Skocz do zawartości
ToLeK

Pc-cillin 2002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem ze swoim antywirusem Pc-cillin 2002. Program ten codziennie łaczył się z serwerem i ściągał uaktualnienia bazy wirusów. Niestety od 18 grudnia tego nie robi. W zamian wyskakuje napis:

The PC-cillin Serwer response timed out.

Chciałbym więc o odpowiedzi od osób które korzystają z tego antywirusa czy również mają takie problemy. Bo jeśli jestem jedyny to muszę pewnie zainstalowac go od nowa. Sprawdzałem dyski Mks-vir Online i nic nie znalazło, więc wirusa chyba nie mam.

Pozdrawiam i dziękuję za szybkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! (po dłuższej przerwie)

Wszystko działa już ok.

Chciałem tylko opisać co i jak aby ktoś kto ma problem z oprogramem taki jak ja miałem mógł się czegoś dowiedzieć.

Otóż przypomniało mi się że 18 grudnia wymontowałem dysk i poszedłem z nim do kumpla. Po zamontowaniu go z powrotem w mojej maszynie PC-cillin nie działał prawidłowo (opisałem to powyżej). Formatowałem mu dysk, wgrywałem programy i filmy. Nic nie było kasowane czy wgrywane na mój dysk.

Licencja nie mogła wygasnąć z powodu upływu czasu ponieważ postawiłem system latem więc nie minął nawet rok od tego czasu.

Po zamontowaniu mojego dysku w moim komputerze PC-cillin nie pobierał automatycznie aktualizacji bazy danych o wirusach.

Przywracanie systemu z dnia 17 grudnia nic nie pomogło.

Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie nic nie dało, kiedy wpisałem dotychczasowy Licence Key.

Pomogło za to odinstalowanie i ponowne zainstalowanie, ale podczas rejestracji programu na stronie producenta należy podać, że program jest instalowany na tym komputerze po raz pierwszy. Wtedy otrzymałem nowy Licence Key i po wpisaniu go do okna w antywirusie działał już prawidłowo. Sam ściąga sobie uaktualnienia i działa bez zarzutu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi