograniczenie do tych conajwyzej 5 reguł, tutaj panel demo zarządzania tym routerem >> http://www.rpl.com.pl/livedemo/rp-ip0613b/home.html pozatym jeszcze jest także wyrób PLANET BM -500 , wiecej tutaj http://www.planet.a.pl/trade/productview/657/175/ a cena jego powinna sie miescic w 500-550zł. Edytowane 9 Lutego 2005 przez salomon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...