Skocz do zawartości
Kolekcjoner

Xp 2200+ Thoroughbred-a

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanio wymienilem sobie grafike na GF6600GT i zasilacz Chieftec HPC360-202 . Chodzi o podkrecanie mojego proca . Wogule nie chce on wstawac przy fsb powyzej 133 :blink: tzn ustawiam fsb np. 166 restart i juz czarny ekran .A ten cholerny procesor wszytko mi zaniza :angry: . Wczesniej mialem codegena 300W i myslalem ze on jest powodem ale po zmianei nadal ten problem istnieje .

Moze to powoduje jakas opcja w biosie :mellow: . Czy trzeba zamontowac radiator na SB ?? Na NB mam temp 31*

A teraz o sprzecie <_< :

AMD Athlon XP 2200+ Thoroughbred-A (1800MHZ :cry: )

ASUS A7V8X na VIA KT400

RAM 512 333mhz

CAS Latency 2.5T

RAS To CAS Delay2T

RAS Precharge 2T

RAS Active Time 6T

Aha i mam wgrany bios 1015 beta 002 ale to chyba tez nie jest przyczyna bo na wczesniejszym 1014 tez takie cos bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co za roznica jaka seria;D tb-a nie nadaje sie do krecenia:) ja z mojego 2000+ wycisnalem max stabilnie 1.93ghz przy 1.95v co i tak bylo sukcesem...Powtorze sie jeszcze raz to nie jest procek do krecenia.Mozesz go ustawic 9x200 albo nawet 8x220 bo to zniesie ale z megahercami w gore nie pojedziesz i nie ma na to rady.wszystkie z tych procow maja odblokowane mnozniki wiec nie ma problemu.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie wiem jak;D

nie kupuj nowego proca tylko pamieci ktore smigna na twojej plycie na fsb 230:)

procek ci narazie styknie mysle:) pozatym chociaz te proce bardzo slabo to jednak sie kreca i 2ghz powinny peknac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he he wy tu gadu gadu o podkrĘcaniu procesorka hi hi hi ale nic z tego nie będzie :-|

Płyta główna z VIA KT400 !! Nie da się na niej więcej wycisnąć niż 1900Mhz

Wiem bo sam miałem taką pŁyte i dokładnie ten sam procesor!

Po włożeniu go w 8RDA śmigał na 2100Mhz :)

Jak chcesz odkręcać to zmień płyte na jakąś z nForce2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to wogule sprzedam ten sprzet w pizdu  :angry:

Planuje kupic A64 3200+ Winchester plyta to msi neo platinium i ramy 1 gb na dual (2x512) tylko jakie  :unsure:

1205877[/snapback]

Ekonomiczny zakup to Hynixy D43

Nie ekonomiczny to OCZ, GEIL, i wszystkie inne powyżej 400zł za 512Mb :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he he wy tu gadu gadu o podkrĘcaniu procesorka hi hi hi ale nic z tego nie będzie  :-|

Płyta główna z VIA KT400 !! Nie da się na niej więcej wycisnąć niż 1900Mhz

Wiem bo sam miałem taką pŁyte i dokładnie ten sam procesor!

Po włożeniu go w 8RDA śmigał na 2100Mhz  :)

Jak chcesz odkręcać to zmień płyte na jakąś z nForce2

1205560[/snapback]

To ze plyta nie ma dzielnika 1/6 to nie znaczy ze nie mozna na niej krecic, jak ty nie dales sobie rady z KT400 to nie mow ze max to 1900mhz, hi hi hi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tego samego procka Athlon 2200+ i wstaje na fsb 164 2,25Ghz chodzi jako tako na tym ale czasami sie wiesza, a stabilnie chodzi na 152fsb czyli 2,025Ghz, chodzi nie stabilnie poniewaz mnoznik mam zablokowany :( , zna ktoś moze polski profesjonalny opis jak odblokować mnoznik w tym procku, bo mam po angielsku ale az tak dobrze to eni znam angielskiego, a na polskich stronach jeszcze nie szukałem o tym zaraz sie zabiore do tego, ale jak ktoś wie to prosze o linki.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam AXP2200+ (cpu-z podaje revision B0), chodzi stabilnie na 161MHz, na wyzszych (do 166) mozna dzialac w Windzie, ale nie grac, bo proba odpalenia gry lub 3DMarka sie konczy zwiecha albo problemami (a potem zwiecha) - ale to moze byc spowodowane pamiecia DDR333 noname.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam athlona 2200+ i puscilem go bez problemu na 200x9,5...Wiecej narazie nie potrzeba,bo to w zupelnosci wystarcza na 2100 ghz tez chodzi,ale ja wole 200 FSB,bo pamieci pieknie chodza i wogole caly sprzet to jedna wielka rakietka ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...