Skocz do zawartości
Mateoosh

Aqua Clear Power Head 402 vs. Aquarium systems MJ1000

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł.

Z góry THX. 

Pzdr.

Dlaczego nie kupisz u Mate Aquarium System Maxi Jet 1000 ? za 82 zl ??? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł.

Z góry THX. 

Pzdr.

Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna?? AquaClear PowerHead 402 chce dlatego że aktualnie mam 802 i jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry THX. 

Pzdr.

Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna??

Pompka sprawuje sie na medal, ostatnio od dluzszego czasy chodzi non-stop po pare dni :)

Z "cichoscia" nie ma problemow, trzeba tylko podkladki jakies gumowe pod zbiorniczek dac.

Sama pompka wydaje dzwiek lekko buczacego transformatorka :)

Ogolnie polecam, jako zatapialna jest swietna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry THX. 

Pzdr.

Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna??

Pompka sprawuje sie na medal, ostatnio od dluzszego czasy chodzi non-stop po pare dni :)

Z "cichoscia" nie ma problemow, trzeba tylko podkladki jakies gumowe pod zbiorniczek dac.

Sama pompka wydaje dzwiek lekko buczacego transformatorka :)

Ogolnie polecam, jako zatapialna jest swietna

popieram ;)

jest spox :)

a tak co do qpna ph, to byles w kakadu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dużo odpowiedzi  :( . Dobra niedługo jadę po pompkę i już sam wybiorę.

Niby WC tak popularne na naszym forumie, a nikt (prawie) nie odpowiada, moze dlatego ze maja jeszce inne pompki ? :o

Bierz MJ 1000, na pewno nie bedziesz zalowal 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to mogę postarać się odświeżyć ścieżkę przetartą przez tomsir-a. Jemu już się nie chciało więc mogę się kopsnąć. Ceny były takie jak poprzednio (chyba, że w hurtowni się zmieniły). Jak nadal to Cię interesuje to daj znać na prv. Ewentualnie poszukaj w u siebie hurtowni akwarystycznej (jakaś musi być), i kup tam poprzez jakiś sklep. Dajesz gościowi 15- 20 % (normalnie skubańce potrafią powyżej 100% marży narzucić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za cudo AquaClear PowerHead 402 i dlaczego jest tak poszukiwane?

czy to jest pompka zatatapialna - czy moze tez pracowac jako przeplywowa? moze ma ktos z was zdjecia jak ona wyglada juz zamontowana w waszym obiegu?

sam chce zmienic pomke z fontannowego aquaszuta na cos wydajniejszego - myslalem o eheim ale ta ich cena :( myslalem wiec o MJ ale tylko dlatego ze widzialem ja u mata. jednak jakos tak z pewna doza niesmialosci do niej podchodze - moze wiec ten PH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wydajnosci to zapytam: czy sam probowales ja zmierzyc czy wierzysz producentowi? ja w swojej mierzylem i producent to sprytny manipulator.

a druga rzecz nie mam zielonego pojecia o tych pompkach PH wiec zapytowywuje co one sa? jakies szersze info moze - moze jakis link?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wydajnosci to zapytam: czy sam probowales ja zmierzyc czy wierzysz producentowi? ja w swojej mierzylem i producent to sprytny manipulator.

a druga rzecz nie mam zielonego pojecia o tych pompkach PH wiec zapytowywuje co one sa? jakies szersze info moze - moze jakis link?

Looknij tutaj jest art o PH i Eheimie

BTW wierzenia producentowi, to oni moze i nie ciulaja, poprostu z zalozenia te pompki w troszke innych warunkach maja pracowac, w akwarium bez oporow chlodnicy i blokoow.

Dlateg nie mozna wymagac zeby akwariowe mialy taka sama wydajnosc jak podaje producent , zapodane do WC

BTW2 co to jest pozaustrojowe chlodzenie ??? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio qmpel mi pokazał pompke firmy Sicce Idra i wygląda całkiem obiecująco - może pracować jako zatapialna i niezatapialna (bez żadnych przeróbek - moża dokupić końcówkę). może warto rzucić okiem na to?

pozdrawiam

M.

Moze tak linka jakiegos , fotke ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu maja PowerHeady http://colisa.com.pl/?/s-Hagen-pomws-glowi.shtml

tylko jak z cenami? moga byc?

troche obok http://colisa.com.pl/?/s-AquaSzut-pomws-czesc.shtml

sa jakies pompki "Project" - baaaaardzo interesujacy jest ich sosunek ceny do wydajnosci - moze warto zwrocic na nie wieksza uwage?

co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.??

Mateoosh, mylisz pojecia, te pompki tyle mocy pobieraja, tylko czesc tego jest "wydalana" jako cieplo.

Nie przejmowalbym sie tym wcale, nie przy tej mocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.??

Mateoosh, mylisz pojecia, te pompki tyle mocy pobieraja, tylko czesc tego jest "wydalana" jako cieplo.

Fakt :oops: . Klasyczny błąd pierw napisałem później pomyślałem :oops: .

Update: Ale jak by nie patrzeć 802 wydziela tego ciepła więcej niż 402/MJ1000 i o to mi chodziło czy jest znacząca różnica w temp wody między tymi pompkami?? Ale skoro mówisz że nie to spox 8) 8) 8) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt :oops: . Klasyczny błąd pierw napisałem później pomyślałem :oops: .

Hehe :)

Poprostu tym razem ja szybciej pomyslalem :)

BTW, nie przejmuje sie cieplem wydzielanym przez pompke tej mocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...