beavisek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! stery do chipsetu na początek zainstaluj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jeśli masz SDI to wyszedł do tego odpowiedni patch. Jeśli nie to sprawdź pamięć jak możesz. Jeśli nie to wyjmij wszystkie karty i stopniowo wkladaj i testuj po czym sie wysypało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! stery do chipsetu na początek zainstalujChipset zainstalowałem jako pierwszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jeśli masz SDI to wyszedł do tego odpowiedni patch. Jeśli nie to sprawdź pamięć jak możesz. Jeśli nie to wyjmij wszystkie karty i stopniowo wkladaj i testuj po czym sie wysypało. Jaki patch? Pamięci są ok na 100%:)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a próbowałeś z wyciąganiem kart jak pisał analfabeta? ja bym stawiał że kwasi ci wszystko ta karta tv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Patch był do problemy SDI pod XP I w2k. Znajdziesz na www.win2k.pl Co do karty TV to u siebie miałem motyw, że najpierw musiałem instalowac stery do dzwieku pozniej do TV inaczej dusza blada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Patch był do problemy SDI pod XP I w2k. Znajdziesz na www.win2k.pl Co do karty TV to u siebie miałem motyw, że najpierw musiałem instalowac stery do dzwieku pozniej do TV inaczej dusza blada. A moze lepiej olać SBlive i uaktywnic ta co jest na płycie (jest 6 kanałowa :lol: ). Może będzie mniej problemów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a próbowałeś z wyciąganiem kart jak pisał analfabeta? ja bym stawiał że kwasi ci wszystko ta karta tv Karta nie kwasi. Chyba. Bo przed zainsatlowaniem jej już maiłem takie bluescreeny! A ma znaczenie to w którym pci siedzi np karta muz? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 a próbowałeś z wyciąganiem kart jak pisał analfabeta? ja bym stawiał że kwasi ci wszystko ta karta tv Karta nie kwasi. Chyba. Bo przed zainsatlowaniem jej już maiłem takie bluescreeny! A ma znaczenie to w którym pci siedzi np karta muz? :?: Rzućcie jeszcze jakieś porady :) Nie wiem już co robić co sprawdzać! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! u mnie takie cos wyskakuje jak za mocno podkrece proca chociaz kiedys jak takie cos mialem to oddalem plyte na gwarancje i dostalem nowa bo stwierdzili ze jest spalona 8O :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! u mnie takie cos wyskakuje jak za mocno podkrece proca chociaz kiedys jak takie cos mialem to oddalem plyte na gwarancje i dostalem nowa bo stwierdzili ze jest spalona 8O :P Ale co ma procek do IRQ? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 a próbowałeś z wyciąganiem kart jak pisał analfabeta? ja bym stawiał że kwasi ci wszystko ta karta tv Karta nie kwasi. Chyba. Bo przed zainsatlowaniem jej już maiłem takie bluescreeny! A ma znaczenie to w którym pci siedzi np karta muz? :?: Rzućcie jeszcze jakieś porady :) Nie wiem już co robić co sprawdzać! :evil: wiesz co? napierał bym na to byś odpalił kompa z minimalną ilością kart, jak się da to tylko z grafą, potem jak masz muze onboard to też wyłącz. zobacz w biosie czy masz włączone acpi, wyłącz z kolei zgodność z pnp. w menedżerze urządzeń - czy są żółte wykrzykniki? też w menedżerze włącz w widoku "pokaż ukryte urządzenia" - czy nie ma poinstalowanych podwójnie? czy kontrolery dysków są ustawione w trybie dma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Dzieki za info do wczesniejszego posta :) Teraz już wszystko zainsatlowałem i jest prawie OK. Prawie :( Raz na pół godziny czasami co 5 minut :evil: wyskakuje ten sam bluescreen! "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " O co chodzi? Mój sprzęcior to: płyta Gigabyte 8PE667Ultra, 512 DDR333, Ati9700pro, PIV2,53GHz, SBLive5.1,Pinnacle pro1 rtdv. Jest troche tych urzadzeń i kazde zabiera pare IRQ i pewnie o to chodzi :cry: Nie wiem czy SB nie daje w dupę :?: Jest na to jakieś lekarstwo? Powyłączałem co się da! Może pomóc SP1 i najnowsze stery pod płyte czy grafę? Prosze o wszelkie porady bo jest to strasznie wk... ciągłe wcisaknie RESETU :twisted: ! u mnie takie cos wyskakuje jak za mocno podkrece proca chociaz kiedys jak takie cos mialem to oddalem plyte na gwarancje i dostalem nowa bo stwierdzili ze jest spalona 8O :P Ale co ma procek do IRQ? :?: teoretucznie to niewiele ale u mnie pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 a próbowałeś z wyciąganiem kart jak pisał analfabeta? ja bym stawiał że kwasi ci wszystko ta karta tv Karta nie kwasi. Chyba. Bo przed zainsatlowaniem jej już maiłem takie bluescreeny! A ma znaczenie to w którym pci siedzi np karta muz? :?: Rzućcie jeszcze jakieś porady :) Nie wiem już co robić co sprawdzać! :evil: wiesz co? napierał bym na to byś odpalił kompa z minimalną ilością kart, jak się da to tylko z grafą, potem jak masz muze onboard to też wyłącz. zobacz w biosie czy masz włączone acpi, wyłącz z kolei zgodność z pnp. w menedżerze urządzeń - czy są żółte wykrzykniki? też w menedżerze włącz w widoku "pokaż ukryte urządzenia" - czy nie ma poinstalowanych podwójnie? czy kontrolery dysków są ustawione w trybie dma? Nie sprawdzałem tego DMA. A mają być włączone? Mam 2 dyski 80gb caviary 8mb cachu i 2 nagrywarki. Mam też 2 raidy ale na razie może lepiej wyłączyc raidy i podłaczyc normalnie 2 dyski na ide1 i 2 nagrywarki na ide2. Napisz czy mam rację? Dzieki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jak teraz napisałeś to obecnie obstawiam na drugą nagrywarkę. spróbuj mimo wszystko z ustawieniem: grafa + dysk z systemem + cd. a później dokładaj. przy nowych dyskach powinno dma być włączone i podejrzewam że winda sama to zrobiła ale sprawdź. no i raida wyłącz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ale co ma procek do IRQ? :?: Widocznie coś ma skoro mi coś takiego też wyskakuje jak za mocno przekrece swojego P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gr00bY Mazur"] Ale co ma procek do IRQ? :?: Widocznie coś ma skoro mi coś takiego też wyskakuje jak za mocno przekrece swojego P4. Ale ja go nie podkręcałem:) To ciekawe o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 U mnie pojawia się to podczas podkręcania, a u Ciebie bez. Patrząc na to co się zmienia przy o/c można dojść do wniosków co u Ciebie jest nie tak. Więc sprawdź: - pamięci - zmniejsz ich timingi, albo ewentualnie sprawdź inny egzemplarz - zasilacz - odepnij wszystko co zbędnę - może Twój zasilacz nie wyrabia przy tak prądożernym zestawie (Radeon 9700, P4) - temp. - zobacz czy radiator nie jest zbyt ciepły Na koniec jeżeli to nie pomorze odłącz wszystko i zostaw CPU+MEM+HDD+grafika i zobacz czy będzie działać. Więcej pomysłów narazie nie mam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Na poczatek zrob bardzo prosta operacje. Przy starcie kompa wcisnij F8 i daj "ostatnia dobra znana dobra konfiguracja". Potem pomyslimy co dalej jezeli to nie pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Mialem podobny problem, ale u mie wina bylo wlaczone CL2 dla ramu ktory fabrycznie byl CL3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...