Skocz do zawartości
Gość wortigern

Age Of Empires 3

Rekomendowane odpowiedzi

Gierka wypaśna,zapowiada się nieźle. Na mojej konfiguracji chodzi w 1024 na 768 Wszystko na maxa ale bez blooma hehe : ) i tak by moja karta już by tego niy uciagła hehe, i plus AnisoX4 i AAx2. Pare godzin na samym demku spedziłem uff... : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybieracie chlopa/chlopke :D dajecie "unit info" czy jakos tak - i tam jest napisane ile na ile macie zbudowanych.

1647628[/snapback]

thx :P. Oto mi chodziło. Ogólne gierka ma wypasiną grafe, chodzi bardzo dobrze i ma kapitalną grywalność :P.

a i tak btw czy moge podczas kampanii w demie sejwować :P?

:gitarzysta: <<-- pr0 emota xD. Koleś wyglada jakby się masturbował xD.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie gra chodzic chodzi jednak odnotowalem ciekawy problem, jak ustawie shadery na v. high to polowowa eranu jest czarna. przeswituja przez nia jednosti na neibiesko i mozna je zaznaczac, ale ekran ciemny jest i tyle, jak sie przybliza to sie pojawia obraz na chwile a potem znika. z tak to to nie wiem. wina terow albo po prostu demowki, mam nadzieje =]

ale ogolnei gra na wypasie, graficzka spoko, gra chodzi ladnie nawet przy niskim fps, problemow z animacjami jakos nie dojrzalem, moze przegapilem ;P

super rozpadaja sie budynki albo odlatuja ludzie trafieni z dziala,

do minusow zaliczam pociag ;P jedzie dennie, znika i zarwaca w miejscu jak ten z railroad 2 ;P

malo innowacynjych technologi, ale moze w pelnej bedzie ich wiecej.

brakuje mi mozliwosci obsadzania morow ludzmi :( cos ala stronghold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to samo z fatal errorem. Ściągnąłem demo ze strony nvidii potem jeszcze raz z 3dgamers.com i poszło już bez problemów. Polecam to samo. A ogólnie gra wypas. Na Athlonie 2500 @ 3200, 1024 MB Dual Channel i GF5600 w 1024x768 i ustawieniach medium/high da się grać bez zbytnich kompromisów. A to niewątpliwie cieszy. Sama rozgrywka trochę dziwna, ale to w końcu AoE. Ja już się zakochałem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Menu jest za wielkie, a w dodatku i tak nie miesci wszystkiego naraz :?

Poza tym malina - na moim sprzecie chodzi w 1280x1024, wszystko max (bez AA, wymuszone Anizo 8x w sterach) jak malina :)

Z AA tez chodzi (nie wiem jak szybko), ale karta mi artami rzuca jak oszalala :huh: Czas chyba wymienic chlodzonko (ale to juz nie ten topic)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż też mam już FULLa. Gierka niezła. Dopiero zaczne grać w nocy. TEraz tylko na chwile włączyłem. FAjnie sie zaczyna 1 misja, jak trzeba fort bronić. NApewno najlepszy RTS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armaty miazdza.. uwielbiam z nich strzelac :) a animacje jak zwykle bardzo przyjemne, szczegolnie fajnie wyglada jak sie straci kula armatnia pana na koniu ;]

Psucie budynkow oraz statkow tez calkiem niczego sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wie ktos czy ta gra obsluguje HDR?

1694466[/snapback]

Było pisane że ta gra ma niby HDR (pod opcją bloom się kryje co jest dziwne zresztą ) i działa tylko na kartach GF z rodziny 6xxx i 7800 i być może na nowych Radkach X1800, ale tego nie wiem. Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe w takim razie HDR + AA dziala na GF7 \o/

w serious sam dziala (ale max fsaa 2x w opcjach moge nastawic), i w AoE3 tez dziala, ale tez wyglada mi na fsaa2x, albo po prostu fsaa ma problemy z tak malymi obiektami, po to stworzono przeciez super/multisampling. wydaje mi sie ze to kwestia czasu i sterownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi