radosuaf Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Sprzęt chyba widać w podpisie... Kasy się chyba w to nie opłaca pakować, ale procek dociąga tylko do poziomu ok. 2400+ (cichy cooler i regulacja napięcia na CPU o max +0.1V), więc myślałem nad jego wymianą... Co możecie polecić? 1. Oczywiście mile widziane kręcenie :). Max FSB=169 MHz, więc zostaje mnożnik, bez modyfikacji płyty i BIOS-u. 2. Nie chcę zmieniać coolera. 3. Im taniej, tym lepiej :). Z góry dzięki za pomoc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 ech nie oplaca sie pchac nadchodzi era a64... PS: w podpisie nie masz mobo, albo ja slepne :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Podpis zmieniony :). Jesli chodzi o A64, to do wymiany idzie przynajmniej: płyta, pamięć (asynchro FSB), cooler? (pewnie ten nie styknie) karta graf.? (nie wiem, czy jest sens pakować to w nową płyte) i sie robi niezla inwestycja... Poza tym WinXP 64-bit najwcześniej na jesień, wiec nie ma sie co podniecac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Tu chyba nie ma co kombinować ze zmianą, bo szkoda zachodu, a efekt nie będzie za ciekawy. Możesz kupić bartona mobile, ale nie wiadomo, czy ta płyta poprawnie go obsłuży (zresztą i tak nie obsługuje poprawnie mnożników powyżej 12,5x). Jeżeli brak Ci szerszej regulacji napięcia, to posłuż się drut modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Z tego co wiem, to Bartony i Semprony do 3000+ obsługuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 ja bym zostawił podkręcony na 2400 i nie ma na co zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 OK, dzięki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ja też albo bym zostawił tak jak jest albo szedł na całego czyli A64 :D Ten sprzęt co masz jest ok IMHO. Sam takiego miałem (jeszcze miesiąc temu), tylko A1700->2600, Gigabyte K7VAXP-U i Radeon 9500@pro (4300 3dmark:)) i nawet HL2 działał rozsądnie Ja czekam na mojego nowego a64 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Hmmm... też miałem kiedyś 2600+ na jakimś Jamiconie, ale ten hałas mi głowę rozwalał, poza tym używam kompa jako TV, wiec stawiam na ciszę... Jak zrobiłeś te 4300? Pamięci 3.0 ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Najsensowniejszym wyborem bedzie zmiana plyty glownej, cos na nForce2Ultra. Proc raczej ma potencjal, ale nie napisales na jakim napieciu dzialasz. Za plyte dostaniesz 100zł mozesz np. kupic takie cos jak ja mam doplacajac 90zł... ale wiecej w dziale SPRZEDAM :P. Inne upgrade'y juz sa kosztowne, jak zreszta zauwazyles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 E, no proc jedzie 1.6V@1.7V na 11.5x172. Przy 12x166 zdycha po 10 minutach grania w co bardziej wymagające gierki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...