lubmich Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Mam problem ze startowaniem systemu na ww kontrolerze. Sam dysk jest widoczny po zaladowaniu modulu siimage i taki modul zaladowalem do initrd ale przy starcie dostaje kernelpanic przy probie montowania glownego systemu plikow (nie widzi dysku). Ktos ma na tym kontrolerku uruchamiajacego sie linuxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 lubmich napisał(a): Mam problem ze startowaniem systemu na ww kontrolerze. Sam dysk jest widoczny po zaladowaniu modulu siimage i taki modul zaladowalem do initrd ale przy starcie dostaje kernelpanic przy probie montowania glownego systemu plikow (nie widzi dysku). Ktos ma na tym kontrolerku uruchamiajacego sie linuxa? 1203046[/snapback] wkompiluj w kernel a nie jako modul i zobacz czy dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 lubmich napisał(a): Mam problem ze startowaniem systemu na ww kontrolerze. Sam dysk jest widoczny po zaladowaniu modulu siimage i taki modul zaladowalem do initrd ale przy starcie dostaje kernelpanic przy probie montowania glownego systemu plikow (nie widzi dysku). Ktos ma na tym kontrolerku uruchamiajacego sie linuxa? U mnie dziala, podmontuj sobie na loop'ie initrd i zobacz jakie faktycznie moduly laduje. Ja mam: scsi_mod, libata, sata_sil, sd_mod i dysk laduje mi na /dev/sda, sprawdz czy masz wszystko dobrze w /etc/fstab. Ew. podaj log z calego uruchomiania sie linuxa. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Poszlo na emulacji scsi jakies problemy sa z siimage pod 2.6.8 logu nie bylobo dysku mi nie podpinal i niczego nie zapisywal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...