Skocz do zawartości
adalbertt

Xp - Długi Start

Rekomendowane odpowiedzi

Mój XP pracował jak burza z błyskawicami i nie miałem z nim żadnych problemów.

Teraz zaczął bardzo wolno startować, tzn. na ekranie "zapraszamy" buja się przez kilka minut po czym startuje. Bezpośrednio przed tym zdarzeniem nie wykonywałem żadnych istotnych operacji, sprawdziłem anty-virem i nic.

Jedno co zauważyłem, to iż przy próbie defragmentacji dysku C zmużdża się niemożebnie. Niebardzo uśmiecha mi się formatowanie - ale co mogę zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a robiles cos istotnego z systemem? sterowniki, jakies duze pakiety oprogramowania, wirusy, spyware, jest duzo mozliwosci, podaj wiecej szczegolow

1204272[/snapback]

Problem polega na tym, iż nic poważnego nie robiłem. System pracował w takim stanie bez zmian od dłuższego czasu. Jedyne nowe rzeczy, które dorzuciłem to kodeki video oraz malutki programik - kodek inspector do wyszukiwania kodeków w systemie i detekcji kodeków w pliku multimedialnym.

Oczywiście programów tych pozbyłem się - bez rezultatu.

Wirusy - przeskanowane MKs-em - brak

Spyware - przeskanowane - Adaware i Spyboot - brak

Aha, jeszcze jedną rzecz, którą zrobiłem przed awarią - uaktualniłem anty-vira (MKs).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi