guru Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Mam pytanie. Jak wgrac do AOE3 dodatkowe scenariusze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koki_Age Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jestem fanem Age of Empires 3 i mam swoje własne forum na temat tej gry na moim blogu, a oto on http://blog.tenbit.pl/ageofempires/ Na blogu znajdziecie także wiele innych ciekawych żeczy o Age of Empires 3. Mój e-mail to kornel_poczta@tenbit.pl P.S. Blog będzie w miarę moich możliwości aktualizowany. Serdecznie ZAPRASZAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Witam ponownie, nom mam nadzieje ze juz problem zostal rozwiazany, ale dopiero jutro sie dokladnie dowiem, bo walsnie dzisiaj sciagnalem Patcha 1,03 i jutro bede dopiero go testowal, ale dzisiaj jak zapodalem, to znacznie szybciej i lepiej gierca chodzila, wiec mam nadzieje ze juz bedzie o wiele lepiej. Pozdro i jeszcze raz wyszystkiego NAJ. Mi gra tez momentami strasznie tnie myslalem ze to z winy sterow i braku patcha. Teraz mam najnowsze stery omegi, patha 1.03, i giera niewiele szybciej chodzi. Na radzie z reguly jest wporzo, nawet jak rozbuduje osade i mam duzo jednostek czy podczas atakow osad przeciwnika Fps'y nie spadaja ponizej 25. Ale na morzu juz nawet bodajrze w 3 misjii, jak rozbuduje osade, 7 statkow i atakuje wroga osade niszcze wierzyczki, mury, statki przeciwnika, to jest masakra klatki potrafja spasc nawet do 15!!!!, jak sie malo dzieje to wporzo na mozu ok 30-50 klatek, to samo jest na niektorych wyspach jak wyladuje tam troche jednostek to klatki potrafia spasc do 22, czy walcze czy nie. Po dluzszych testach i porownaniach stwierdzilem ze poprostu niektore mapy sa niezoptymalizowane. Gram oczywiscie Full Details, AA Low Af Low, Shadows High, Moj sprzet to Barton-M 2500@2309Mhz, 1GB Ram, GeCubeX800pro vivo@XT PE 535/585, SB X-fi. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czy moglby ktos wrzucic screnn max detale na karcie GF 6x00/7x00 oraz na Ati X800 . Bo zastanawiam sie czy rzeczywiscie jest tak duza roznica zeby kupic nowa grafe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Tutaj masz bezposredni screen porownujacy. Sam ocen ktory Ci sie bardziej podoba http://img175.imageshack.us/img175/8813/age3high8qv.jpg http://img175.imageshack.us/img175/3286/age3veryhigh0yu.jpg A tutaj - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108150&st=120 przy 132 poscie uzytkownika "ojejku" masz bezposrednie porownanie z HDR i bez HDD (czyli to co potrafi X800) na karcie GF6800 Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 OK czyli poza HDR'em wiekszych roznic w stylu innej wody , braku wypuklosci itp nie zauwaze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 OK czyli poza HDR'em wiekszych roznic w stylu innej wody , braku wypuklosci itp nie zauwaze :wink: Nie zauwarzysz. (High Dynamic Range (HDR), dzięki której obraz zostaje wzbogacony w subtelne światło, tekstury oraz intensywne kolory. Dzięki temu możliwe staje się tworzenie niezwykle realistycznego środowiska. Większa precyzja reprezentowania kolorów oraz ich intensywności zapewnia poprawę szczegółów generowanych scen). Tak to wyklada w "swietle" firm promujacych HDR w zeczywistosci jest troche gorzej, jak na razie malo gier obsluguje HDR. .Np. jak ktos ma x800pro lub jak ja x800xt pe nie ma sensu przesiadac sie na 6800 z HDR, jest sens przeskoczyc dopiero na cos pokroju 7800Gt, GTX lub lub x1800 XL, XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARET007 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 wiecie mozejakwchodzic na mury ?? czy sie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam Mam taki problem byc moze byl on juz wcześniej poruszany, mimo wszystko przytocze go. Ostatnio bawiłem się troche edytorkiem Age'a i wszytsko pieknie, wygenerowałem mape, przerobiłem ją troche, ale gdy zaczynam rozgrywke osadnicy kompa są bierni, nie budują, nie zbierają tylko stoja w miejscu. Domyśliłem się że problem może tkwić w ustawieniu odpowiedniego AI w "Scenario/PlayerData". Próbowałem ustalałem różne AI i dalej nic :-| Komuś może się udało wprowadzic w ruch osadników kompa?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mam pytanie, ostatnio zmieniałem stery na nieco nowsze i przy okazji zainstalowałen najnowszego patch a chyab 1.04 i jest problem mianowicie mam kwadratowe (kanciaste) cienie rzucane przez drzewa! nie wiem o co chodzi bo w innych grach wszytsko jest ok wiec to raczej nie wina sterów, ma ktoś podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beer boy Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Czy ktoś miał problemy z odpaleniem tej gry na Radeonach? Ja miałem GeForca 4 i gra śmigała, przerzuciłem sie na Radeona 9600 xt i nie mogę uruchomić gry .W folderze z save'ami pojawiła sie notka "PreGame 8745: nvCPL is unavailable" Instalowałem już grę dwa razy po formacie dysku i dalej to samo:/ Instalowałem też kilka wersji sterowników i na każdych to samo..... Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesol Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam, mam pewien problem z ta gra. Uruchamiam ja, mam czarny ekran, ale slysze muzyke. Gra sie nie zawiesz bo moge bez problemu ja minimalizowac. Zmienialem rodzialke na nizsza, wymienialem stery na najnowsze i nic nie pomoglo. Prosilbym o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniak GeForce FX Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ekstra gra grafa fabuła grywalność ale i tak AoE 2 the conquedors jest lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trytix Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) witam mam pytanie do doswiadczonych graczy... w "2" szybkosc gry zmienialo sie klawiszami - i + jak sie zmienia szybkosc gry w "3" (o ile sie ofkors da to zrobic) 9-letni siostrzeniec mnie dobija tym pytaniem wiec prosze o w miare szybka odpowiedz :) EDIT:pytanie nieaktualne (wersja gry - Eng), problem rozwiazany pozdrawiam trytix Edytowane 8 Lutego 2006 przez trytix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita:D Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ciekawe czy mi pójdzie na Fx5200 128mb/128bit :P jak sądzicie?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) mozesz sprobowac ale na wiele bym nie liczył Jest tu ktos kto gra online i zna angielski moze dołaczyc do clanu. Zinteresowanych zapraszam na priva. Edytowane 14 Lutego 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylekk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 mam taki problem : przy odpalaniu gry (mam win2000 zainstalowałem przez uruchom>cmd) wyskakuje mi msxml 4.0 is not installed currently. It is required to run the game prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylekk Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 sry ze podnosze ale to dla mnie bardzo wazne a widze ze nikt nie zauwazyl mojego postu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam , mam taki sam problem jak kylekk....nie wie ktoś z kąd zaciągnąć to cuś "msxml 4.0" bo z tego co czytałem na googlach to jest jakiś dodatek czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
del_Ramzes Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam. Mozna w skirimish grajac od ery Nomad wlaczyc jakos V ere ? dochodze do IV a pozniej nie wiem co dalej robic... mecze sie z tym juz od jakiegos czasu i nei moge sobie poradzic. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDScreaM Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Z tego co mi wiadomo, AoE3 można uruchomić tylko na XP majć wyłączony AA i anizo w ustawieniach sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 sry ze podnosze ale to dla mnie bardzo wazne a widze ze nikt nie zauwazyl mojego postu ... witam , mam taki sam problem jak kylekk....nie wie ktoś z kąd zaciągnąć to cuś "msxml 4.0" bo z tego co czytałem na googlach to jest jakiś dodatek czy co...przed formatem nie mialem tego czegos, po tez mi wyrabalo msxml 4.0. w odróznieniu od Was, uzylem google, zassalem ze strony m$ ten caly 'msxml 4.0', czyli tam kilka plikow, zainstalowalem i wszystko gitara ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 jest jakas mozliwosc odpalenia aoe3 na win2000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Z tego co wiem to chyba jest ale musiał bys przeleciec od poczatku temat tam chyba było o tym napisane, sprobuj poszukac albo zainstaluj XPeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 albo zainstaluj xpeka nie, dzieki ;) dla wszystkich posiadaczy 2000k wina co zrobic by pominac weryfikacje systemu czyli mowiac dobitnie odpalic gre bez xp i bez jeb.... sie w rejestrze 1.idziemy do start uruchom wpisujemy cmd i naciskamy enter odpala sie konsola, 2.dalej wklepujemy litere za która odpowiada naped w którym jest plyta np e: enter laugh.gif wpisujemy setup/a i odpala sie instalator i mozemy instalowac na winie 2k.pzdr brak FAQ jest dokuczliwy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erik_1 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 No, powiem ze to jest narazie 2. miejsce na liscie propozycji 2005... oczywiscie zaraz za GTA:SA ;) Mam nadzieje ze bedzie to gra gona uwagi, a nei kolejny nieudany remake. Mamy pewne złe doswiadczenia jesli chodzi o kontynuacje, z zeszłego roku, a wiec pozostaje tylko łudzić sie ze nie będzie to kolejny zawód. Jesli masz takiego kompa jakiego tu opisujesz to szczerze watpie aby ci ta gierka ruszyla u mnie z 1GB ramu i geforce 6600 256mb i athlonem xp , przy ustawieniu wiekszej rozdzielczosci wciaz sie komp wiesza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Z tego co mi wiadomo, AoE3 można uruchomić tylko na XP majć wyłączony AA i anizo w ustawieniach sterowników. Dementuje te plotki:) Wczoraj odpaliłem AOE3 z włączonym Anizo x16 w sterownikach, natomiast AA włączam z gry na WYSOKI. Ładnie działa około 30-50FPS :) Wszystko na maksa:) Chociaż czasami spada do 20 ale to wina doczytywania z dysku czyli źle zoptymalizowana gra. Polecam orginał i path 1.05. Wszystko działa :) Jeżeli chodzi o wydajność to bardzo dużo zależy od stopnia oddalenia kamery im dalszy tym gra działa wolniej! Edytowane 16 Marca 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Wczoraj skonczylem ta swietna gre (po polsku ;) ) jak dla mnie troszke za krotka... gralem w 1024x768 z wszystkimi opcjami graficznymi ustawionymi w grze na max, grafika przepiekna :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi. Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Mam pytanie jak awansować z V Ery do VI i VII ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Są może inne gry niż AoE 3 oparte na tym samym silniku graficznym ? Jeśli tak to jakie tytuły ? Bo jak zobaczyłem wczoraj grafikę, to mi się bardzo spodobała, ale sama gra już nie jest w moim guście... Wolę budować niż demolować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...