Lazymodder Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 (edytowane) Wcielo mi gdzies temat z Toxic Blackwidow i podobno ciezko jest go przywrocic czy jakos tak kto sledzil prace ten wiec co i jak a kto nie to maph :P.... update... niebieskie to weze :P w jaki sposob ( a raczej czym ) zrobic laczenie pomiedzy blacha ??? Edytowane 5 Marca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Widziałem ostatnio na allegro jakieś przelotki przez obudowę. Ale na początek proponowałbym się wybrać do hydraulicznego i oblookać co tam mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 A nie da rady zainstalowac chlodnic tak, aby weze nie wychodzily poza obudowe? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 W sumie chyba wystarczyło by ją zainstalować krućcami od strony obudowy i dwa otwory na nie wywiercić. stanowczo prościej no i oczywiście mniej "zakrętasów" na wężach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 tez tak napoczatku chcialem ale krucce zachaczaja o shrouda i nic z tego.... o zawijasy wezy sie nie martwie czekam na Tygona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 A nie możesz poprawić shrouda (wyciąć te kawałki na krućce) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 taki piekny jest i mialbym go ciac :blink: pojde do hydraulicznego popatrze co sie nadda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 gdzie dostane ( najlepiej sklep internetowy ) jesli ktos wie plyte gumowa grubosc 3 mm albo cos kolo tego w roznych wymiarach zebym sobie mogl z niej wyciac taki ksztalt jaki chce ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 do tamtej prosby nikt sie nie zglosil jakos sobie sam poradzilem :P zato mam nowa przeszukalem google i nie moge znalesc sklepu ( z wc i akwarystyka ) ktory mialby w swojej ofercie taki lacznik ( na waz 9-10 ) i taki trojnik ( tez na waz 9-10 ) ale w kolorze "CZARNYM" jesli ktos wie gdzie takie mozna dostac to bardzo prosze o pomoc .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 a nie latweij wziac czarny sprey i pomalować? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 no chyba nie latwiej bo po zalozeniu i sciagnieciu wezy farba bedzie odchodzic kiedys gdzies widzialem czarne eheim-a ale wlasnie nie pamietam w jakim sklepie internetowych akwarystycznym i dlatego prosze o pomoc was..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 chwilke mnie nie bylo zima :razz: wiec pokolei malo ale to byl jeden z wiekszych problemow na poczatku byly dziurki :) a ze maly przeplyw byl powietrza to wycialem je... uzywajac specjalistycznych narzedzi :) co prawda super przeplyw powietrza jest ale paskudnie to wyglada do tego BI ma delikatny lakier a takie cos mogloby go szybko zepsuc wiec glowilem sie i glowilem az wpadlem na pomysl zrobienia czegos takiego... na poczatku myslalem wyciac "to" z gumy grubosc 3mm ale nie moglem jej dostac wiec stara podkladka pod myszke wykonana z piankopodobnego materialu spasowala idealnie ( latwa w obrobce itd ) sklejone dwie identyczne polowki od srodka super-glue.... do tego tlumi drgania i fajnie sie komponuje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 estetyczne i praktyczne :) nie wiem czy coś przeoczyłem.. pewnie tak.. ale czy taką rurkie plexianą mozna kupic w sklepie czy sam ją 'napisałeś' X] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 mozna kupic o chociazby tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 przyszedl waz co prawda nie ma na nim napisu tygon ale wlasciwosci ma idealne do moich zastosowan :) ( material vinyl ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 to jest tylko prezentacja jego wlasciwosci czy tak chcsz zamontowac bo prz BIMicro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 jego prezentacja a zarazem jak chce go zamontowac..... w srodku zastosuje waz 12/16 a na zewnatrz ze zlaczki 10 do BIM waz 9,5/11.... dlatego zrobilem przejsciowke z 12 na 9,5 przez obudowe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 hmm mam nadzieje, ze wiesz, ze to odbije sie na cisnieniu :/ i to raczej nie koniecznie pozytywnie [wzgledem reszty] pozatym fajnei wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 wiem ze to raptem 2mm ale nie mam zamiaru zakladac jakiejs mega xx watowej pompki wiec nie powinno byc problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 fajny ten waz gdzie go kupiles i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 przylecial z usa 4$ za metr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 to jest twoj mod i to twoje zdanie sie liczy ale dla mnie ten waz z tyly wyglada beznadziejnie... wolalbym wsadzic krucce BIM tam gdzie chcesz dac zlaczki i z drugiej strony nawet zacisnac zaciskiem jesli bym nieznalazl jakiejs sensownej przejsciowki a najlepiej przemysl czy nie lepiej zrobic cale wc na jednym rodzaju weza bo moim zaniem jest do duzo wygodniejsze a krucce maja i tak srednice wenetrzna mniejsza niz 12 mm ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 chcialem i tak zrobic ale na BIM max moge zalozyc waz 10 mm wew ( reszta ukladu bedzie na 12 ) dlatego te przejsciowki itd a ze w druga strone to mi nie przeszkadza nawet lepiej inaczej musialbym ciac shroud a tego nie chcialem moglem tez dac chlodniczke wewnatrz ale z drugiej strony gorsze odprowadzanie ciepla + zaraz koloniej bylaby katoda co dodatkowo by ja nagrzewalo a tak mam te wszystkie niedogodnosci z glowy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 jakby krucce byly na gore skierowane do srodka nie musialbys ciac shroda a uwazam ze waz 10 wew spokojnie starczy dla calego ukladu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 mierzylem nie da sie krucce BIM nie sa az tak wysoko jak ja mam wywiercic dziury pod moja przejsciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Zrób "test machen" i zobacz czy przypadkiem przy przepływie ciepłej wody, przy takim promieniu zgięcia nie będzie się ten wąż jednak załamywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) test machen 1. Zagiecie weza jeszcze wieksze niz bedzie 2. Temperatura wody okolo 100C ( skroplona para na sciankach ) 3. Po kilku minutach odlalem wode i jak widac waz zachowuje swoje wlasciwosci Edytowane 10 Marca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ile ten mod juz trwa? 8 miesiecy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 mozna by go nazwaz "never ending mod" :) brak kasy przedewszystkim + to ze jakos moj komputer jeszcze w starej skorupie pozyje... poczekamy zobaczymy ile mi to jeszcze zejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 hehe , no ladnie , ciesze sie ze kontynuujesz moda ;) dostales pw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...