muciek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 no cóż.... nowa szukaj mnie pogryzła i to dosć dotkliwie <_< nie znalazłem nic na temat tego cooolerka "Pentagram Freezone Q-80 Al" na necie też licho. zamierzam go kupic puki nie dokończe moge projektu FC :) tylko nie wiem, co i jak na "alusie" :D mam sempraczka 2200+ trohcu se go zamirzam podkrecić, nawet nie wiem ile, a może będzie lepsza wersja 92 tego zmairzam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13989 p. to mój pierwszy temat w ogóle na nowym forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Przeczytaj topiqi z takim tylko Cu.... I bedziesz wiedział że Alu bedzie miał gorszew wyniki.... Np. TU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 tyle ja wiem, że sa słabsze a o Cu przeczytałem cały :P tylko nie wiem czy wyrobi, możesz mi powiedzieć jaki może być tani wiatraczek na kilka miesiec, allegro nie wchodzi w gre, najlepiej coś z komputronika ponieważ będe zamawić jeszcze kilka pierdół to taniej wyjdzie przesyłka ;) ps. sorry za takie lamerskie pytanie, ale od jakiegoś czasu nie jestem za bardzo w temacie wiatraczków :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 bierz - spokojnie sobie poradzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 bierz - spokojnie sobie poradzi ... 1203161[/snapback] oto mi chodziło :) nie wieże zabardzo w te komentarze użytkownków w sklepach komputerowych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 tyle ja wiem, że sa słabsze a o Cu przeczytałem cały :P tylko nie wiem czy wyrobi, możesz mi powiedzieć jaki może być tani wiatraczek na kilka miesiec, allegro nie wchodzi w gre, najlepiej coś z komputronika ponieważ będe zamawić jeszcze kilka pierdół to taniej wyjdzie przesyłka ;) ps. sorry za takie lamerskie pytanie, ale od jakiegoś czasu nie jestem za bardzo w temacie wiatraczków :P 1203116[/snapback] Nie chodziło mi dokładnie o to.... :P Zobaczysz wynik na Cu np 40C to bedziesz wiedzial że na alu bedzie wiecej np. 45... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Nie chodziło mi dokładnie o to.... :P Zobaczysz wynik na Cu np 40C to bedziesz wiedzial że na alu bedzie wiecej np. 45... 1203204[/snapback] ychy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 nie chcąc od nowa zasmiecać forum, mam jeszcze jedno pytanie kóre łaczy sie i z witraczkami i z fc. która pasta bedzie lepsza arctic silver 5 czy ceramique. zadania są podzielone a ja jestem w kropce. zależy mi na przyszłym wydajniejszym chłodzeniu , też :P ps. to że dałem podójny post to nie znaczy że specjalnie, jeszcze coś sprawadzam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 a czy na moim procku czyli celek nortwood 2,4ghz niepodkręcony, narazie temp nieprzekracza w stresie 35*C?? da rade ?? i czy 92alu będzie lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 wienc ja mam wersje AlCu i jest super !!!! mam bartona2500+M i temperatura nie przekracza 38 C !!!!! a radiator jest tak zimny że aż szron jest na nim !!! bierz !!! ale ja mam wersje z regulacją obrotów bo na maxymalnych obrotach to jest głośny a przy normalnym uzytkowaniu ma około 32 C na minimalnych obrotach polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 wystarczy q80alu na celka 2,4ghz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Pewnie, że wystarczy! Ja swego czasu miałem 80AL na bartonie 2,45GHz i 1,7V i było cacy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) heh ja teraz w spoczynku mam 26*C a po prime 95 najwyjez po 3 godzinach mialem 38*C czy temp będom niższe?? a jak z głóśnością?? i czy wejdzie na moja płyte?? http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileLi...pe1000g_big.jpg Edytowane 16 Stycznia 2005 przez szaraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Trochę to dziwne ale może ja powiem jak jest u mnie. Miałem Athlona 2000 XP i był puszczony na normalnych ustawieniach (FSB133). Na boxowym radiatorku jakimś mazidełku miałem około 50 w spoczynku i około 60 w obciażeniu co powodowało, że potrafił mi się zwisic. Po dochłodzeniu obudowy (2x 92 Zalman i 80 Arctic) + tunel i wymianie radiatora na Arctic TC2 (doszlifowany) udało mi się osiągną temperaturę około 39 w spoczynku i 52 w stresie (na max obrotach). Po wymiane procesora na Semprona 3000 temperatu były odpowiednio 39/56 (pasta arctic ceramique). I dzisiaj udało mi się dosta Pentagrama 92 AlCu. Spodziewałem się obniżenia temperatury i .....nic. W spoczynku 39 a w stresie 56 (wiatrak puszczony na 2050 obrotów). Dadam, że procek chodzi na standardowym voltage i jest puszczony na 2281 :). Tak więc trochę się zawiodłem na tym coolerku. Na max obrotach jest 55 w stresie i 38 w spoczynku. Może jest trochę cichszy na maxobrotach ale na 2000 obrotów jest porównywalny z 2000 Arcticiem. Ale fajniej wygląda ten wiatraczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 a wejdzie na moją płyte http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileLi...pe1000g_big.jpg ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...