Skocz do zawartości
p4oj

Athlon 2200 Xp I Plyta Soltek 75kav /-x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

Mam Durona i chciałbym troche szybciej, nie dysponuje taką kasa zeby wymienic całego kompa. Czy jak kupie takiego athlona to pójdzie mi w tej płycie? Pewnie trzeba bedzie robic upgrade bios-u ?

Jesli to możliwe to moze macie jakiś sklep internetowy gdzie jeszcze go sprzedają ?

Pzdr Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tą płytke i powiem tak... Zmieniłem ją na tego Solcia, którego mam obecnie i śmigał tak przez pewien czas z Athlonem 850Mhz... i wydajnośc znacząco wzrosła! Ale to taki OT :wink: Ale jak chcesz to również możesz zamiast tego Athlona możesz wsadzić durnia... Ale trudno jedno i drugie dorwać :-| Poszukaj na allegro albo kup semprona o duzym mnozniku i wsadź go tymczasowo na FSB 133 do momętu aż dorobisz się na płytke obsługujacą >133 FSB. Albo tak jak mówie zmiana płyty niestety również pamieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz... zaraz....

Tzn że moge w tą płyte włożyć Semprona? To znaczy ze włoże także np AMD Athlon XP 2600+ Barton ? i bedzie działał bez dodatkowych czynności ?

a jesli bede musiał cos robic to powiedzcie co ?

Znalazłem sklep: pc-markt.strefa.pl tam mają jeszcze AMD Athlon XP 2200+ a miedzy jednym a drugim jest nie wielka różnica finansowa. czy po zmianie płyty odczuje przyśpieszenie nabywając tego 2600?

Pzdr Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...