kazik2000 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Przed chwilą przeinstalowałem system, a że zawsze folder: "Moje doukemnty" przenoszę na inną partycję (wiele wartościowych folderów i plików) zrobiłem to też tym razem. I wkradł się jakiś błąd. Teraz niektóre foldery są... plikami :blink: Zwykłymi plikami bez rozszerzenia... nie da się ich otworzyć spod explorera też niestety. Jak nadać tym niby "plikom" atrybut folder??? Dzięki z góry za pomoc, bo mam tam wiele bardzo ważnych danych! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Przed chwilą przeinstalowałem system, a że zawsze folder: "Moje doukemnty" przenoszę na inną partycję (wiele wartościowych folderów i plików) zrobiłem to też tym razem. I wkradł się jakiś błąd. Teraz niektóre foldery są... plikami :blink: Zwykłymi plikami bez rozszerzenia... nie da się ich otworzyć spod explorera też niestety. Jak nadać tym niby "plikom" atrybut folder??? Dzięki z góry za pomoc, bo mam tam wiele bardzo ważnych danych! :( 1203334[/snapback] Wydaje sie ze na starym Xp-ku miales wlaczona blokade/kodowanie folderow i plikow. Folder nie moze stac sie plikiem - od tak. Zapewne masz NTFS, pokombinuj w panelu sterowania, nie pamietam dokladnie gdzie, ale chodzi o zarzadzanie dostepem do plikow i folderow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Niestety włączył się skandisk i otrzymałem 5000 (pięć tysięcy) plików .chk :/ Całe szczęście jest taki mały genialny programik co się nazywa: UnChk. To tak dla potomności jeśli ktoś z plików typu: file0001.chk chce odzyskać np. file0001.mp3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Niestety włączył się skandisk i otrzymałem 5000 (pięć tysięcy) plików .chk :/ Całe szczęście jest taki mały genialny programik co się nazywa: UnChk. To tak dla potomności jeśli ktoś z plików typu: file0001.chk chce odzyskać np. file0001.mp3 :) 1208883[/snapback] Tak dla potomnych, to bys sie pochwalil co zdzialales. I dal bys link do programu. P.S. Bledy nie wziely sie z powietrza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No nie wzięły się z powietrza i jak czytam swój pierwszy post to stwierdzam że tego nie zamieściłem. Po prostu genialny program Scandisk / Checkdisk stwierdził że na partycji FAT są jakieś pogubione łańcuchy i bez pytania mnie o zgodę przekształcił je w pliki o rozszerzeniach .chk!!! (wszystkie w ukrytych folderach FOUND001, itp) A żeby znaleźć program UnChk wystarczy to wpisać w googlach. :google: Pierwszy wynik to ta stronka! Oto dowód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...