Skocz do zawartości
Lazymodder

.:tb Reinkarnacja:.

Rekomendowane odpowiedzi

Wcielo mi gdzies temat z Toxic Blackwidow i podobno ciezko jest go przywrocic czy jakos tak kto sledzil prace ten wiec co i jak a kto nie to maph :P....

update...

niebieskie to weze :P w jaki sposob ( a raczej czym ) zrobic laczenie pomiedzy blacha ???

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tamtej prosby nikt sie nie zglosil jakos sobie sam poradzilem :P zato mam nowa przeszukalem google i nie moge znalesc sklepu ( z wc i akwarystyka ) ktory mialby w swojej ofercie

taki lacznik ( na waz 9-10 )

Dołączona grafika

i taki trojnik ( tez na waz 9-10 )

Dołączona grafika

ale w kolorze "CZARNYM"

jesli ktos wie gdzie takie mozna dostac to bardzo prosze o pomoc ..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwilke mnie nie bylo zima :razz:

wiec pokolei malo ale to byl jeden z wiekszych problemow

na poczatku byly dziurki :) a ze maly przeplyw byl powietrza to wycialem je...

Dołączona grafika

uzywajac specjalistycznych narzedzi :)

Dołączona grafika

co prawda super przeplyw powietrza jest ale paskudnie to wyglada do tego BI ma delikatny lakier a takie cos mogloby go szybko zepsuc wiec glowilem sie i glowilem az wpadlem na pomysl zrobienia czegos takiego...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

na poczatku myslalem wyciac "to" z gumy grubosc 3mm ale nie moglem jej dostac wiec stara podkladka pod myszke wykonana z piankopodobnego materialu spasowala idealnie ( latwa w obrobce itd ) sklejone dwie identyczne polowki od srodka super-glue.... do tego tlumi drgania i fajnie sie komponuje....

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest twoj mod i to twoje zdanie sie liczy ale dla mnie ten waz z tyly wyglada beznadziejnie...

wolalbym wsadzic krucce BIM tam gdzie chcesz dac zlaczki i z drugiej strony nawet zacisnac zaciskiem jesli bym nieznalazl jakiejs sensownej przejsciowki

a najlepiej przemysl czy nie lepiej zrobic cale wc na jednym rodzaju weza bo moim zaniem jest do duzo wygodniejsze a krucce maja i tak srednice wenetrzna mniejsza niz 12 mm ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem i tak zrobic ale na BIM max moge zalozyc waz 10 mm wew ( reszta ukladu bedzie na 12 ) dlatego te przejsciowki itd a ze w druga strone to mi nie przeszkadza nawet lepiej inaczej musialbym ciac shroud a tego nie chcialem moglem tez dac chlodniczke wewnatrz ale z drugiej strony gorsze odprowadzanie ciepla + zaraz koloniej bylaby katoda co dodatkowo by ja nagrzewalo a tak mam te wszystkie niedogodnosci z glowy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

test machen

1.

Zagiecie weza jeszcze wieksze niz bedzie

2.

Temperatura wody okolo 100C ( skroplona para na sciankach )

3.

Po kilku minutach odlalem wode i jak widac waz zachowuje swoje wlasciwosci

Dołączona grafika

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi