Dzieju Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 WItam Czytam i czytam ale i tak poprosze o helpa. Gram duzo i obrabiam filmy dvd(9gb@4.4gb) Karte mam r9800PRO@XT 2x512kingston cl2.5 400mhz Zasilacz feel 400w 2xfans 2x80gbSata(w stripie system) Zalman na grafice i obecnym procku(ale nie wiem czy to az tak wazne) no i tyle jaka plyta do procka A643000+ S939 oczywiscie z AGP :) myslalem nad : Abit AV8 3rd Eye ATX, Socket 939 (Athlon 64, Athlon FX, Opteron), Via K8T800 Pro, FSB 400-1000 MHz, 4x DDR PC-266 do PC-400 (max 4 GB), 5x PCI, AGP x8, 2x Serial ATA z obsługą Raid + 2 x ATA/133, k. Sieciowa Gigabit 10/100/1000, k. Dźwiękowa 6 kanałowa z wyjściem i wejściem cyfrowym, 4 x USB 2.0 (opcjonalnie + 4 x na śledziu), technologia Abit uGuru, w komplecie specjalny panel zewn. Abit Guru Clock Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro ATX, Socket 939 (AMD Athlon 64), chipset K8T800 Pro + VT8237, 5 x PCI, AGP 8x, 4 x DDR (do 8 GB, PC-400, dual channel), 2x ATA/133 +2x SATA Raid + kontroler Promise R20378 RAID (1 x ATA/133 + 2x Serial ATA), kontroler audio Realtek ALC850 (8 kanałów) z wyjściem cyfowym coaxial / optical, karta sieciowa 10/100 Realtrek oraz k. sieciowa Gigabit 10/100/1000, kontroler FireWire IEEE-1394, 6 x USB 2.0 Gigabyte GA-K8NS-939 ale nie wiem ktoraa bo jest ich w grom Wazne zeby sound byl dobry tzn. nie przeciazajacy procka i najlepiej z optyka albo Coaxialem. Cena max za plyte 800zl. Prosze o pomoc po fachu..... nie podkrecal bede procka a ni nic z tych zeczy bo nie ma wiekszego sensu. Jezeli proponujecie cos innego co jest osiagalne w sklepach to prosze o wpis :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Z tych trzech abit... Jak ci sie nie spieszy to poczekaj na dfi na socket 939... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shreek Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 z tych trzech rowniez polecam abita ale nie zdziw sie jak przyjdzie walniety mialem juz dwie takie mobo i obydwie walniete, zamowilem trzecia taka sama ale jak ta bedzie rowniez walnieta to zamawiam MSI ktora CI polecam bo duzo o niej dobrego slyszalem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Dzieki chlopaki za odpowiedzi czekam na wiecej a jersli chodzi o to czy mi sie spieszy to mam dokladnie cos kolo 2tygodni an decyzje :( wiec nie wiem c zy zdazy wyjsc DFI do tej pory :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No i kupilem Asusa jestem bardzo zadowolony lepiej wypada niz abit czy scierwo Gigabyta bo tez mnialem teraz. POzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No i kupilem Asusa jestem bardzo zadowolony lepiej wypada niz abit czy scierwo Gigabyta bo tez mnialem teraz. POzdrawiam 1256244[/snapback] Ty zapłaciłeś za swojego Asusa ponad 400 zł A ja za swojego ścierwa Gigabyta 280zł I mój procek kręci się wspaniale na 2500Mhz i twój pewnie też :D Ale ciekawe kto jest bardziej do przodu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ty zapłaciłeś za swojego Asusa ponad 400 zł A ja za swojego ścierwa Gigabyta 280zł I mój procek kręci się wspaniale na 2500Mhz i twój pewnie też :D Ale ciekawe kto jest bardziej do przodu :D 1256268[/snapback] Witam Na czyms takim jak plyta i procesor sie nie oszczedza ,to musi byc pewne i stabilne . Gigabyte oprocz skaczącego napięcia Vcore przy obciążeniu, ma problem z bootowaniem przy wysokim HTT, wiesza sie gdy za jednym razem podnosi się za dużo HTT no i brak przeplotu pamięci !!! Nie wspomne ze ma bardzo czuly chipset dzwieku latwo ulega uszkodzeniu. Wiec ja wole doplacic te roznice i mies spokoj niz latac z nia po serwisach. Z drugiej strony jak nie masz kasy to po co sie pakowac w byle co lepiej zostan przy Socket A a nie na byle jakim S939 . Stare ze tak powiem procki typu Barton 2500 na Asusie A7n8X czy Abicie NF7 bedzie chodzil tak samo jak nie stabilniej od tego Gigabyta, a 64bit wykorzystasz dopiero w systemie full 64bit , do gier obecnie wystarczy 2.0ghz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...