Skocz do zawartości
Lord_Kanar

Ocz Z Twimos Twister

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam następujący problem. Kupiłem ostatnio pamięć Ocz PC35OO 512 MB. Posiadam również pamięci twimos twister 2x256mb PC4300. Pracują one w trybie dual channel. Po włożeniu długo oczekiwanej pamięci OCZ, okazało się, że komputer nie chce wystratować. Sama pamięć OCZ działa idealnie. Nawet gdy ustawiłem wszystkie pamięci w single channel nic sie nie zmieniło. Twister z OCZ nie chcą działać!! Mam pytanie czy te pamięci mogą być niekompatybilne? Co mam z tym zrobić? Jaka może być przyczyna? Prosze o pomoc.

Moj komp:

p4 prescott 3 ghz

płyta asus p5gd1 pro

Ram: Twimos twister 2x256 i OCZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nic to nie daje. Co jeszcze może być przyczyną?

1204137[/snapback]

Wiesz zawsze lepiej jest mieć pamieci tej samej firmy, wtedy masz pewność że powinny chodzić dobrze. Ja też tak niestety miałem jak dokupiłem sobie do jakis nonamów elixiry. Też się gryzły i musiałem kupic jednej firmy obie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz zawsze lepiej jest mieć pamieci tej samej firmy, wtedy masz pewność że powinny chodzić dobrze. Ja też tak niestety miałem jak dokupiłem sobie do jakis nonamów elixiry. Też się gryzły i musiałem kupic jednej firmy obie.

1205640[/snapback]

Właśnie tego się obawiałem. Ale myślałem, że to kwestia ustawień. Pogrzebałem w biosie i nic to nie dało. Szkoda. Musze sprzedać OCZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi