Skocz do zawartości
Nessay

Śmieszny problem :>

Rekomendowane odpowiedzi

a moze podasz konkrety w czym 98 SE odstaje od XP?! To sie przyznam ze jestem LAMA! To po pierwsze a po drugie to powiedz mi gdzie napisałem ze XP jest gorszy od SE?!

Podam jeden przyklad ( nie bede pisal wszystkich bo po co ) czym odstaje 98se od xp, przede wszystkim sterowniki sa duzo mniej dopracowane pod katem funkcji, nie to co w xp, przykladem moze byc karta muzyczna ktora na systemie 98se zainstalowana nie posiada full duplexu ( stery najnowsze ) zas na xp full duplex posiada. Nie napisales doslownie tego ze Xp jest gorsze od 98se ale tak wywynioskowalem z tego ze uzywasz 98se zamiast xp bo wg ciebie jest on "lepszy"

z karta muzyczna sie zgodze nie ma full duplexu a teraz popatrz w druga strone jesli chodzi o problemy z roznego rodzaju programami (zazwyczaj starszymi) i grami 3d prosty przyklad GTA 3 gdzie musisz instalowac jakies patche i poprawki tak samo odswierzanie rowniez musisz sciagac programy itd. itp. Jak juz wczesniej napisalem zaden system nie jest idealny i szybko nie bedzie a osobiscie (szkoda ze tego wczesniej nie napisalem moze by nie wybuchla taka wojna :lol: :lol: ) uwazam za lepszy dla moich potrzeb 98 SE i podejrzewam ze jest wielu zwolennikow tego systemu a wiadomo ze kazdy chwali swoje i ten co ma XP i jest z niego zadowolony bedzie go chwalił a z kolei uzytkownicy 98 beda jego zachwalac.

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem co niektórzy widzą fajnego w XP. jest wolniejszy od windy 2000, jest z nim duzo problemów,no chyba ze ktos ma orginal na legalu ale z microsoftem nigdy nic nie wiadomo, a jezeli komus podoba sie tylko wyglad to niech se zainstaluje win 2k i do tego program ktory ten wygląd zmieni.

No chociaz jeden gosc ktory mnie poparl!!! :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh...ja juz nie moge, poddaje sie......zainstalowalem se xp bo ladnie wyglada, kreca mnie te okienka!! nie chodzi mi o to ze jest stabilniejszy i bezpieczniejszy niz 98SE, nie chodzi o to ze ma lepsze zgranie "sprzet""software"....ze po pprockiem 500mhz diviksy na 2k ciachaja, a na xp, nie............jaki ladny ten moj XP....deeeeem chyba sobie zapodam jakis program do kompozycji, bedzie jeszcze ladniejszy!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh...ja juz nie moge, poddaje sie......zainstalowalem se xp bo ladnie wyglada, kreca mnie te okienka!! nie chodzi mi o to ze jest stabilniejszy i bezpieczniejszy niz 98SE, nie chodzi o to ze ma lepsze zgranie "sprzet""software"....ze po pprockiem 500mhz diviksy na 2k ciachaja, a na xp, nie............jaki ladny ten moj XP....deeeeem chyba sobie zapodam jakis program do kompozycji, bedzie jeszcze ladniejszy!!! :evil:

no i o co chodzi. Podoboa ci sie dziala ci stabilnie to go uzywaj proste nie?! Ja tam poki co zostaje przy SEku.

Aaaa i jeszcze jedno co do zgrania ze sprzetem i softwarem to bym polemizował :lol: :lol: Karty SB128 i Live maja problemy w Xpeku sam tego doswiadczylem nawet na najnowszych driverach to przyklad jesli chodzi o sprzet a software to uruchom mi pod XP np.: drivera albo jakas inna stara gre aplikacje moge sie zalozyc ze nie wszystkie pojda no ale to juz tak na marginesie.

pozdrav

lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy qswa macie problemy ...

jak nie intel vs. amd to 9x vs NT

ktos zadaje pytanie "co jest nie tak?" a wy wypierdlalacie z wojna miedzy OS'ową. Jakby sie zapytal dlaczego nie widzi sasiada w 'otoczeniu sieciowym' to byscie sie pewnie zaczeli kucic czy lepsze jest BNC czy RJ-45 ...

pozatym jak gadacie o OS'ach to razcej zapraszam do dzialu software ...

chociarz, system tez mozna zmodyfikowac, podkrecic, a hardware bez os'a raczej nic nie da :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc problem mój polega na tym, że jak wychodze z gier to komp sie restartuje.

Przynormalnej pracy wszystko ok.

Kiedys tego nie było.

ale nie zawsze nieraz się zrestartuje nieraz nie mam temperaturke 50*.

Czym to może być zwiazane?

podkreślam przy normalnej pracy się nie resetuje cos mi sie wydaje że OS  ma cos w rejestrach nie tak...

a co Wy o tym myślicie?

ja kupiłem dysk niedawno maxtor j2 //i win 2000 hodzi ale tylko jak gram w giery jeśli wyjde w ciągu 5 minut wiesza się na 98 jest wporzo /// a jednak 2000 jest tylko do grania :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy kurcze macie problemy ...

ktos zadaje pytanie "co jest nie tak?" a wy wypierdlalacie z wojna miedzy OS'ową. Jakby sie zapytal dlaczego nie widzi sasiada w 'otoczeniu sieciowym' to byscie sie pewnie zaczeli kucic czy lepsze jest BNC czy RJ-45 ...

fakt :oops:

ale nie lupie jak ktos ma problem z kompem to sie od razy zgania na win xp :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja lune jak jush napisałem wyłączam... a xp zamiast 2000 używam dlatego że szybciej startuje.

mała korekta i startuje szybciej /// o czym wogule tu gadają ludziki win win win

a może linux ????? a ja chyba wruce do dos no może nortona nałorze

i komu się szybciej odpalli he he :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy kurcze macie problemy ...

fakt :oops:

ale nie lupie jak ktos ma problem z kompem to sie od razy zgania na win xp :P

a moim zdaniem tezeba wszystko brac pod uwage. Ja mialem podobny problem czyli bezprzyczynowe resety kompa i zrobilem tak jak napisalem=pomoglo :lol: Zaczyna sie od rzeczy prostych jesli to sie wyeliminuje a problem nadal wystepuje szuka sie dalej moze konflikt sterów a moze sprzetu...?! Chociaz spojrzcie ze dziwne bylo to ze na windzie2k Quest nie mial problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie lupie jak ktos ma problem z kompem to sie od razu zgania na win xp :P

ja tez,

siedzialem na xp jeszcze na wersji angielskiej, 3 tygodnie przed oficjalna premiera :P i powiem tylko tyle ze jest spox.

teraz niestety pod xp siedziec nie moge (wina hardwar'e ) :( ale na ME tez sie da siedziec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie lupie jak ktos ma problem z kompem to sie od razu zgania na win xp :P

ja tez,

siedzialem na xp jeszcze na wersji angielskiej, 3 tygodnie przed oficjalna premiera :P i powiem tylko tyle ze jest spox.

teraz niestety pod xp siedziec nie moge (wina hardwar'e ) :( ale na ME tez sie da siedziec ;)

tez mialem Xpeka przez jakis miesiac ale wywalilem go z tego powodu ze czesto uzywam starych programikow i mialem z tym wieczne problemy. Jak rowniez z moja karta dzwiekowa Xpek nie wspolpracowal najlepiej (szumy, szelesty), kurzalo mnie jeszcze to ze niektore gry chodzily kijowo i czesto lubil wylazic z gier na pulpit rowniez bez powodu itd. itp. moglbym wymienic wiele przyczyn dla ktorych zainstalowalem SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.

Już będzie ok narazie wszystko chpodzi stabilnie po wyjściu z gier :)

W2k miałem dawno temu ale żadnych podkreślam żadnych problemów nie miałem null.

I mam teraz pytanie bo już nie pamiętam.

Czy w win2k bedą sterowniki certyfikowane? whql? czy tylko do WinXP?

Czy jest problem z odświerzaniem tak jak w winXP?

i czy SP3 do win2k można od razu instalować czy trzeba najpierw SP1? wydaje mi się, ze od razu Sp3.

Chyba sobie zmienie na niezawodny w2k :>

Ps: Tak przerobiliście tego posta, że nadaje się już tylko na Software :cry:

za pomoc dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem xp jeszcze jako beta kolega dostal od microsoftu z pracy i bylo spok pojezdzilem 3 tygodnie i zadnego bledo zwisu nic

98 wmnie wqrzal bo byl dla mnie za woplny kiedy zaczynalem robic kilka rzwefzy na raz nie wytrzymywal i potrzebny byl serwer padlo na

2000 ponad rok na nim jezdzilem swietny system ale wolny mimo to zadnego zwisu mofl chodzic wiecznie i internet dzialal jak nalezy dalo sie grac ale okolo 20% wolniej niz na 98se

xp prof ppierwsze wrazenie qrde nie musze nic instalowac

wszystko wykryte i nie wiem co ktos mial do live'a mi spoko wsio chodzilo i chodiz nadal wyglad moze byc ale wiekszosc rzeczy ustawilem jak chcialem nie zauwazylem zadnych problemoow z grami jedyne co to czasem restart na hisie ale okolo raz na tydzien to moze byc zreszta jest poprawka do tego kolejna zaleta to jego predkosc jest o wiele szybszy niz 98se w grach dostalem sporego kopa przy zachowaniu stabilnosci i bezpieczenstwa z 2k nie wiwme jak mozna twierdzic ze lepiej chodzi i pracuje 98se po prostu nie wiem

nie wspomne ze mam linuxa ale to inna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.

Już będzie ok narazie wszystko chpodzi stabilnie po wyjściu z gier :)W2k miałem dawno temu ale żadnych podkreślam żadnych problemów nie miałem null.

I mam teraz pytanie bo już nie pamiętam.

Czy w win2k bedą sterowniki certyfikowane? whql? czy tylko do WinXP?

Czy jest problem z odświerzaniem tak jak w winXP?

i czy SP3 do win2k można od razu instalować czy trzeba najpierw SP1? wydaje mi się, ze od razu Sp3.

Chyba sobie zmienie na niezawodny w2k :>

Ps: Tak przerobiliście tego posta, że nadaje się już tylko na Software :cry: 

za pomoc dzięki

chcialem cie tylko zapytac czy chodzi stabilnie po tym jak uzyles tych opcji o ktorych ci mowilem?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...