Skocz do zawartości
Marceliii

Celeron D I Abit Is7-e2:temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Przy tych temperaturach duzo zalezy od temperatury w pokoju i od wentylacji obudowy!!

jak mialem z tylku wyciagajacy wentylator 8cm to w zaleznosci od temeratury w pokoju temperatura procka wachala sie od 65-73 w stresie!!

teraz mam tam 12cm wiatrak i prawie zawsze jest cos kolo 60-65:)

tak wiec dosyc duzy wplyw na temperature proca ma temperaturea otoczenia i wentylacja budy!!

ps. Abit nie zawyza temperatur tylko miezy je w innym miejscu procesora!! stad takie roznice miedz Asusem a Abitem:)

a roznice te nie zatko siegaly nawet 20*

1227419[/snapback]

NIE SADZE, AZEBY DECYDUJACY WPLYW NA TEMP PROCKA MIALA TEMP W POKOJU. Z TEGO CO PISZESZ, TO ROZNICA W STRESIE BYLA U CIEBIE 8*C!!!!!!! NIE WIEM CZY TO JEST MOZLIWE!!!!! PRZY ZALOZENIU SREDNIEJ TEMP W POKOJU NA POZIOMIE 22* I PO DODANIU I ODJECIU OD NIEJ 4* (POLOWA ROZNICY W STRESIE) WYCHODZI, ZE W POKOJU MASZ OD OKOLO 18* DO OKOLO 26*. WIEC WIDZE, ZE ALBO MASZ OKNA OTWARTE NA FULL, ALBO OKNA ZAMKNIETE I GRZEJNIKI ROZKRECONE NA MAXA. COS TU NIE TAK.

ODNOSNIE ABITA I ASUSA.... JESLI SIE MYLE, TO MNIE POPRAWCIE. ZAWSZE MYSLALEM, ZE TEMP RDZENIA JEST MIERZONA PRZEZ CZUJNIK WMONTOWANY FABRYCZNIE PRZEZ INTELA, BO CHYBA WLASNIE O TEMP RDZENIA WSZYSCY TU PISZA PODAJAC STRES I IDLE. WIEC CO DO TEJ TEMP MA MODEL PLYTY??? NIE KUMAM. NATOMIAST TEMP PWM ZASILANIA PROCKA.... TUTAJ OWSZEM PRODUCENCI PLYT MOGA MONTOWAC CZUJNIKI W ROZNYCH MIEJSCACH.

GDZIES WCZESNIEJ JUZ NAPISALEM, ZE PO ZMIANIE BIOSU NA MOIM ABICIE IS7-E2 TEMP RDZENIA SPADLA O OK 10*, WIEC JEDNAK ABIT COS CHRZANI Z TYMI TEMPERATURAMI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czujniko w procku jest kilka!!

tak w pokoju mam raczej duze wachani temperatur od okolo 16-26 a nawet wiecej:))

2 grzejniki robia swoje:))

temperatura w pokoju ma raczej duzy wply bo radiator jest chlodzony przez powietrze wiec jego temperatura w duzej mieze zalezy od temperatury powietrza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory że dokurzam mój stary post,ale zrobiłem pare modyfikacji w moim kompie i temp.nieco spadły na rdzeniu.

Jednak największy szok mnie trafił po ostatniej modyfikacji,minowicie przeszłem z dotychczas używanego abit EQ na SpeedFan i tu nagle temp.spadły o prawie 10 st.

O co chodzi,któremu programowi ufać?

:)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi