mach82 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Czy macie też coś takiego, że po podkręceniu system niekiedy nie startuje. Zatrzymuje się na ekranie POST i pomaga tylko restart. Po restarcie przeważnie włącza się normalnie. 1679871[/snapback] Tak, często jest to spotykane na mnożnikach HT większych niż 2. Proponuję zjechać do mnożnika HTx2 i wtedy już powinno być wszystko OK (na mnożniku x3 czasami jest zwiecha na ekranie POST a czasami wszystko jest OK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam. MI pokazuje tak speedfan CPU3: 70 stopni. (CO ZA Bzdura?) A PROGRAM SANDRA 2005 , pokazuje : BOARD TEMP: 25 C, CPU1 TEMP: 30 C, a CPU2 TEMP: 69 C CO jest do licha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Mialem F7 troszke czasu i byloby wszystko super gdyby nie to ze komputer czasem wraca do ustawien fabrycznych po odlaczeniu od sieci!! Wnerwia mnie to maksymalnie! Mial ktos cos podobnego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam. MI pokazuje tak speedfan CPU3: 70 stopni. (CO ZA Bzdura?) A PROGRAM SANDRA 2005 , pokazuje : BOARD TEMP: 25 C, CPU1 TEMP: 30 C, a CPU2 TEMP: 69 C CO jest do licha?? 1682884[/snapback] temperatura 30 stopnnie to procesor. Pozostałe to martwe czujniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 MA ktos jakis dobry program do pokazywania napięć??AIDA32,SPPED FAN pokazują mi na na linii +5V ,od 2.00 do 4.00 wachania V. TAk nie powinno byc. A Komputer jest stabilny. Więc czemu takie duże wachania na linii +5V mam? CHyba , ze się mylą te programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 MA ktos jakis dobry program do pokazywania napięć??AIDA32,SPPED FAN pokazują mi na na linii +5V ,od 2.00 do 4.00 wachania V. TAk nie powinno byc. A Komputer jest stabilny. Więc czemu takie duże wachania na linii +5V mam? CHyba , ze się mylą te programy. 1683339[/snapback] Żadne oprogramowanie nie jest w stanie dobrze pokazać napięcia +5V na tej płycie, wiec trzeba to zrobić na własną rękę miernikiem. Za to 3.3 i 12V są dobrze pokazywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) tak jest ja jak zrobię kilka razy podrząd power->shutdown; power->shutdown to ustawienia rzeczywiscie wracają do domyslnych. Nie zauwazylem tego gdy się odłącza od sieci. Edytowane 5 Października 2005 przez kosa351 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Mialem F7 troszke czasu i byloby wszystko super gdyby nie to ze komputer czasem wraca do ustawien fabrycznych po odlaczeniu od sieci!! Wnerwia mnie to maksymalnie! Mial ktos cos podobnego ?? 1683109[/snapback] Kurna mam to samo (sprawdzalem wszystkie biosy zaczynajac od F1) :/ po wlaczeniu kompa wszystkie wentyle ida na 12V (i tak juz zostaja), brak obrazu na monitorze i tylko reset pomaga, po czym ustawienia w biosie wracaja na default...:/ i znowu ustawianie... dobija mnie juz to;/ jaka masz zasilke 20 czy 24piny?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Kurna mam to samo (sprawdzalem wszystkie biosy zaczynajac od F1) :/ po wlaczeniu kompa wszystkie wentyle ida na 12V (i tak juz zostaja), brak obrazu na monitorze i tylko reset pomaga, po czym ustawienia w biosie wracaja na default...:/ i znowu ustawianie... dobija mnie juz to;/ jaka masz zasilke 20 czy 24piny?... 1683774[/snapback] Cholera - nie wiem ile pinow - standardowy Chieftec 360... Czyzby cos z zasilaczem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Czy na tej płycie pamieci musza byc minimum PC 3200 ? Niby cos tam jest na pudelku jest napisane ale wole sie tutaj spytac :) Wstawiłem PC 2100 i nie odpala ale wole sie upewnic czy to wina tego złomu a nie np. mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Chodzi - Supports dual channel DDR 400/333/266/200 DIMM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Niestety, spędziłem pół dnia na odpaleniu kompa ale nie da rady :/ nie ma takiej opcji żeby odpalić PC2100 wiec opis w instrukcji tyczy się realnego taktowania a nie efektywnego czyli PC3200 to minimum :/ BTW czy uda sie odpalić DDR 2 PC4200 ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Próbwałeś w każdy slocie DDR-a ?? Jesli tak to jeśli masz możliwość puść w parze tą pamiątke z inną. Z tego co wiem to wsadzając 3 kości komp nie wystartuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Niestety, spędziłem pół dnia na odpaleniu kompa ale nie da rady :/ nie ma takiej opcji żeby odpalić PC2100 wiec opis w instrukcji tyczy się realnego taktowania a nie efektywnego czyli PC3200 to minimum :/ BTW czy uda sie odpalić DDR 2 PC4200 ? :? 1686593[/snapback] Odpalenie DDR2 na tej plycie jest nie mozliwe z bardzo wielu aspektow (ilosc pinow,rozne napiecia etc.) Mialem podobna akcje z pamieciami DDR333 na K8NS ale to inna historia :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Odpalenie DDR2 na tej plycie jest nie mozliwe z bardzo wielu aspektow (ilosc pinow,rozne napiecia etc.) Mialem podobna akcje z pamieciami DDR333 na K8NS ale to inna historia :wink: pozdrawiam 1686646[/snapback] No nie teraz to juz mam ochote chlasnac sie nozem O_o juz chyba 2 tygodnie jestem bez kompa, musze czekac na zafajdane czesci i do tego pamieci nie beda pasowac O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 jak narazie intele tylko obsługują DDR2, btw,, chłopie, skłądasz kompa sam, a takie wpdki robisz? 0 o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) jak narazie intele tylko obsługują DDR2, btw,, chłopie, skłądasz kompa sam, a takie wpdki robisz? 0 o 1688148[/snapback] Wpadke to ja dopiero na pamieciach strzelilem :D Mobo sam dobieralem to samo proc i cooler a grafe wygralem na MP, zasilacz to tylko ATON no ale zadnej lepszej 350-tki nie mialem w poblizu :/ kiedy pojawil sie problem z pamiecia a bylem juz na ostatniej prostej do stawiania systemu zrobilem zonka i sie pogubilem z tym ;] Teraz kupie 2x256 TwinMos ( wole Geil ale nie da rady -_- ) no i może rusze. Jak to wszystko postawie to tez bede w lesie bo znam tylko teorie C & Q, nigdy nie bawiłem sie biosem czyli przygody w stylu "F7 na ślepo" a jedyne OC w moim prostym zyciu to radeon 9000 i celeron 1,7 na coslawym shuttle-u AB45 :/ przy towarzystwie Codegena 300W EDIT No panowie nareszcie jakos to dziala :) i teraz mam TwinMos 2x 256 :D wciaz nie moge dojsc do systemu niestety :/ Edytowane 7 Października 2005 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibudda Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 A ja mam pytanie z innej beczki... czy przekroczyl ktos HTT na GIGABYTE bardziej niz 327Mhz? mialem okazje przetestowac kilka plyt z tej serii i kazda dochodzila do 327 a na 328 juz sie nie podnosila. Wiem ze ludzie na DFI dochodza do 360-370 HTT. Pytam z ciekawosci, bo moze cos zle robie. pozdrawiam P.S. posiadam plyte z rev. chipsetu A2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mam takie pytanko: Mam na tej plycie Athlona 64 3000+ (Winchester) i obsadzone 2 sloty pamieciami 512MB Kingston DDR400 - pracuja w dualu. Chcialbym teraz sobie dokupic jeszcze jedna taka kosc - 512MB i wlasnie tutaj podobno moze byc problem bo Winchester ma jakies problemy z obsluga pamieci ponad 1GB :( Czy komp wogole bedzie dzialac jak zajete beda 3 sloty pamieciami 512MB ?? Beda problemy ? Jest to mozliwe ?? A moze trzeba zajac wszystkie sloty ?? Jak to jest ?? Moze ktos ma na tej plycie z Winchester'em wiecej niz 2 sloty pamieci zajete ?? Bede wdzieczny za wszelkie info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mam takie pytanko: Mam na tej plycie Athlona 64 3000+ (Winchester) i obsadzone 2 sloty pamieciami 512MB Kingston DDR400 - pracuja w dualu. Chcialbym teraz sobie dokupic jeszcze jedna taka kosc - 512MB i wlasnie tutaj podobno moze byc problem bo Winchester ma jakies problemy z obsluga pamieci ponad 1GB :( Winchester nie ma problemów z obsługą pamięci powyżej 1GB. A że po obsadzeniu 4 modułów będzie pamięć działała na 166 MHz a nie na 200MHz to już inna bajka. Czy komp wogole bedzie dzialac jak zajete beda 3 sloty pamieciami 512MB ?? W instrukcji jest to przecież napisane - nie, nie zadziała. Możliwe jest obsadzenie 1,2,4 slotów pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No a ja sobie nie zaszalałem :( Mówiono że Venice poleci na minimum 2500mHz a mi się komp wiesza przy tym O_o narazie lece na 2100 bo sie wkurzyłem i obniżyłem mnożnik do znośnej wartości :] Być może to wina pamięci że sie sypia ale nie wiem. Nie jestem w stanie ustawuć tak mobo żeby pamiątki leciały na 400mHz a proc 2500 bo przy mnożniku 301 nie wstaje a niby był stabilny w super PI itd. ( nawet NFSU2 odpalił :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No a ja sobie nie zaszalałem :( Mówiono że Venice poleci na minimum 2500mHz a mi się komp wiesza przy tym O_o narazie lece na 2100 bo sie wkurzyłem i obniżyłem mnożnik do znośnej wartości :] Być może to wina pamięci że sie sypia ale nie wiem. Nie jestem w stanie ustawuć tak mobo żeby pamiątki leciały na 400mHz a proc 2500 bo przy mnożniku 301 nie wstaje a niby był stabilny w super PI itd. ( nawet NFSU2 odpalił :D ) Zrób tak: dzielnik dla pamięci 166 MHz, HTT 267 MHz i uzyskasz 2.4 GHz. Pamięci będą wówczas chodziły na 218 MHz (ustaw max napięcie dostępne dla nich w biosie 2.8V i powinny na tyle zadziałać przy timingach 2-2-2-5). Takie ustawienie będzie tak samo wydajne jak 2.5GHz przy pamięciach 200MHz. Jeżeli pamięci nie będą chicały poprawnie działac przy 218 MHz, to zawsze mozessz zjechać nieco z taktowaniem HTT i tym samym obniżyć taktowane pamięci. Poza tym nie każdy venice poleci na 2.5GHz bez podnoszenia napięcia do 1.5V (lub więcej), więc może trzeba mu podnieść napięcie aby działał stabilnie? Dobrze ustawiłeś mnożnik HT (najlepiej x2) i czy sprawdzałeś stabilność programem Stress Prime 95 (Small FFTs dla procesora i large FFTs dla pamięci)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Zrób tak: dzielnik dla pamięci 166 MHz, HTT 267 MHz i uzyskasz 2.4 GHz. Pamięci będą wówczas chodziły na 218 MHz (ustaw max napięcie dostępne dla nich w biosie 2.8V i powinny na tyle zadziałać przy timingach 2-2-2-5). Takie ustawienie będzie tak samo wydajne jak 2.5GHz przy pamięciach 200MHz. Jeżeli pamięci nie będą chicały poprawnie działac przy 218 MHz, to zawsze mozessz zjechać nieco z taktowaniem HTT i tym samym obniżyć taktowane pamięci. Poza tym nie każdy venice poleci na 2.5GHz bez podnoszenia napięcia do 1.5V (lub więcej), więc może trzeba mu podnieść napięcie aby działał stabilnie? Dobrze ustawiłeś mnożnik HT (najlepiej x2) i czy sprawdzałeś stabilność programem Stress Prime 95 (Small FFTs dla procesora i large FFTs dla pamięci)? 1694245[/snapback] 2x ? O_o no to mi wyjdzie 2x267 i lipton :/ a napiecie dalem 1,55V i wg instrukcji podkrecania na stronie wiecej nie dawac. Nie mam prime itp :/ jedyne co mam to system i superPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 2x ? O_o no to mi wyjdzie 2x267 i lipton :/ A co to za problem dać mnożnik Htx2? Przeciez to w żaden sposóob nie wpływa negatywnie na wydajność. Jeżeli jednak myślisz że mnożnikHT=mnożnik procesora, to wtedy daruj sobie kręcenie, bo będzie nieszczęście. a napiecie dalem 1,55V i wg instrukcji podkrecania na stronie wiecej nie dawac. Dokładnie 1.55V to max. na codzień. Nie mam prime itp :/ jedyne co mam to system i superPI 1694939[/snapback] No to zassaj Stress Prime 2004. Dziwne że bierzesz się za podkręcanie, a nie ściągasz podstawowego programu do sprawdzania stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Dobra juz kminie zajawe :D ale chyba zostawie x3 bo podobno to daje juz macymalna wydajnosc. Kiedyś chciałem ściągnąć prime ale nie mogłem nigdzie znaleźć :/ BTW Ile czasu testować stabilność i ile czasu można spędzić na prime 95 ? to jest nie kończący się test ? Edytowane 11 Października 2005 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Witam Mam Winchestera 3000+. Podkrecilem go dzis 9x266. Wymagalo podniesienia napiecia do 1,45V. W stress mam temperature 40 stopni. Wentylator jednak na procku strasznie halasuje, ma 3600-3700 obr/min. Do jakiej temp moze procek bezpiecznie dojsc bo mam zamiar spowolnic regulatorem wentylator. Czy 45 stopni jeszcze ujdzie? Chipset jest chlodzony pasywnie (oryginalny radiator). Magistrala 266 to gorny poziom jaki moze chipset tak chlodzony wytrzymac? Gdzie mi sie to obilo o uszy. Jednak w tym miejscu kolejne pytanie. Chipsetu juz na fsb 200 w samym windowsie nie moge dotknac wiec jak to jest z tym chlodzeniem? Czy 266 ciagle jest bezpiecznie tolerowane? Pozdrawiam Edytowane 11 Października 2005 przez CruX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dobra juz kminie zajawe :D ale chyba zostawie x3 bo podobno to daje juz macymalna wydajnosc.ta, niecałe 0.5% - sprawdzane osobiście Kiedyś chciałem ściągnąć prime ale nie mogłem nigdzie znaleźć :/ http://sp2004.fre3.com/sp2004exe_050330.cab BTW Ile czasu testować stabilność i ile czasu można spędzić na prime 95 ? to jest nie kończący się test ?Jak przejdzie test (small FFTs) przez 12 godzin to już na 99.99% będzie stabilny. Po tym zatrzymujesz test i puszczasz test pamięci przez kilka godzin (large FFTs) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Witam Mam Winchestera 3000+. Podkrecilem go dzis 9x266. Wymagalo podniesienia napiecia do 1,45V. W stress mam temperature 40 stopni. Wentylator jednak na procku strasznie halasuje, ma 3600-3700 obr/min. Do jakiej temp moze procek bezpiecznie dojsc bo mam zamiar spowolnic regulatorem wentylator. Czy 45 stopni jeszcze ujdzie? 50 topni to rozsądne maksimum Chipset jest chlodzony pasywnie (oryginalny radiator). Magistrala 266 to gorny poziom jaki moze chipset tak chlodzony wytrzymac?u mnie chodzi non stop na 300 MHz na radiatorze i nie ma żadnych problemów Gdzie mi sie to obilo o uszy. Jednak w tym miejscu kolejne pytanie. Chipsetu juz na fsb 200 w samym windowsie nie moge dotknac wiec jak to jest z tym chlodzeniem? Czy 266 ciagle jest bezpiecznie tolerowane? Pozdrawiam Podnoszenie HTT nie ma znaczącego wpływu na temperaturę chipu, więc możesz bez obawy podnosić HTT powyżej 300MHz bez obawy że coś się sfajczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam Stwierdzam ze przy mojej grafice X600Pro nie oplaca sie ustawiac 2400MHz. Procek w StressPrime 2004 nagrzewal sie do 40 stopni a w grach do 37. Czy to nie oznacza ze nie jest wykorzystywany w 100%? Ustawilem go na 9x244 przy 1,325V. Obnizylem napiecie dla wentylatora i teraz rowniez dochodzi do 40 stopni ale przy 1700-1800 obr/min. Jest zdecydowanie ciszej. HT ustawilem x4 co daje razem 978. System full stable. W biosie jest kilka rzeczy o ktore pytam: 1. Robust Graphics Booster - Auto, Fast, Turbo <- o co z tym chodzi? 2. Chipset core PCI-E voltage - Normal; +0,1; +0,2; +0,3 <- napiecie chipsetu? Moze dlatego komp przy fsb 314 wieszal sie? 3. HT-Link voltage control - Normal; +0,1; +0,2; +0,3 <- co to jest? 4. HT Width - tutaj sa jakies strzalki i wartosci 16 oraz 8 <-co to jest? mam 2 razy 16 Ta grafika to do wymiany jest ... bleh ... zobacze w testach X1300Pro, gorszy od 6600GT ale i tanszy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 @CruX co do Twojego pytania to nie wiem od czego sa poszczegolne ustawienia ale wiem jedno ze grafa po ustawieniu na turbo zaczela krzaczyc :blink: Tak w temacie to plyta w sumie nie jest taka straszna ale wymaga dodatkowego wentyla na chipset,bo sam radiator nie wystarcza <_< U siebie ustawilem HTT na 280MHz i jest calkiem stabilnie :) Jako ciekawostke zobaczcie jaka mam kosc ramu http://img404.imageshack.us/img404/3274/iv...02005time22.jpg :blink: :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...