Spawacz Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Odrazu piszę że niejest to temat o extremalnym podkręcaniu :(, ale piszę go tutaj ponieważ Wy się najlepiej na tym znacie. Posiadam prcka tak jak w temacie. Poniżej screan z CPU-Z Narazie wycisnąłem z niego max 3500Mhz przy napięciu 1.675V stabilnie ale ten zasilacz i tak niedaje tylke, według mobo w porywach dochodziła do 1.6Va takto niżej. Oczywiście zasilacz wymienie w najbliższym czasie (musze zebrać trochę kapusty po wydatku na grafe) na oku mam tagana 420W no i to tyle z mojego oka więcej pomysłów niemam, może ktoś z was zna jakiś dobry zasilacz do OC w cenie do 500zł choć i to jest już dla mnie dużo ?? Kolejny problem to chłodzenie :P, posiadam boxa, który o dziwo ma rdzeń miedziany :?. Co polecicie?? Porblem jednak jest dość skomplikowany ponieważ dawca funduszy na kompa niepozwala montować wody. Heh twierdzi że nawet dejonizowana przewodzi trochę prąd i moze to być z deka ryzykowne. Więc zostaje mi chłodzenie tradycyjne. No chyba ze freon :D, ale niewiem na ile to ryzykowne jakie są przeciwwskazania jakie problemy z nim związane no i oczywiście jakie koszty. Oczywiście chciałbym uzyskać wynik w pełni stabilny a nie na odpalenie CPU-Z i zrobienie screana. Na ile podatna na podkrecanie jest seria mojego procka?? Czy realne jest na tym co mam +dobre chłodzenie powietrzne i zasiłka osiągnięcie FSB 250 ?? Widziałem że ktoś tutaj osiągnął z procka 2.8C o takim samym steppingu też D1 4000Mhz, ale on miał WC :( nVidia nForce 5 z obsługą FSB 1200MHz Według najświeższych informacji, zapowiadany nowy chipset nVidii - nForce5 - przeznaczony dla płyt pod procesory Intel Pentium 4, będzie zdolny do obsługi szyny FSB 1200 MHz - Quad Pumped Bus 300MHz. Panowie z serwisu www.ocworkbench.com bez większych problemów na inżynieryjnej płycie "puścili" procesor Pentium 4 z częstotliwością FSB 300 MHz. Pierwszych płyt głównych opartych na tym chipsecie możemy się spodziewać jeszcze w pierwszym kwartale 2005. Nie trudno się domyślić, że nForce 5 może stać się dużym przebojem w segmencie platform P4. Hmm to podkręcalnośc procesora w tak dużej mierze zalerzy od płyty głównej że udało im sie bez problemu uzyskać fsb 300. Ciekawe na jakim chłodzeniu itd. i ile taka płyta bedzie kosztować. Niestety napewno niebędzie takiej na s478 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Widziałem że ktoś tutaj osiągnął z procka 2.8C o takim samym steppingu też D1 4000Mhz, ale on miał WC :( 1204785[/snapback] sneer82 z 3.0 wycisnął 4207MHz benchowalne przy AC, na co dzień jedzie w granicy 3.8-4G też przy AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ale on ma prescotta i stepind D0 a to inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 sam piszesz w topicu ze twoje podkrecanie nie jest extreme wiec po co dajesz je do tego dzialu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 bo przeciez napisal ze wy sie znacie najlepiej. trudno mu odmowic logiki. za to znajomosci regulaminu to i owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jak dałem podobny topic w dziale o Intelu to niedostałem żadnej sensownej odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...