majkel79 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Przy tych temperaturach duzo zalezy od temperatury w pokoju i od wentylacji obudowy!! jak mialem z tylku wyciagajacy wentylator 8cm to w zaleznosci od temeratury w pokoju temperatura procka wachala sie od 65-73 w stresie!! teraz mam tam 12cm wiatrak i prawie zawsze jest cos kolo 60-65:) tak wiec dosyc duzy wplyw na temperature proca ma temperaturea otoczenia i wentylacja budy!! ps. Abit nie zawyza temperatur tylko miezy je w innym miejscu procesora!! stad takie roznice miedz Asusem a Abitem:) a roznice te nie zatko siegaly nawet 20* 1227419[/snapback] NIE SADZE, AZEBY DECYDUJACY WPLYW NA TEMP PROCKA MIALA TEMP W POKOJU. Z TEGO CO PISZESZ, TO ROZNICA W STRESIE BYLA U CIEBIE 8*C!!!!!!! NIE WIEM CZY TO JEST MOZLIWE!!!!! PRZY ZALOZENIU SREDNIEJ TEMP W POKOJU NA POZIOMIE 22* I PO DODANIU I ODJECIU OD NIEJ 4* (POLOWA ROZNICY W STRESIE) WYCHODZI, ZE W POKOJU MASZ OD OKOLO 18* DO OKOLO 26*. WIEC WIDZE, ZE ALBO MASZ OKNA OTWARTE NA FULL, ALBO OKNA ZAMKNIETE I GRZEJNIKI ROZKRECONE NA MAXA. COS TU NIE TAK. ODNOSNIE ABITA I ASUSA.... JESLI SIE MYLE, TO MNIE POPRAWCIE. ZAWSZE MYSLALEM, ZE TEMP RDZENIA JEST MIERZONA PRZEZ CZUJNIK WMONTOWANY FABRYCZNIE PRZEZ INTELA, BO CHYBA WLASNIE O TEMP RDZENIA WSZYSCY TU PISZA PODAJAC STRES I IDLE. WIEC CO DO TEJ TEMP MA MODEL PLYTY??? NIE KUMAM. NATOMIAST TEMP PWM ZASILANIA PROCKA.... TUTAJ OWSZEM PRODUCENCI PLYT MOGA MONTOWAC CZUJNIKI W ROZNYCH MIEJSCACH. GDZIES WCZESNIEJ JUZ NAPISALEM, ZE PO ZMIANIE BIOSU NA MOIM ABICIE IS7-E2 TEMP RDZENIA SPADLA O OK 10*, WIEC JEDNAK ABIT COS CHRZANI Z TYMI TEMPERATURAMI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 czujniko w procku jest kilka!! tak w pokoju mam raczej duze wachani temperatur od okolo 16-26 a nawet wiecej:)) 2 grzejniki robia swoje:)) temperatura w pokoju ma raczej duzy wply bo radiator jest chlodzony przez powietrze wiec jego temperatura w duzej mieze zalezy od temperatury powietrza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 mam program speedfan i na nim niepokazuje mi wogóle temperatur o co chodzi prosze o jakas porade tu na forum albo na gg 1244127 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyeball-1994 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ja mam ASRocka i celeronka 2.0 a temperatura płytki głównej to 75 C. Nie wie czy to prawda, czy mam zly program do mierzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Witam, Kubasiek jaką masz płytę główną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceliii Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 sory że dokurzam mój stary post,ale zrobiłem pare modyfikacji w moim kompie i temp.nieco spadły na rdzeniu. Jednak największy szok mnie trafił po ostatniej modyfikacji,minowicie przeszłem z dotychczas używanego abit EQ na SpeedFan i tu nagle temp.spadły o prawie 10 st. O co chodzi,któremu programowi ufać? :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...