Skocz do zawartości
Dzieju

Abit/asus/gigabyte/epox

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Czytam i czytam ale i tak poprosze o helpa.

Gram duzo i obrabiam filmy dvd(9gb@4.4gb)

Karte mam r9800PRO@XT 2x512kingston cl2.5 400mhz

Zasilacz feel 400w 2xfans 2x80gbSata(w stripie system) Zalman na grafice i obecnym procku(ale nie wiem czy to az tak wazne)

no i tyle jaka plyta do procka A643000+ S939 oczywiscie z AGP :)

myslalem nad :

Abit AV8 3rd Eye

ATX, Socket 939 (Athlon 64, Athlon FX, Opteron), Via K8T800 Pro, FSB 400-1000 MHz, 4x DDR PC-266 do PC-400 (max 4 GB), 5x PCI, AGP x8, 2x Serial ATA z obsługą Raid + 2 x ATA/133, k. Sieciowa Gigabit 10/100/1000, k. Dźwiękowa 6 kanałowa z wyjściem i wejściem cyfrowym, 4 x USB 2.0 (opcjonalnie + 4 x na śledziu), technologia Abit uGuru, w komplecie specjalny panel zewn. Abit Guru Clock

Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro

ATX, Socket 939 (AMD Athlon 64), chipset K8T800 Pro + VT8237, 5 x PCI, AGP 8x, 4 x DDR (do 8 GB, PC-400, dual channel), 2x ATA/133 +2x SATA Raid + kontroler Promise R20378 RAID (1 x ATA/133 + 2x Serial ATA), kontroler audio Realtek ALC850 (8 kanałów) z wyjściem cyfowym coaxial / optical, karta sieciowa 10/100 Realtrek oraz k. sieciowa Gigabit 10/100/1000, kontroler FireWire IEEE-1394, 6 x USB 2.0

Gigabyte GA-K8NS-939 ale nie wiem ktoraa bo jest ich w grom

Wazne zeby sound byl dobry tzn. nie przeciazajacy procka i najlepiej z optyka albo Coaxialem.

Cena max za plyte 800zl.

Prosze o pomoc po fachu..... nie podkrecal bede procka a ni nic z tych zeczy bo nie ma wiekszego sensu.

Jezeli proponujecie cos innego co jest osiagalne w sklepach to prosze o wpis :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych trzech rowniez polecam abita ale nie zdziw sie jak przyjdzie walniety mialem juz dwie takie mobo i obydwie walniete, zamowilem trzecia taka sama ale jak ta bedzie rowniez walnieta to zamawiam MSI ktora CI polecam bo duzo o niej dobrego slyszalem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki chlopaki za odpowiedzi czekam na wiecej a jersli chodzi o to czy mi sie spieszy to mam dokladnie cos kolo 2tygodni an decyzje :( wiec nie wiem c zy zdazy wyjsc DFI do tej pory :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem Asusa jestem bardzo zadowolony lepiej wypada niz abit czy scierwo Gigabyta bo tez mnialem teraz.

POzdrawiam

1256244[/snapback]

Ty zapłaciłeś za swojego Asusa ponad 400 zł

A ja za swojego ścierwa Gigabyta 280zł

I mój procek kręci się wspaniale na 2500Mhz i twój pewnie też :D

Ale ciekawe kto jest bardziej do przodu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty zapłaciłeś za swojego Asusa ponad 400 zł

A ja za swojego ścierwa Gigabyta 280zł

I mój procek kręci się wspaniale na 2500Mhz i twój pewnie też  :D

Ale ciekawe kto jest bardziej do przodu  :D

1256268[/snapback]

Witam

Na czyms takim jak plyta i procesor sie nie oszczedza ,to musi byc pewne i stabilne .

Gigabyte oprocz skaczącego napięcia Vcore przy obciążeniu, ma problem z bootowaniem przy wysokim HTT, wiesza sie gdy za jednym razem podnosi się za dużo HTT no i brak przeplotu pamięci !!!

Nie wspomne ze ma bardzo czuly chipset dzwieku latwo ulega uszkodzeniu.

Wiec ja wole doplacic te roznice i mies spokoj niz latac z nia po serwisach.

Z drugiej strony jak nie masz kasy to po co sie pakowac w byle co lepiej zostan przy Socket A a nie na byle jakim S939 .

Stare ze tak powiem procki typu Barton 2500 na Asusie A7n8X czy Abicie NF7 bedzie chodzil tak samo jak nie stabilniej od tego Gigabyta, a 64bit wykorzystasz dopiero w systemie full 64bit , do gier obecnie wystarczy 2.0ghz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...