pohlak Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Mam skrosowany kabel sieciowy (skrętka) ok 35m. Mam podejrzenie,że może być w którymś miejscu uszkodzony. Sygnał jest (ikonka na pasku), diody się świecą, komp skonfigurowany, ale nie mnie mogę się połączyć. Czy może być to w tym przypadku wina kabla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 O ile mnie źródła nie mylą cross-over moze miec max 10 metrów. A tu widze 35 :) Sprawdz najlepiej miernikiem czy na obu koncach bedzie przewodniość. Mam nadzieje ze kabelki sa odpowiednio polaczone i wtyczki dobrze zacisniete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pohlak Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Niestety kabel idzie już w ścianie. A w jaki sposób można go sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 to rzeczywiście masz problem ;) zobacz jak to u ciebie wyglada na dwoch koncach :blink: Nyny skad ta wiedza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Kiedyś szukałem informacji na temat skrosowanej skrętki i gdzieś właśnie znalazłem informacje na temat tej długosci. Niestety nie jestem co do tego pewny a źródła nie podam bo już nie pamiętam, gdzie to było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 O ile mnie źródła nie mylą cross-over moze miec max 10 metrów. A tu widze 35 :) Sprawdz najlepiej miernikiem czy na obu koncach bedzie przewodniość. Mam nadzieje ze kabelki sa odpowiednio polaczone i wtyczki dobrze zacisniete 1204985[/snapback] komp<>hub moze miec 100m i analogicznie komp<>komp 100m Cos chyba pomyliles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pohlak Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dzięki, już mam rozwiązanie. Otóż wina leży po stronie sklepu, który źle skręcił kabel (konbinacja kabelków). Nie przyszło mi do głowy, że tu może tkwić problem. Już nigdy nie zaufam "specjalistom" z tego sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pohlak Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dzięki, już mam rozwiązanie. Otóż wina leży po stronie sklepu, który źle skręcił kabel (konbinacja kabelków). Nie przyszło mi do głowy, że tu może tkwić problem. Już nigdy nie zaufam "specjalistom" z tego sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 komp<>hub moze miec 100m i analogicznie komp<>komp 100m Cos chyba pomyliles. 1205689[/snapback] Potwierdzam. Moj cross ma 20m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...