Skocz do zawartości
recall

Radeon 9600 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem z kartą radeon 9600 pro Gigabyte.

Podczas normalnego użytkowania czyli przeglądanie stron internetowych lub oglądania filmów nic się nie dzieje. Ale jak tylko zacznę grać w jakąś nowszą gierkę typu Doom3 to po upływie jakiegoś czasu nagle monitor wyłącza się i jedynym sposobem dalszej pracy na komputerze jest restart systemu. I tak za każdym razem :( .

mam

Bartka 2600 / 512 ram Kingston / płyta to MSI KT600 /dysk 40 giga / grafika radek 9600 / zasilacz Codegen 300 / nagrywarka LG / system XP sp2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codegen??Zmien go lepiej,igrasz kolego z ogniem(sam nie jestem lepszy,ale wielu sie nie mialo szczescia z nonamami)Poza tym moze format pomoze?Komp podkrecony?Zbyt wysrubowane ustawienia w BIOSIE??

FAST WRITES->BIOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dużą pewnością mogę powiedzieć że jest to wina tego Codeshita.

Kup lub zapodaj od kogoś jakąs mocniejszą zaiłe i sprawdz czy nadla jest ten problem...

A nastepnym razem przed załozeniem nowego tematu o tej karcie odwiedz ten...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dużą pewnością mogę powiedzieć że jest to wina tego Codeshita.

Kup lub zapodaj od kogoś jakąs mocniejszą zaiłe i sprawdz czy nadla jest ten problem...

1203222[/snapback]

Czy to link do tematu "Wszystko o Radkach 9600Pro i 9600XT." ? heh bo ja go tu nie moge cos niegdzie znalesc :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie mogłem znaleźć. :(

Bartka 2600 / 512 ram Kingston / płyta to MSI KT600 /dysk 40 giga / grafika radek 9600 / zasilacz Codegen 300.

Zmień Codeshita na markową 350-tkę, np Chieftec GPS-350BB-101L, ModeCom 350GTF. Nie są to drogie zasilacze a dobre. Na 99% sytuacja zdecydowanie poprawi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie modecom 350 GTF mam to cos/miałem. Bardzo głosny i po 4 dniach zabawy z nim poszedł do serwisu. Zamias 3,3V dawał 3,5V

1203945[/snapback]

Hmm... dziwne, duzo osob chwali sobie ten zasilacz na tym forum, moze poprostu trafil Ci sie trefny egzemplarz..

@lukasrz

Napiecia podane przez speedfan'a sa raczej malo wiarygodne

Co do tematu watku, to uwazam (jak juz wczesniej pisano) ze to wina tego codegena (najlepiej gdyby mozna bylo pozyczyc jakis lepsiejszy zasilacz od qmpla celem sprawdzenia ze to na 100% wina psu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi