Skocz do zawartości
Gość wortigern

Age Of Empires 3

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, otoz jak gram w mulitplayer to bo chwili jak juz zaczynamy grac to gra mi sie zawiesza, musze restartowac kompa. Oczywisci gioerka oryginalna i wszytko git. wie ktos o co moze chodzic?? W single tez sie zawiesza ale po dluzszej chwili.

Edytowane przez DonCapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Muszę przyznać że gierka robi wrażenie ;) Grałem u kumpla na Radku 9550, 768RAM oraz Duronie 1,6 i naprawde dość płynnie chodziło przy nienajgorszych detalach. Bardzo podobają mi się cienie i odbicia wody(Jeśli ktoś ma Pixel Shadery oczywiście). Teraz po zmianie sprzętu sam planuje spróbować swych sił w tej grze bo uważam że jest to chyba najlepszy RTS z jakim dotąd się spotkałem!

P.S: Czy grał ktoś z Was na podobnym konfigu do mojego?? Jak będzie gra chodziła?? Na jakich detalach...??

Pozdrawiam,

DonCorleone91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dosc podobny do twojego i u mnie 30fps przy high detal, cienie na medium oraz 4xFSAA oraz 8xanizo.

Jak dla mnie jest to najlepsza gierka w jaka kiedy kolwiek grałem, szczególnie online wymiata. Teraz praktycznie tylko ESO. Do tego wchodza clany itp. po prostu wypas. :):)

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problemy z AOE - gierka regularnie (po jakimś czasie grania- 1 -2 h)) wykonuje nastepujące operacje:

a) zawieszka i wyjście do windy;

B) alternatywnie (częściej) - restartuje kompa albogo po prostu wyłącza.

Mam patch 1.07. Konfig: Win XP SP2 Duron 1,6 GF 6600 (stery 84.30), SB Live, 1GB Ramu - niekręcone.

Gdyby tylko B) to bym zaczął winić zasilacza (Modecom Feel 300 W), że traci już siły - zasiłka ma 3 lata. Niestety to jest jedyna gra z takimi objawami: Far Cry czy COD takich numerów nie robi.

Ktoś miał coś takiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam czegos takiego predzej juz mnie wybije z sieci ;)

Całkiem mozliwe ze winny jest tutaj zasilacz bo FC i CoD sa starszymi gierkami i mniej obciazaja komputer od AoE3.

Zasilacz bym raczej zmienił, ale pierwsze sprobowałbym zrobic format i od nowa winde zainstalowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak włączyć obracanie kamery w tej grze,w każdej standardowo jest to wcisnięcie kółka w myszce i obrót jest z klawiatury też nie działa np z lewym altem jak w Dawn Of War.Czy wie ktoś jak taka kamerą sterowac?

Mam Age of Empires Zlota kolekcja ale tam nic nie pisze w plikach ani w instrukcji

Acha dodam ze gram w to na laptopie Dell Inspiron 9400 bo moze ta opcja nie działa na przenosnych,ale w opcjach gry jest ona właczona.Help!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można także obracać budynki przed ich postawieniem:

You can rotate buldings in a RM, campaign or online. Just edit "game.con" (it's in the "startup" folder in your Age3 folder)

You should add this line:

map("shift-mousez", "building", "uiWheelRotatePlacedUnit")

it will allow you to rotate buildings when pressing shift and rotating the mouse wheel.

You can add the line anywhere, but I recommend you add it below the "Building placement mode", to help you find it easier if you would like to delete it.

Please note that this does not work with the Trial version (at least v 1.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi