ToLeK Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Witam ! Mam problem ze swoim antywirusem Pc-cillin 2002. Program ten codziennie łaczył się z serwerem i ściągał uaktualnienia bazy wirusów. Niestety od 18 grudnia tego nie robi. W zamian wyskakuje napis: The PC-cillin Serwer response timed out. Chciałbym więc o odpowiedzi od osób które korzystają z tego antywirusa czy również mają takie problemy. Bo jeśli jestem jedyny to muszę pewnie zainstalowac go od nowa. Sprawdzałem dyski Mks-vir Online i nic nie znalazło, więc wirusa chyba nie mam. Pozdrawiam i dziękuję za szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToLeK Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Witam po 22 godzinach. Niewiele mi poradziliście. he he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Normalnie, pewnie licencja wygasła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Albo im server padł. Poczekaj jeszcze kilka dni ewentualnie odpal aktualizacje rano wtedy jest najmniej obciazony server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja mam wersję 2004 i sprawdzałem przed chwilą, updatuje się. Więc to nie serwer. Najprawdopodobnie wygasła licencja. Można to sprawdzić w informacjach o programie. Jeśli tak, to zawsze możesz poszukać rozwiązania tego problemu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToLeK Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Witam ! (po dłuższej przerwie) Wszystko działa już ok. Chciałem tylko opisać co i jak aby ktoś kto ma problem z oprogramem taki jak ja miałem mógł się czegoś dowiedzieć. Otóż przypomniało mi się że 18 grudnia wymontowałem dysk i poszedłem z nim do kumpla. Po zamontowaniu go z powrotem w mojej maszynie PC-cillin nie działał prawidłowo (opisałem to powyżej). Formatowałem mu dysk, wgrywałem programy i filmy. Nic nie było kasowane czy wgrywane na mój dysk. Licencja nie mogła wygasnąć z powodu upływu czasu ponieważ postawiłem system latem więc nie minął nawet rok od tego czasu. Po zamontowaniu mojego dysku w moim komputerze PC-cillin nie pobierał automatycznie aktualizacji bazy danych o wirusach. Przywracanie systemu z dnia 17 grudnia nic nie pomogło. Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie nic nie dało, kiedy wpisałem dotychczasowy Licence Key. Pomogło za to odinstalowanie i ponowne zainstalowanie, ale podczas rejestracji programu na stronie producenta należy podać, że program jest instalowany na tym komputerze po raz pierwszy. Wtedy otrzymałem nowy Licence Key i po wpisaniu go do okna w antywirusie działał już prawidłowo. Sam ściąga sobie uaktualnienia i działa bez zarzutu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...