Skocz do zawartości
Liptonti

Zmian Formatu Zdjeć

Rekomendowane odpowiedzi

robilem fotki cyfrakiem w swieta wyszlo tego pond 300, max rozdzielczosc 5 mega no i fotki duzzo waza jest jakis programi ktory automatycznie, hurtowo zmieni mi rozdzielczosc z 2400 z hakiem na 640*480 , 800*600 aby poslac to meilem ...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W celu zmniejszenia rozmiaru (wagi) pliku ze zdjęciem pelecam Adobe Photoshop. Prosto i szybko. Co najważniejsze strata jakości fotki w stosunku do zmniejszenia wagi pliku jest rewelacyjna.

Uzywam go zawsze gdy chcę fotki poslać mailem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też polecam małe, darmowe programiki - zrobią to najszybciej.

Przy przetwarzaniu wsadowym Photoshop też by sobie poradził pewnie, tylko po co używać dużego, skomplikowanego i drogiego programu do takiej operacji.

Przy zmianie z dużego na mały jakość plików wynikowych będzie właściwie dobra bez względu na program, którego użyjesz - oczywiście w stronę odwrotną jest już inaczej - ale to temat innej bajki.

A grzmotowi życzę więcej dystansu- nie zaczynajmy wojny, ale dziwnym trafem jakoś nie wydaje mi się, żebyś był np. operatorem DTP czy grafikiem komputerowym, więc Twoje zdanie na temat Photoshopa raczej nie jest poparte w jakikolwiek sposób praktyką pracy z tym programem...ma swoje zastosowania i tam jest właściwie najlepszy...przynajmniej według części ludzi na nim pracujących.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi