maniek_jello Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Witam wszystkich, Mam pewien problem. Czy to normalne aby na wymienionej w temacie plycie i pamieciach 400 mhz pokazywalo mi taktowanie pamieci na 266? Przestawialem w biosie taktowanie ramu na 400 i dalej w CPUZ pokjazuje mi 266. Mam durona 1200 moze dlatego ze to duron. A tak na porownanie to kolezka ma tez pamieci 400 na plycie epoxa z procem barton 3000+ i pamiec taktuje mu na 400. NIe wiem juz o co chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Witam wszystkich, Mam pewien problem. Czy to normalne aby na wymienionej w temacie plycie i pamieciach 400 mhz pokazywalo mi taktowanie pamieci na 266? Przestawialem w biosie taktowanie ramu na 400 i dalej w CPUZ pokjazuje mi 266. Mam durona 1200 moze dlatego ze to duron. A tak na porownanie to kolezka ma tez pamieci 400 na plycie epoxa z procem barton 3000+ i pamiec taktuje mu na 400. NIe wiem juz o co chodzi :( 1204101[/snapback] ustawiłeś odpowiedznie dzielniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_jello Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 przegladalem biosa i z tego co zauwazylem to nie ma tam takiej opcji. A mozesz napisac konkretnie o co chodzi bo przepraszam, ale troche ciemny w tym jestem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Generalnie masz duraona 1200, czyli 12xfsb100MHz. Płyta ustawia Ci także pamięci na najniższą obsługiwana ddr266 czyli fsb 133MHz. Chociaż według mnie powinno ustawi DDR na 200 czyli FSB 100 MHz. Najwydajniejsza konfiguracja jest ram synchronicznie do Procka. Owszem możesz wymusic ram na DDr400 ale da to chba gorsze efekt przy typ procku. Możesz też zaktualizowac bios MoBo i może wtedy pojawią się nowsze opcje w biosie. Jak dobrze pamiętamo w tym MoBo ustwi możesz oddzielnie fsb i taktoeanie ramu, więc dobrze się przypatrz co zmieniasz. B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Wlasnie czekam na Te mobo bo sobie zamowilem, ale planuje doqpic do niej TwinMOS Dual DDR 512 CL 2,5. Procek to Ath XP+ 2600 T-Bred. Co myslicie o takiej konfiguracji? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_jello Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Bios jest najnowszy jaki asus wydal 1007. Ale co z tymi dzielnikami? Ktos wie czy i jak w tym asusie to mozna ustawic? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...