Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł. Z góry THX. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł. Z góry THX. Pzdr. Dlaczego nie kupisz u Mate Aquarium System Maxi Jet 1000 ? za 82 zl ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł. Z góry THX. Pzdr. Dlaczego nie kupisz u Mate Aquarium System Maxi Jet 1000 ? za 82 zl ??? 8O Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna?? AquaClear PowerHead 402 chce dlatego że aktualnie mam 802 i jest spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł. Z góry THX. Pzdr. Dlaczego nie kupisz u Mate Aquarium System Maxi Jet 1000 ? za 82 zl ??? 8O Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna?? Pompka sprawuje sie na medal, ostatnio od dluzszego czasy chodzi non-stop po pare dni :) Z "cichoscia" nie ma problemow, trzeba tylko podkladki jakies gumowe pod zbiorniczek dac. Sama pompka wydaje dzwiek lekko buczacego transformatorka :) Ogolnie polecam, jako zatapialna jest swietna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Sorry za OT. Błagam powiedzcie gdzie mogę kupić AquaClear PowerHead 402 w wawie ewentualnie w necie za cenę do 85 zł. Z góry THX. Pzdr. Dlaczego nie kupisz u Mate Aquarium System Maxi Jet 1000 ? za 82 zl ??? 8O Dobre pytanie :P .BTW jak Ci się ta pompka sprawuje i na ile jest głośna?? Pompka sprawuje sie na medal, ostatnio od dluzszego czasy chodzi non-stop po pare dni :) Z "cichoscia" nie ma problemow, trzeba tylko podkladki jakies gumowe pod zbiorniczek dac. Sama pompka wydaje dzwiek lekko buczacego transformatorka :) Ogolnie polecam, jako zatapialna jest swietna popieram ;) jest spox :) a tak co do qpna ph, to byles w kakadu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a tak co do qpna ph, to byles w kakadu? Byłem i była za 90 zł. tylko jedna w jakimś wybrakowanym pudełq. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a tak co do qpna ph, to byles w kakadu? Byłem i była za 90 zł. tylko jedna w jakimś wybrakowanym pudełq. w piatki sa dostawy, w kakadu pompki sa tanshe niz u matea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 aaaaaaaaaaav tak btw, to mozesh zamoowic i sie targowac, jak im powiedialem,z eza drogo maja mj1000 (mieli taniej niz u matea) , to od razu padl test-mozemy troche spooscic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Dobra robię ankietę Aqua Clear Power Head 402 vs. Aquarium System Maxi Jet 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a opcja "nie wiem"??? ja mam mj1000, ale ph nie mailem, ale mj-k jest spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ale dużo odpowiedzi :( . Dobra niedługo jadę po pompkę i już sam wybiorę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ale dużo odpowiedzi :( . Dobra niedługo jadę po pompkę i już sam wybiorę. Niby WC tak popularne na naszym forumie, a nikt (prawie) nie odpowiada, moze dlatego ze maja jeszce inne pompki ? :o Bierz MJ 1000, na pewno nie bedziesz zalowal 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 AquaClear PowerHead 402 chce dlatego że aktualnie mam 802 i jest spoko. Dlaczego kupujesz 402 czy tego mj1000 jak masz 802 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 AquaClear PowerHead 402 chce dlatego że aktualnie mam 802 i jest spoko. Dlaczego kupujesz 402 czy tego mj1000 jak masz 802 ?? Bo nie jest mój :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jak chcesz to mogę postarać się odświeżyć ścieżkę przetartą przez tomsir-a. Jemu już się nie chciało więc mogę się kopsnąć. Ceny były takie jak poprzednio (chyba, że w hurtowni się zmieniły). Jak nadal to Cię interesuje to daj znać na prv. Ewentualnie poszukaj w u siebie hurtowni akwarystycznej (jakaś musi być), i kup tam poprzez jakiś sklep. Dajesz gościowi 15- 20 % (normalnie skubańce potrafią powyżej 100% marży narzucić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 co to za cudo AquaClear PowerHead 402 i dlaczego jest tak poszukiwane? czy to jest pompka zatatapialna - czy moze tez pracowac jako przeplywowa? moze ma ktos z was zdjecia jak ona wyglada juz zamontowana w waszym obiegu? sam chce zmienic pomke z fontannowego aquaszuta na cos wydajniejszego - myslalem o eheim ale ta ich cena :( myslalem wiec o MJ ale tylko dlatego ze widzialem ja u mata. jednak jakos tak z pewna doza niesmialosci do niej podchodze - moze wiec ten PH. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Przeciez Aqua Clear maja pompki do 4000l/min z tego co wiem ? to za mala wydajnosc ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 co do wydajnosci to zapytam: czy sam probowales ja zmierzyc czy wierzysz producentowi? ja w swojej mierzylem i producent to sprytny manipulator. a druga rzecz nie mam zielonego pojecia o tych pompkach PH wiec zapytowywuje co one sa? jakies szersze info moze - moze jakis link? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 co do wydajnosci to zapytam: czy sam probowales ja zmierzyc czy wierzysz producentowi? ja w swojej mierzylem i producent to sprytny manipulator. a druga rzecz nie mam zielonego pojecia o tych pompkach PH wiec zapytowywuje co one sa? jakies szersze info moze - moze jakis link? Looknij tutaj jest art o PH i Eheimie BTW wierzenia producentowi, to oni moze i nie ciulaja, poprostu z zalozenia te pompki w troszke innych warunkach maja pracowac, w akwarium bez oporow chlodnicy i blokoow. Dlateg nie mozna wymagac zeby akwariowe mialy taka sama wydajnosc jak podaje producent , zapodane do WC BTW2 co to jest pozaustrojowe chlodzenie ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 pozaustrojowe - poza komputerem: mozesz looknac na moje www. tam sa zdjecia - tylko ze pozbylem sie juz tego pc'ta i teraz skladac bede nowego - tym razem WC ma byc wewnatrz ustrojowe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ostatnio qmpel mi pokazał pompke firmy Sicce Idra i wygląda całkiem obiecująco - może pracować jako zatapialna i niezatapialna (bez żadnych przeróbek - moża dokupić końcówkę). może warto rzucić okiem na to? pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ostatnio qmpel mi pokazał pompke firmy Sicce Idra i wygląda całkiem obiecująco - może pracować jako zatapialna i niezatapialna (bez żadnych przeróbek - moża dokupić końcówkę). może warto rzucić okiem na to? pozdrawiam M. Moze tak linka jakiegos , fotke ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 tu maja PowerHeady http://colisa.com.pl/?/s-Hagen-pomws-glowi.shtml tylko jak z cenami? moga byc? troche obok http://colisa.com.pl/?/s-AquaSzut-pomws-czesc.shtml sa jakies pompki "Project" - baaaaardzo interesujacy jest ich sosunek ceny do wydajnosci - moze warto zwrocic na nie wieksza uwage? co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 tu jest bezposredni link do producenta http://www.project-pumps.it jest kilka wersji jezykoweych w tym Eng. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ok. Dzięki wszystkim. Zdecydowałem się na Power Head'a 802 jako że w przyszłości ma zamiar zapodać WC na zasiłkę i (jak już będe miał nową) grafę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 No sprawdziłem tę pompkę LINK http://www.aquael.pl/pl/ogrod/pompyfontann...a1821118ed5735d i przelała mi 21 l wody /minutę więc jest bardziej wydajna i troszkę droższa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.?? Mateoosh, mylisz pojecia, te pompki tyle mocy pobieraja, tylko czesc tego jest "wydalana" jako cieplo. Nie przejmowalbym sie tym wcale, nie przy tej mocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.?? Mateoosh, mylisz pojecia, te pompki tyle mocy pobieraja, tylko czesc tego jest "wydalana" jako cieplo. Nie przejmowalbym sie tym wcale, nie przy tej mocy :) Fakt :oops: . Klasyczny błąd pierw napisałem później pomyślałem :oops: . Update: Ale jak by nie patrzeć 802 wydziela tego ciepła więcej niż 402/MJ1000 i o to mi chodziło czy jest znacząca różnica w temp wody między tymi pompkami?? Ale skoro mówisz że nie to spox 8) 8) 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Hej a jak się ma to że 802 wydziela ponad 20W MJ1000 14W a 402 tylko 10W. Czy jest znaczna różnica w temp.?? Mateoosh, mylisz pojecia, te pompki tyle mocy pobieraja, tylko czesc tego jest "wydalana" jako cieplo. Nie przejmowalbym sie tym wcale, nie przy tej mocy :) Fakt :oops: . Klasyczny błąd pierw napisałem później pomyślałem :oops: . Hehe :) Poprostu tym razem ja szybciej pomyslalem :) BTW, nie przejmuje sie cieplem wydzielanym przez pompke tej mocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...