cyrkiel Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Sprawdzal ktos jak nalozona jest pasta pod radiatorem? To pasta czy jakas guma? ;) Rownomiernie polozona? Oplaca sie wymienic?1. Pasta, różnie bywa z "założeniem". 2. Nie możesz sprawdzić, jak jest u Ciebie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Oczywiscie sprawdzilem, bylo napackane mnostwo zwyklej pasty. Zdziwilem sie ze radiator jest dosyc mocno porysowany... Nalozylem AS5, dalem dodatkowy nawiew i teraz komp spokojnie chodzi na HTT289 HT2.5x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Pinki, czy używałeś może wcześniejszego biosu F9 w swojej mobo? Jak miała się sprawa z o/c procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Nie, plyte kupilem odrazu z biosem F11, mysle ze fajna konstrukcja jak za 200zl :) Procek byl juz wytestowany na poprzedniej plycie i obecne ustawienia z podpisu sa optymalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 czy ktoś z was nie doznał problemów z portami USB. U mnie nie che poprawnie wykrywać żadnego urządzenia typu PenDrive czy Bluetooth. Macie jakieś spostrzeżenia Płyta GA-K8NF9 Ultra Bios F11 - Windows XP Prof z SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zdarza sie wam ze powiedzmy raz na 10 restartow komp staje przy poscie w momencie gdy maja sie pojawic wykryte dyski i napedy i restartuje sie? Bios nie zostaje zresetowany, wszystkie ustawienia pozostaja i komp dziala stabilnie 16H w Prime i we wszystkich grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zdarza sie wam ze powiedzmy raz na 10 restartow komp staje przy poscie w momencie gdy maja sie pojawic wykryte dyski i napedy i restartuje sie? Bios nie zostaje zresetowany, wszystkie ustawienia pozostaja i komp dziala stabilnie 16H w Prime i we wszystkich grach...Było o tym, czytałeś? :> Niektórym - w tym na początku mi - pomógł lekki nawiew na nb :) U mnie najlepiej chodzi bios f8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 czy ktoś z was nie doznał problemów z portami USB. U mnie nie che poprawnie wykrywać żadnego urządzenia typu PenDrive czy Bluetooth. Macie jakieś spostrzeżenia Płyta GA-K8NF9 Ultra Bios F11 - Windows XP Prof z SP2 Nie nigdy mi się to nie zdarzyło. Zarówno PenDrive jak i Bluetooth działają. Może to problem windows? Zdarza sie wam ze powiedzmy raz na 10 restartow komp staje przy poscie w momencie gdy maja sie pojawic wykryte dyski i napedy i restartuje sie? Bios nie zostaje zresetowany, wszystkie ustawienia pozostaja i komp dziala stabilnie 16H w Prime i we wszystkich grach...Mi zdarza się to co kilkadziesiąt resetów. Nie mam żadnych nawiewów ma NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Winda WinXpPRO X64 >>Komunikat sytemowy "MCA_WARNING_UNKNOWN_NO_CPU" jesli ktos umie sie tego pozbyc to stawiam Bronka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Pierwszy wynik z google: Describes a problem that may occur on an x64-based computer. To resolve this problem, upgrade the computer's BIOS.zrobiłeś? Próbowałeś z innymi sterami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Pierwszy wynik z google:zrobiłeś? Próbowałeś z innymi sterami? Wykluczylem ! pamieci , procesor , grafike , sterowniki , problem wystempuje na golej windzie jak i na gotowej do pracy z najnowszymi sterownikami! Nowego bisu jak wiadomo nie ma dla tej plyty a starsze ?? hmm raczej nie chce spowodu iz w f11 jest nowszawersja raidu! Google tez odwiedzilem ale tam sa glupie odpowiedzi a ja juz wykluczylem sporo! Moze kogos to tez boli wiec pomocy bo nie mam wiecej pomyslow ! Szczegonie mile widziane by bylo przyslanie mi na maila paczki zdiec ustawien waszego biosu! szcegolnie zwracam sie do posiadaczy windy x64 bo to tylko w tej wersji to wystepuje !! A dodam ze najlatwiej wygenerowac ten komunikat zapuszczajac ram analizer i test pamieci przy pelnym obciazeniu to wyskakuje! czasami po wyjsciu z gry tez pojawia sie ten komunikat :/ Sprawdzcie swoje alerty sytemowe moze tez macie taki blad ! na dfi to nie wystepuje! Edytowane 12 Lipca 2006 przez MaD_LU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mam maly problem... mianowicie chodzi o MAX HT, przy konfigu z 2x512MB Hynix d43 bez problemu stabilne 300MHz (x3), po zmianie na 2x1GB Hynix d43 stabilny MAX to 250MHz (x3)... i tak sie zastanawiam, czy to wina plyty, czy moze kontroler pamieci na procku nie daje rady (Winchester)... zmiana biosow oczywiscie nic nie daje... mial ktos podobny problem?... jakies sugestie?... co obstawiacie kontroler czy plyta?;) w sumie dziwna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam temat może stary ale ja tą płytę posiadam i chcę zapytać jaki bios najlepszy jest pod tą płytę ? Miałem już kilka... Ostatnio zmieniłem z F11 na FC czy to dobry wybór ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam Czy bez problemu idzie praca tej płyty z Radeonami? Myslałem nad tym gigabytem i asusem a8n-e, ale podobno ta druga ma spore problemy z radkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Pierwszy raz słyszę o problemach współpracy Asusa z Radeonami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam Czy bez problemu idzie praca tej płyty z Radeonami? Myslałem nad tym gigabytem i asusem a8n-e, ale podobno ta druga ma spore problemy z radkami... na GA k8nf-9 od ponad roku siedzi u mnie radek x800 gto i zadnych problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A jak u was z chłodzeniem na NB ? ;> Zakładam że nie jedziecie na tym stockowym radiatorze przy ktorym temp wynosi 70* :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) przesiadam sie wlasnie na ta plyte z NF7-S :) laduje do niej Athlona 3200+ Venice posiadam pamieci TM ktore dotychczas pracowaly z timingami 2-3-3-8 i ZM-NB47J pytanie: *czy ten radiator bedzie lepszy niz stockowy i czy bedzie pasowal? *czy moge oczekiwac 9x300? zasilacz to chieftec 420W *mozecie podac wasza dokladna konfiguracje biosu i powiedziec o czym warto pamietac zanim zamontuje MBO w budzie? by drugi raz jej nie tarmosic ;) *jakich napiec nie przekraczac i z jakich sami korzystacie? *czy pamiatki pojda na tych samych timingach? *puszczac je synchoronicznie czy nie - by latwiej osiagnac FSB300? *jak najlepiej ustawic HTT? z gory dziekuje :) i jeszcze jedno: czy plyta (szczegolnie nowsze rev) posiada kontroler SATAII? wiadomo mi ze Gigabyte Ga-k8nf-9-RH posiada ale mnie zalezy na tej 8 warstwowej wersji - tylko czy ona posiada SATAII? Edytowane 7 Stycznia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Czesc dymy! Zrobilem dokladnie to samo i musze przyznac, ze troche zawiedziony jestem ta plyta. O podkrecaniu w biosie wogole nie ma mowy. Powyzej 205MHz fsb nie chce ruszac. Dlugo siedzialem i kombinowalem i poki co doszedlem do 2300MHz (230x10) bez podnoszenia napiecia na procku (mozliwosci sa mizerne, max to 1.55V...). A zrobilem to w ten sposob, ze najpierw ustawilem w biosie mnoznik HT na 3x i dalem fsb na 201. Potem z poziomu windowsa programem ClockHGen podnioslem FSB na 230. Przy fsb 240 wiesza sie system. Na razie tyle mi sie udalo wykombinowac, mam nadzieje, ze to nie koniec. Ale mimo wszystko zaluje, ze nie kupilem plyty Asusa. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 O co wam chodzi z tą płytą ja tam prócz piszczejących zakładam kondensatorów nie mam problemu. Mój athlon spokojnie wykręca 2.5ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie przy htt wiekszym niz 225 juz nie wstaje :| Powalona ta płyta... Zbieram na DFI.. @radekq7 jaki masz bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 O co wam chodzi z tą płytą ja tam prócz piszczejących zakładam kondensatorów nie mam problemu. Mój athlon spokojnie wykręca 2.5ghz. Hmm, widze, ze masz starsza wersje biosu. Moze w tym tkwi problem. Sprobuje jescze, bo rev plyty ten sam. Albo po prostu trafil ci sie dobry egzemplarz. Albo mi sie trafil marny :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) O co wam chodzi z tą płytą ja tam prócz piszczejących zakładam kondensatorów nie mam problemu. Mój athlon spokojnie wykręca 2.5ghz. 3200+ ma na stocku 2ghz... wiec to nie jest duzo... mi sie max na moim 3000+ udalo zrobic 2,35ghz :blink: Ja chce wiecej.. ;( Procka mam z 14 tyogdnia wiec na 2,7ghz powinien poleciec. Napewno nie na tej plycie :| Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) A ja jakies 2 tygodnie temu przesiadlem sie z abita NF7-S i bartka 2500+ na to co mam w podpisie. Z plyty szczerze mowiac jestem srednio zadowolony. Niby udaje mi sie osiagnac dosc wysokie "fsb" ale plyta jest bardzo wybredna. Raz sie uruchomi na podkreconych ustawieniach a raz startuje defaultowo - ale to podobno problem wielu egzemplarzy. Pewnie dozbieram niedlugo na DFI albo jakiegos Abitka:) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez siebek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 taa dokladnie.. to są własnie uroki tej płyty.. raz się podkręci a raz na default startuje :| @siebiek robiłeś moda na ultre czy jak ? jaki masz bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie przy htt wiekszym niz 225 juz nie wstaje :| Powalona ta płyta... Zbieram na DFI.. @radekq7 jaki masz bios ? Biosa mam F1 bo innego nie ma do niej bo to zasrana wersja rh czyli ekologiczna. Ale szczerze jestem z niej zadowolony bo na asusie mogłem tylko osiągnąć fsb 240 potem winda siadała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Biosa mam F1 bo innego nie ma do niej bo to zasrana wersja rh czyli ekologiczna. Ale szczerze jestem z niej zadowolony bo na asusie mogłem tylko osiągnąć fsb 240 potem winda siadała. Czy ten bios będzie dobry pod rev mojej płyty ? Zapodaj linka do tego biosu F1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg7 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 raczej nie gdyż ty masz rev 2 a ja mam rev 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 taa dokladnie.. to są własnie uroki tej płyty.. raz się podkręci a raz na default startuje :| @siebiek robiłeś moda na ultre czy jak ? jaki masz bios ? Nie robilem moda:) Taka plytke kupilem. Wiem ze temat ten nie dotyczy mojego modelu plyty ale nie ma osobnego watku dla wersji ultra. Moj model to dokladnie LINK. BIOSa mam wgranego najnowszego (F6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jest jakiś mod na ultre ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...