nazir_black Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Witam! Jakieś 3 miesiące temu zmieniłem sobie zasilacz. Miałem jakiś ciach!iany Codegen 300W, a teraz kupiłem sobie Chieftec HPC-420-302-DF 420W. Mam pytanie czy czasem ten zasilacz nie pobiera więcej prądu z sieci. Oczywiście nie mam żadnych nowych komponentów od kiedy zmieniłem zasilacz. Wszystko jest to samo, wymieniłem tylko sam zasilacz. Pytam bo rodzice mówią, że rachunki za prąd jakieś większe niż normalnie i wciskają mi że to przez kompa, a komp chodzi mniejwięcej tyle co zawsze. Pomyślałem więc o zasilaczu. Czy to może być to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Witam! Jakieś 3 miesiące temu zmieniłem sobie zasilacz. Miałem jakiś ciach!iany Codegen 300W, a teraz kupiłem sobie Chieftec HPC-420-302-DF 420W. Mam pytanie czy czasem ten zasilacz nie pobiera więcej prądu z sieci. Oczywiście nie mam żadnych nowych komponentów od kiedy zmieniłem zasilacz. Wszystko jest to samo, wymieniłem tylko sam zasilacz. Pytam bo rodzice mówią, że rachunki za prąd jakieś większe niż normalnie i wciskają mi że to przez kompa, a komp chodzi mniejwięcej tyle co zawsze. Pomyślałem więc o zasilaczu. Czy to może być to? 1204045[/snapback] Raczej mniej. Przy tej samej konfiguracji - ma o niebo wyższą wydajność, jednak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 To niemożliwe żeby przez zasilacz wzrosły Ci rachunki za prąd. Sprawdz jak sie obraca licznik gdy włączony jest komp i pokaż rodzicom. Gwarantuje Ci że bedzie to bardzo małe zuzycie energii. A co do wysokich rachunków to może wam ktos kradnie prąd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Mi również wydaje się, że po zmianie zasilacza na ten co mam teraz, a myśle, że jest to naprawdę dobry zasilacz zużycie prądu przez kompa powinno być mniejsze niż wtedy jak miałem ten stary zasilacz. Chieftek jest wydajniejszy i zrobiony z lepszych materiałów co powinno korzystnie wpłynąć na zużycie prądu. Dzięki za info :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...